کد خبر 1385957
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۳
مخبر

معاون اول رئیس جمهور گفت: مسائل و مشکلات افراد دارای معلولیت باید حتماً مرتفع شود و عدم اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان از سوی هیچ دستگاهی پذیرفته نیست.

به گزارش مشرق، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور پیش از ظهر امروز(شنبه) در دومین جلسه کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان در دولت سیزدهم، اظهار داشت: اجرای تمام قوانین در کشور امری ضروری و لازم است اما باید توجه داشته باشیم که عدم اجرای قوانین مرتبط با افراد دارای معلولیت با تبعات و پیامدهای منفی مضاعف همراه خواهد بود.

وی با تاکید بر لزوم اجرای کامل و بی‌قید و شرط قانون حمایت از حقوق معلولان، گفت: مسائل و مشکلات افراد دارای معلولیت باید حتماً مرتفع شود و عدم اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان از سوی هیچ دستگاهی پذیرفته نیست.

معاون اول رئیس‌جمهور به وزیر تعاون، کار  و رفاه اجتماعی ماموریت داد تا تیمی را برای پیگیری اجرای مواد و احکام قانون حمایت از حقوق معلولان تعیین و مسائل و مشکلات افراد دارای معلولیت را بیش از گذشته پیگیری کند.

مخبر همچنین بر اهمیت رسیدگی به وضعیت بیمه معلولین و نیز خدمات و رفاهیات جامعه معلولان کشور تاکید و خاطر نشان کرد: تمام دستگاه‌ها و نهادهایی که از بودجه عمومی استفاده می‌کنند موظف هستند به افراد دارای معلولیت ارائه خدمت کنند و عدم دولتی بودن این دستگاه‌ها نمی‌تواند توجیهی برای خودداری از ارائه خدمت باشد.

وی بر لزوم مناسب‌سازی واحدهای مسکونی و امکان استفاده معلولین از خدمات عمومی تاکید کرد و از همه دستگاه‌های خدمات‌دهنده خواست موضوع مناسب‌سازی در اماکن و محیط های عمومی و خدماتی را برای استفاده معلولین در اولویت کار خود قرار دهند.

معاون اول رئیس‌جمهور به موضوع اشتغال افراد دارای معلولیت نیز اشاره و خاطر نشان کرد: لازم است سهمیه ۳ درصدی استخدام افراد دارای معلولیت با جدیت اجرا و پیگیری شود که البته در اجرای این قانون باید شرایط خاص افراد دارای معلولیت را در تعیین حدنصاب  مدنظر قرار داد.  

مخبر ضرورت آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی درخصوص شرایط افراد دارای معلولیت را مورد تاکید قرار داد و از رسانه‌ها و بخصوص صدا و سیما خواست به منظور جذب کمک‌های مردمی، اطلاع‌رسانی مناسبی را برای جامعه و خیرین انجام دهند.

وی ادامه داد: خوشبختانه کشور از ظرفیت‌های گسترده‌ای در حوزه دانش بنیان و فناوری‌های نوین برخوردار است که با اتکاء به این ظرفیت می‌توان خدمات بهتری در زمینه تولید تجهیزات توانبخشی و کمک به مراکز فعال در این زمینه ارائه داد تا شاهد کاهش هزینه‌های خدمات توانبخشی در کشور باشیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به گزارش رئیس سازمان بهزیستی کشور درخصوص عملکرد دستگاه‌های اجرایی نسبت به اجرای مصوبات جلسه گذشته، تاکید کرد در اسرع وقت با دستگاه‌هایی که عملکرد مطلوبی نداشته‌اند مذاکره شده و تکالیف و وظایف محوله طبق برنامه زمان‌بندی از سوی این دستگاه‌ها پیگیری و نتیجه آن گزارش شود.

در این جلسه که وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، رییس سازمان اداری و استخدامی کشور و رییس کمیسیون های اجتماعی و بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند، رییس سازمان بهزیستی کشور گزارشی از روند اجرای مصوبات جلسه گذشته و عملکرد دستگاه‌های مختلف در قبال این مصوبات ارائه کرد.

