به گزارش مشرق، علیرضا زاکانی شهردار تهران در صحن امروز شورای شهر اظهار داشت: حدود ۱۰ ماه یک روز است که در شهرداری مشغول هستیم و در این مدت اقدامات بسیاری برای بهبود وضعیت شهر انجام گرفته است.
وی افزود: نمایشگاهی در بوستان گفتوگو از دوازدهم تا هفدهم تیرماه برگزار میشود و علاوه بر اینکه دستاوردها و کارهای انجام شده اعلام خواهد شد مشارکتپذیری در جهت سرمایهگذاری را هم شاهد خواهیم بود و نمایشگاه جداگانهای هم در برج میلاد پانزدهم و شانزدهم با حضور سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی خواهیم داشت.
شهردار تهران با اشاره به اینکه در محاکم بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان پروندهها را به نفع شهرداری خاتمه دادیم گفت: برای امسال سه کلمه به عنوان سه نکته مورد توجه قرار گرفته که شامل خدمت، مشارکت و پیشرفت است.
شهردار تهران از نوسازی و بازپیرایی شهر تهران بر اساس نیاز شهروندان قرار خبر داد و گفت: ایمنی شهر و تحرک از برنامههای اصلی دیگر برای پایتخت است.
شهردار پایتخت بیان داشت: برای کارکردهای خود افق بلند ۱۰ ساله را به عنوان چشمانداز در نظر گرفتهایم که تلاش ما این است در عرصه کالبدی شهر در محور ۳۲۵ ایستگاه مترو و ایستگاههای بی آرتی، نوسازی شهر را دنبال کنیم.
زاکانی با بیان اینکه به دنبال این هستیم که شهر را نوسازی کنیم، گفت: در ۱۱ خط ۳۲۵ ایستگاه داریم که در محدوده شهری قرار دارد. از این تعداد ایستگاه تا امروز ۱۴۳ ایستگاه فعال است.
وی افزود: از ماهها قبل برنامهریزی را آغاز کردیم و تا شعاع حداکثر ۸۰۰ متر پیرامون آن پارسلها و سلولها را هدفگذاری و برنامهریزی کردیم. در منطقه ۷ حداقل ۳ ایستگاه واضح و مشخص است و در هفته جاری در کمیسیون ماده ۵ بررسی میشود. در نگاه بلندمدت توسعه شهر را بر مدار درست خواهیم داشت.
بیشتر بخوانید:
۱۲ ایستگاه مترو در نیمه دوم امسال افتتاح میشود
زاکانی با بیان اینکه پیش از سال ۴۸ توسعه تهران شمالی جنوبی و پس از آن شرقی، غربی بود، اظهار کرد: این طرح اقدامی بزرگ در شهر است که ابعاد بسیار بزرگی دارد؛ به اندازهای که ۴۹.۲ درصد پارسلهای شهر تهران را در برخواهد گرفت. اگر ایستگاههای بیآرتی مؤثر را نیز وارد مدار بررسی و کارکردی قرار دهیم ۶۲.۲ درصد مساحت کل شهر را شامل خواهد شد که شاید بزرگترین کلان پروژهای باشد که در دستور کار ماست.
زاکانی گفت: کسب منابع برای توسعه زیرساختهای شهری نیز یکی دیگر از اهداف است. در شهر ما از ۲۵۳ کیلومتر مترو برخورداریم اما در خط ۸ ،۹، ۱۱ در ابتدای مسیر هستیم.
وی بیان داشت: ۷۰ هزار میلیارد تومان برای تکمیل خطوط هفتگانه نیاز داریم و برای ۳ خطی که در آغاز هستیم ۲۱۱ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
شهردار تهران با اشاره به اینکه خود را مکلف به تهیه مسکن برای کارکنان شهرداری میدانیم، گفت: با نقشآفرینی شهرداری در حوزه مسکن امیدواریم مردم آینده روشنی را شاهد باشند.
وی با اشاره به مشوق افزایش طبقه در بافت فرسوده تأکید کرد: این طرح ها در کوتاه مدت باید توسط مردم رقم بخورد و ما در این زمینه تسهیلات فراهم می کنیم.
وی بیان داشت: ما در زمینه ایجاد مشوق، ۴ هفته پیش مصوبهای برای افزایش طبقه در بافت فرسوده داشتیم که تا سال ۹۸ وجود داشته که مجددا مورد توجه قرار گرفته و ابلاغ شده است. ساخت و ساز جدی در سال ۱۴۰۱ با این اقدام شکل میگیرد.
شهردار تهران با اشاره به سرعت بخشیدن به ساخت، گفت: قرارگاه مسکن سالانه ۱۸۰ هزار مسکن را کارسازی می کند. برای ۱۲۰ هزار واحد بین ۲۲ منطقه تقسیمبندی صورت گرفته است. بنای جدی بر این است که برای این ۱۸۰ هزار واحد که عمدتاً در بافت راکد و فرسوده است، بتوانیم کارسازی داشته باشیم که تکلیف قانونی ما به شمار میرود تا اجازه ندهیم مردم زیر چرخ دندههای گرانی رها شوند. ورود ما زمینهسازی است و میدانداری در این زمینه نداریم.
وی با اشاره به تفاهم با مپنا مبنی بر سرمایهگذاری در خطوط مترو گفت: مردم آینده روشنی را خواهند دید، خط سوم تلاش ما، توسعه بر محور حمل و نقل عمومی در موضع بلند مدت است. با مپنا در ۱۰ روز قبل جلسات مقدماتی متعددی را برگزار کردیم و تفاهماتی را داشتیم و بنا شده که در برخی خطوط سرمایه گذاری کنند.
زاکانی افزود: برخی خطوط ما فعال هستند و در باز طراحی پیرامون ایستگاهها، ظرفیتی ایجاد خواهد شد که شهر به سمت امنیت و زیبایی پیش برود.
وی با بیان اینکه مسکن بزرگترین مشکل فعلی مردم است، گفت: نیازی که در شهر با بسامد بالا مورد توجه قرار گرفته و مردم را تحت فشار قرار داده، مسکن است. ما یک میلیون مسکن برای خانوارهای موجود نیاز داریم. برای ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر سه میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکن نیازمندیم که یک میلیون واحد کمبود شهر است. این افزایش تقاضا باعث سوداگری شده است.
شهردار تهران افزود: ۵۱ درصد جمعیت اجارهنشین هستند. در حوزه تملکی و استیجاری با موضوع گرانی مواجه هستیم. در این راستا اقدام کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت را دنبال میکنیم که در کوتاهمدت به دولت در حوزه استیجاری و تمدید خودکار قراردادها کمک میکنیم و شرایط نظارت وزارت راه و شهرسازی را فراهم میکنیم.
وی با بیان اینکه ارائه مساعدت در حوزه استیجاری خواهیم داشت، تصریح کرد: ۳۰۰ هزار واحد مسکن خالی در تهران به ویژه در شمال شهر داریم و حق و حقوق مردم را در این حوزه مورد صیانت قرار خواهیم داد و وارد چرخه استفاده خواهیم کرد.
زاکانی تأکید کرد: در حوزه تملک افزایش سقف تسهیلات را دنبال میکنیم و آنچه در سایر شهرهاست به طور ویژه در تهران مورد توجه قرار میگیرد. کاهش زمان صدور پروانه برای تسریع در ساخت نیز مورد توجه است. به طور میانگین مدت زمان صدور پروانه ۳۶۰ روز است که وعده داده بودیم به کمتر از دو ماه برسد که در برخی مناطق دو ماه و در برخی مناطق پنج ماه است.
وی ادامه داد: اگر کمیسیون ماده ۷ و بحث نما مورد توجه قرار بگیرد وعده کمتر از دو ماه محقق خواهد شد. بر اساس قانون الزام داریم به کمتر از دو هفته برسیم که نیازمند اطلاعات برخط دیگر دستگاهها هستیم. اگر زیرساختها فراهم شود زمینهسازی مناسبی را برای کاهش زمان شاهد خواهیم بود.
شهردار تهران با بیان اینکه ارائه مشوقها سومین موضوع در بحث تملکی است، یادآور شد: در کمیسیون ماده پنج رویکرد تغییر کرده است. سال قبل ۷۲ پرونده در این کمیسیون مطرح شده بود که ناظر بر پلاک ها بوده است.
شهردار تهران با اشاره به افزایش ۱۵۰ درصدی اتوبوسهای پایتخت گفت: حمل و نقل ما فرسوده است. در این زمینه در کار کوتاه مدت، میانمدت و بلندمدت هدفگذاری کردهایم. در حوزه کوتاه مدت توجه به پیاده راهها را در اولویت قرار دادهایم تا سهمی را برای هر ناحیه و منطقه ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه تهران در بهترین شرایط در گذشته ۷ هزار اتوبوس داشته که بیش از ۴ هزار دستگاه آن فعال بوده است، گفت: تلاش میکنیم خود را به بیش از ۵ هزار دستگاه فعال برسانیم. بخش از اتوبوسها نوسازی شده و برخی از مدار خارج شدهاند و به دنبال این هستیم که ۳ هزار و ۳۵۰ دستگاه را اضافه کنیم. ۹۰۰ تا هزار دستگاه تعهد از سوی دولت است که پیش پرداخت آن انجام شده و به صورت نوبهای اضافه می شود.
وی با بیان اینکه ایده اتوبوسهای خارجی را شرکتهای خصوصی دنبال میکنند نه شهرداری، خاطرنشان کرد: بیش از ۱۴۰۰ دستگاه اتوبوس برای بازسازی پیشنهاد شده بود و بر اساس منابع مورد توجه قرار خواهد گرفت تا به چرخه خدمت برگردد. ایده اتوبوسهای خارجی را شرکتهای خصوصی دنبال میکنند. با بی دقتی در رسانهها مواردی در این خصوص مطرح شد که ارتباطی به شهرداری ندارد.
زاکانی با تأکید بر حمل و نقل هوشمند در بلند مدت، گفت: به دنبال این هستیم که به نحو هوشمند به بهترین شکل ممکن به مردم خدمترسانی کنیم.
وی بیان داشت: بیش از ۴ میلیون موتور در شهر تهران شمارهگذاری شده که فعال کردن آن به عنوان بخشی از ظرفیت حمل و نقلی هدف دو جلسه شورای ترافیک تهران بوده که امیدواریم با ۴۰۰ هزار دستگاه موتور آغاز شود تا هم ایمنی و هم نظم و آرامش را در این بخش داشته باشیم.
شهردار تهران با بیان اینکه پیگیری افزایش ۹۶۳ واگن مترو در دستور کار است، افزود: از سال ۹۵ ظرفیت هزار و ۵۰ دستگاه مدنظر بود که تکلیف قانونی آن روی زمین مانده بود. مجوز ۶۳۰ دستگاه اخذ و کارسازی انجام شد تا ورود واگنها به نتیجه برسد و حداقل یک سال و نیم تا دو سال آینده وارد می شود.
وی گفت: ۱۱۳ دستگاه واگن از طریق مشارکت وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه پیگیری کردیم که ۷۷ میلیون یورو مصوب شده است. همچنین ۲۲۰ دستگاه واگن نیز از طریق مپنا پیگیری می شود.
شهردار تهران از انعقاد قرارداد با شرکتهای واگنسازی تهران، اراک و زنجان خبر داد و افزود:به روز کردن ظرفیت واگنها یک امر قطعی است. چندی پیش خبری منتشر شد که انبارها از برخی امکانات خالی است و ۸۰۰ میلیارد تومان تأمین شد و بخشی از انبارها پر شد و یا در حال پر شدن است. قراردادی با شرکت های واگنسازی زنجان، اراک و تهران در حال انعقاد است که بازسازی جدی واگنها در میانمدت انجام شود.
شهردار تهران با بیان اینکه در حوزه جمع آوری آبهای سطحی و ساماندهی شهر در حوزه خودرویی، گفت: در این بخش یکی از خطرات جدی شهر تهران در گذشته، سیلابهای خطرناک بود که تلفاتی را به دنبال داشت.
زاکانی گفت: پیگیر هستیم که از ۵۳۰ کیلومتر شبکه موجود محافظت کنیم. هدفگذاری جدی شده که ۱۷۰ کیلومتر بعدی را دنبال کنیم.
زاکانی با اشاره به اختصاص ۵۶۰ غرفه در اختیار دستفروشان گفت: این کار به طور کامل با مشارکت مردم صورت می گیرد. ساماندهی مشاغل ناظر بر تمام خدمات در سطح شهر است.
شهردار پایتخت گفت: خدمات ایمنی و آتش نشانی دیگر بخش خدمات است که ناظر بر جذب عناصر، تجهیزات و ارائه خدمت برای ایجاد دلگرمی بیشتر گام برمی داریم. در این بخش باید بگوییم که در چهارشنبه سوری سال قبل هیچ تلفاتی نداشتیم. با ظرفیت دو و نیم برابری در این روز خدمت رسانی کردیم. در حادثه متروپل آبادان، آتش نشانان تهران خدمت ویژه ارائه کردند که مایه مباهات ماست.
وی با بیان اینکه ۶۴ پیمانکار خرد، ۲۴ پیمانکار خشک و هشت پهنه پسماند داریم، اعلام کرد: روزانه پنج هزار تن پسماند به آرادکوه منتقل میشود. به دنبال این هستیم که با فعال شدن هشت پهنه میزان ورود به آرادکوه به کمتر از ۱۰ درصد برسد. امیدواریم پرونده آن تا سال آینده بسته شود.
زاکانی افزود: در بخش آرامستانها، به دنبال توسعه خدمت هستیم و جانماییهایی را خواهیم داشت که مردم راحتتر خدمات دریافت کنند. کیفیت و کمیت خدمات در این بخش توسعه خواهد یافت.
