به گزارش مشرق به نقل از راشاتودی، سازمان ملل در گزارشی هشدار داد که در سال جاری میلادی به دلیل جنگ اوکراین و تأثیر آن بر صادرات غلات و کود، بیش از ۱۸۱ میلیون نفر در ۴۱ کشور جهان با کمبود شدید مواد غذایی مواجه خواهند شد.
در گزارش گروه واکنش به بحران غذا، انرژی و مالی که روز چهارشنبه منتشر شد، آمده است: غذا هرگز نباید کالای لوکس باشد. این یک حق اساسی بشر است. و با این حال، این بحران ممکن است به سرعت به یک فاجعه غذایی با ابعاد جهانی تبدیل شود.
به گفته این گروه از سازمان ملل، اگر کاهش صادرات مواد غذایی از روسیه و اوکراین ادامه یابد، وضعیت ممکن است پس از سال ۲۰۲۲ بدتر شود و انتظار می رود در سال ۲۰۲۳، ۱۹ میلیون نفر دیگر در سطح جهان با سوء تغذیه مزمن مواجه شوند.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل نیز هشدار داد که بحران غذایی امسال به دلیل عدم دسترسی به مواد غذایی خواهد بود. سال آینده ممکن است کمبود غذا وجود داشته باشد.
وی افزود تعداد افرادی که شدیداً در معرض خطر عدم امنیت غذایی هستند در طول دو سال گذشته دو برابر شده است.
گوترش در مذاکرات برای از سرگیری محموله های غلات از بندر اودسای اوکراین شرکت داشته است. سازمان ملل متحد، روسیه و ترکیه نیز برای دسترسی بازارهای جهانی به مواد غذایی و کودهای روسی همکاری کردهاند.
دولت اوکراین و رهبران غربی بارها روسیه را به ممانعت از صادرات غلات با بستن مسیر بنادر اوکراین در دریای سیاه متهم کردهاند.
مسکو این ادعاها را رد کرده و گفته است که آماده است عبور امن کشتیهای حامل غلات را تضمین کند. روسیه تأکید میکند که این اختلال ناشی از مین گذاری خط ساحلی توسط ارتش اوکراین رخ داده است.