در این جلسه همچنین نمایندگان گروه‌های مختلف معلولان نیز به بیان برخی دغدغه‌ها و مسائل پیش روی افراد دارای معلولیت پرداختند که پس از بحث و تبادل نظر پیشنهاداتی جهت اجرا از سوی دستگاه‌های اجرایی بررسی و مورد تصمیم‌گیری قرار گرفت.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • بوسجين IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۱
    1 0
    معلولان ظاهرا قشر فراموش هستند كه در حقيقت از طرف جامعه تحت فشار هاي مختلف هستند تا از چرخه زندگي حذف شوند تا جامعه از قيد انها راحت شود اين تحت فشار بودن و تضيع حقوق انساني از دو ناحيه صورت مي گيرد اول از طريق جامعه كه متاسفانه مانند جوامع متمدن حقوق انها به رسميت شناخته نشده و در زمينه هاي مختلف اشتغال و حق زندگي و هزينه زندگي كه مطمئنا هزينه انها چندين برابر است ولي متاسفانه حمايت لازم و مناسب وجود ندارد الان ببرويد از هلال احمر بپرسيد مثلا يك پروتز پاي مصنوعي مناسب چند است و در اين رايطه نه بيمه زير بار پراخت ان مي رود و نه سازمان هاي مربوطه حمايت هاي مناسب ان را دارد چند روز قبل كه من قيمت يك زانوي پاي مصنوعي را پرسيدم گفتند ٥٨ ميليون در صورتي كه اگر طرح هاي حمايتي و اموزشي مناسب باشد خيلي از انها به جاي سربار جامعه و ديگران بودن مي توانند با كمك انها رو پاي خود باشند خانواده تشكيل دهند و به عبارتي زندگي كنند و از طرف ديگر هم سازمان پرهزينه بهزيستي تشكيلات مناسبي مانند قسمت قضايي ندارد تا از اين قشر حداقل در خانواده هاي انها ضايع نشود در خيلي از خانواده در زمينه ارث و ساير امكانات متاسفانه حقوق انها در انجا تضيع مي شود و قدرتمندان خانواده انها را به حاشيه مي رانند با قلدري و يا هزاران لطايف الحيل انها حذف و حقوق انها را ضايع مي كنند و در خود سازمان هم بي عدالتي زيادي رخ مي دهد بروند تحقيق كنند از بودجه اختصاصي ان سازمان چقدر ان صرف افراد اسيب ديده و چند در صد ان نصيب مزايا و حقوق و هزينه پرسنلي و تشريفاتي بيهوده مي شود از مشرق بعنوان رسانه اين پيام مرا بعنوان يك معلول منعكس كنند تا شايد چسبيده كان سالم سازمان هاي مربوطه بدانند كه در جامعه ما نياز با سازمان چالاك و حمايتي و دلسوزانه و موثر براي بر گرداندن اسيب ديدگان طبيعي و يا حوادث به چرخه زندگي تجديد نظر و بازسازي درست سازماني در اين زمان داريم
  • ناصر IR ۱۸:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۱
    1 0
    معلول کجا بود چهارراه فرمانیه بیایید و ببینید چطور یک معلول باید از پیاده روهای دارای پله عبور کنید . من هر چی به شهرداری زنگ زدم آخرش همه اطلاعات منو داشتن گفتن برو به واحد عملیات یا اجرایی ناحیه فلان زنگ بزن به آنها توضیح بده . آخرش بی خیال شدم . شهرداری واحدی برای معلولین نداره وگرنه من زنگ میزدم به شهرداری منطقه 9 برای یک صندلی ساده یا یک کله قندی مربعی برای نشسته زنگ زدم گفت بیا شهرداری تا برات درست کنیم آن وقتی شهرداری منطقه 10 سر جیحون چندین صندلی ساده برای نشستن مردم گذاشته و من زنگ زدم آن شهرداری منطقه 10 تشکر کردم ولی منطقه 9 باند بازیه و مسئولین مفت خوری داره پله برقی جلو دانشگاه آزادی همیشه خراب خدا لعنتون کنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس