لاوروف: ایران نامزد شایسته‌ای برای پیوستن به بریکس است

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه از نامزدی ایران و آرژانتین برای پیوستن به «بریکس» استقبال کرد و گفت، این دو کشور نامزدهای شایسته‌ای برای پیوستن به بریکس هستند.

به گزارش مشرق، وزیر خارجه روسیه سه شنبه بعد از ظهر به وقت تهران از پیشنهاد ایران و آرژانتین در پیوستن به  گروه «بریکس» استقبال کرد و گفت که این دو کشور این شایستگی را دارند.

به گزارش خبرگزاری «تاس» «سرگئی لاوروف»   وزیر امور خارجه روسیه پس از نشست وزرای خارجه کشور های حاشیه دریای خزر به خبرنگاران گفت: «ایران و آرژانتین شایسته پیوستن به بریکس هستند و روند مقدماتی برای گسترش این گروه آغاز شده است. »

وزیر امور خارجه روسیه به این خبرگزاری گفت: «البته هم آرژانتین و هم ایران نامزدهای شایسته و قابل احترامی هستند و همچنین تعدادی دیگر از کشورهایی که در گفت‌وگوها به آنها اشاره می‌شود.»

به گفته لاوروف، تصمیم برای پیوستن به بریکس با اجماع مشخص خواهد شد.

وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد: «مهمترین مورد این است که روند مقدماتی آغاز شده است. معیار اصلی تضمین اثربخشی بیشتر و افزایش تاثیر عملی کار  این اتحادیه خواهد بود.»

«ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز روز سه شنبه  پس از درخواست ایران و آرژانتین برای پیوستن به گروه «بریکس» گفت که پکن با شرکای بریکس همکاری خواهد کرد تا با مداومت گسترش اعضای این سازوکار را برای پیوستن شرکای همفکر بیشتر به خانواده بریکس پیش ببرند.

پیش‌تر هم «وانگ یی» وزیر خارجه چین، پنجشنبه دوم تیرماه در گفت‌وگوی تلفنی با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه ایران  از حضور «رئیسی»   رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران  در نشست بریکس استقبال کرد.

 امیرعبداللهیان هم در این گفت‌وگو ضمن تشکر از دعوت چین از جمهوری اسلامی ایران برای حضور رئیس‌جمهور در اجلاس بریکس، از ابتکار توسعه و امنیت جهانی ارائه شده از سوی چین استقبال و ابراز امیدواری کرد دوره ریاست چین بر بریکس باعث گسترش تقویت همکاری‌های چندجانبه شود.

گروه بریکس شامل پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور، یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است. از زمان شکل‌گیری آن بیش از یک دهه پیش، کشورهای عضو در زمینه‌هایی مانند اقتصاد، تجارت، سیاست، امنیت، نوآوری‌های فناوری و همچنین مبادلات فرهنگی و مردمی به نتایج مفیدی دست یافته‌اند. نام این گروه برگرفته از حرف اول انگلیسی اعضای تشکیل دهنده آن است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • بابک IR ۱۹:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
    0 0
    کاملا واضحه که ایران باعث تقویت بریکس و بریکس باعث تقویت ایران در نظام بین الملل خواهد شد. خود آمریکاییها میگن که از سال 2030 تا 2050 اولین قدرت اقتصادی جهان چین و دومین قدرت اقتصادی جهان هند هستش. خود آمریکاییها خودشون رو سومین قدرت اقتصادی جهان بین 2030 تا 2050 میدونن. آمریکاییها تلاش میکنن تا نبض انرژی چین و هند رو به دست بگیرن که البته با عضویت ایران در بریکس شکست میخورن.
  • NL ۲۱:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
    0 0
    شرق گدایی فقط برای اینکه یک عده ای پست منصب خودشون در خطر می‌بینند که با مردم سالاری از بین برود اسمش را می‌گذارند غرب گرایی مردم سالاری شده غرب گرایی دیکتاتوری شرق گدایی
  • IR ۲۱:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
    0 0
    دم جناب سرگئی لاوروف گرم، به امید پیوستن ایران و آرژانتین به بریکس و زدن تودهنی به یانکی‌های گاوچرون حرومزاده!!!
  • IR ۲۲:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
    0 0
    بخدا همین روسیه دورو نمی ذاره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس