به گزارش مشرق، رسانههای انگلیسی روز یکشنبه گزارش کردند که شماری از مسلمانان این کشور که داوطلب عزیمت به عربستان برای برگزاری مناسک حج هستند با مشکل سیستم جدید ثبت نام عربستان سعودی مواجه شده و نتوانستهاند به این کشور پرواز کنند.
به نوشته وبگاه شبکه خبری «بیبیسی»، شورای حجاج انگلیس اعلام کرد که روز شنبه به ۱۲ نفر گفته شد که نمیتوانند به عربستان پرواز کنند، زیرا بلیتهای الکترونیکی پروازها و حج به موقع صادر نشده است. آنها مجبور شدند به خانه برگردند و منتظر شنیدن خبر جدید باشدند.
عربستان اخیراً یک درگاه برخط راه اندازی کرده است که در آن مسلمانان از اروپا، آمریکای شمالی و استرالیا در صورت تمایل به شرکت در مراسم حج امسال که قرار است در ماه جولای آغاز شود، باید ثبت نام کنند.
افزایش ناگهانی هزینهها نیز موجب ناراحتی زائران اروپایی شده است. افزایش هزینهها از ۶۰۰۰ پوند تا بیش از ۱۰۰۰۰ پوند برای هر نفر در انگلیس باعث انتقادها شده است.
رئیس شورای حجاج انگلیس در این زمینه گفت که که ۲۵۰ مسافر، از جمله «عادل رشید»، بازیکن کریکت انگلیس، نتوانستند پرواز کنند.
مسلمانان انگلیس در گفتوگو با شبکه بیبیسی از نابسامانی سیستم ثبت نام برخط و سردرگمی مقامهای عربستانی در پاسخگویی و اطلاع رسانی به موقع گله مند بودند. این در حالی است که عربستان اعلام کرده که امسال میزبان یک میلیون زائر پس از خاتمه همه گیری کرونا خواهد بود.
کارشناسان بر این باورند که سیستم ثبت نام ابداعی عربستان برای حضور حجاج در مناسک حج با شکست مواجه شده و آنطور که ادعا میشد کارایی ندارد.
«یاسمین قریشی» نماینده پارلمان انگلیس پیش از این از دولت عربستان خواسته بود که نظام جدید را تا سال آینده به تعویق بیندازد.
وزارت امور خارجه انگلیس نیز در واکنش به این مشکل اعلام کرده که نسبت به وضعیت موجود اشراف دارد و میداند که مشکلات حل نشدهاند و مقامات این وزارتخانه همچنان به دنبال کسب اطلاعات از مقامات سعودی هستند.
اخیرا نیز نهادهای حقوق بشری و سیاسی، علما، وعاظ و بسیاری از شخصیتهای ساز و کاری را برای مقابله با «امنیتی شدن» پروندههای حج و عمره از سوی مقامات سعودی راهاندازی کردند.
شرکتکنندگان در این ساز و کار بیانیهای با عنوان «حج امن نیست» منتشر کرده و در آن گفتند: «وجود اماکن مقدس در جغرافیای حکومت سعودی این کشور را ملزم به احقاق حقوق حجاج میکند؛ نه به عنوان بهترین دولت و بالاترین مقام رسیدگی و هدایت، بلکه به خاطر موقعیت جغرافیایی مکه و مدینه که در محدوده جغرافیایی سعودی قرار گرفته و این امر را برای آن الزام آور کرده است.»