شهردار تهران با بیان اینکه تونل متوسلیان در آخرین شورای ترافیک تهران مصوب شد، اظهار کرد: در بررسیهای نظری که انجام شود اولویت اول برای توسعه قرار گرفت. به نتایج نهایی رسیدهایم و امیدواریم بتوانیم آن را شروع کنیم. تونل یادگار امام(ره) نیز امسال عملیاتی میشود. در خصوص تونل شهید شوشتری نیز بخشی از تملکات شروع شده و به دنبال این هستیم که به آزادراه تبدیل شود.
وی با اشاره به توسعه کارخانههای آسفالت و رشد تا دو میلیون تن تولید آسفالت، یادآور شد: جانمایی در سطح شهر انجام شده و کارسازی در این زمینه صورت گرفته است.
زاکانی با بیان اینکه ۷ بخش در حوزه خدمات به صورت جدی دنبال خواهد شد، گفت: میادین میوه و تره بار بخش اول است. روزانه پنج هزار تن محصول با مراجعه بالغ بر یک و نیم میلیون توزیع می شود. ۲۶۳ نقطه میدان را تحویل گرفتهایم و تا پایان سال قبل ۳۱ بازارچه اضافه شد و امسال نیز ۱۰۰ بازار را در نظر داریم تا به ۵۰۰ بازار برسد. لکهگذاریها صورت گرفته و تعداد زیادی از این ۱۰۰ نقطه شناسایی شده و به دنبال آن هستیم که با مشارکت، این طرح را انجام دهیم.
وی با اشاره به خرید قرارگاهی در میادین، تأکید کرد: جنس ارزان و با کیفیت را در میادین مورد توجه قرار دادهایم. در حال مذاکره و قرارداد با شرکتهای کشت و صنعت هستیم که هدف اصلی ما برای سال آینده است.
شهردار تهران تأکید کرد: ۲۵ هزار مغازه نیز داریم که مردم در آن مشغول به کار هستیم. به دنبال این هستیم که بتوانیم بار را به درب منازل برسانیم و از طریق این مغازهها با برند میادین ما، اجناس را عرضه کنیم تا خللی در خرید مردم ایجاد نشود.
وی افزود: در حوزه شهروند، ۳۹ فروشگاه داریم که به دنبال راهاندازی شهروند محله هستیم و به جای فروشگاههای بزرگ که به دنبال توسعه آن هستیم، عمده بار را به سمت فروشگاههای محله خواهیم برد.
زاکانی با بیان اینکه هزار و ۵۰۰ هکتار ایجاد فضای سبز در سطح شهر در ۱۵ اسفند ماه افتتاح خواهد شد، گفت: در فضای سبز داخل شهر، پارکها را افزایش خواهیم داد. منطقه ۱۰ فقر فضای سبز را شاهد هستیم که توسعه را در این مناطق در نظر داریم که وارد مذاکره شده و برخی باغات خریداری شده و در منطقه ۱۳ نیز ۱۱ هکتار به زودی در اختیار شهروندان قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه ۴۰ نمایشگاه در شهر آفتاب برنامهریزی شده است، گفت: سرمایهگذاری در شهر آفتاب را دنبال میکنیم. ۶۰ هزار میلیارد تومان به بانکها بدهکاریم که از امکانات خود در این زمینه استفاده خواهیم کرد. تا سال قبل ۵۹ هزار و ۹۰۰ میلیون تومان قدرالسهم بدهی بانکی ما بوده است و یکی از بانکها سه هزار میلیارد تومان پول اضافه طلب میکرد که دنبال کردیم و این مبلغ کم شد.
شهردار تهران تأکید کرد: در حوزه سلامت و نشاط شهروندان در بخش فرهنگی و اجتماعی برنامههایی مدنظر است. فقر بهداشت در سطح شهر مشهود است و تمام مسئولان کشور این موضوع را میدانند. با وزیر بهداشت جلساتی را برگزار کردیم تا به عنوان سرپنجههای بهداشتی، امکانات را توسعه دهیم. به دنبال این هستیم که تفاهماتی در این زمینه منعقد شود.
وی با اشاره به برنامهریزی در حوزه ورزش، یادآور شد: جشنوارهای را در هفته گذشته برگزار کردیم که ۶۰۰ هزار نفر در ۱۶ رشته را در بر میگیرد و به دنبال این هستیم که تا پایان سال رقابت بین شهرها را نیز شاهد باشیم.
زاکانی به موضوع ایمنی شهر اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف جدی ما دنبال کردن ایمنی است. هیأت امنایی شکل گرفت و ستاد ایمنی بررسیهای خود را آغاز کرد که شروع کار، گودها است که در برج میلاد از دو هفته پیش اقدامات آغاز شده است. از دستگاه قضایی نیز کمک خواهیم گرفت که پرونده گودها بسته شود.
وی ادامه داد: به دنبال این هستیم که استحکام و شرایط مناسب را در ساختمانهای ناایمن داشته باشیم و پیگیریم که تذکرات را با ساختمانهای فوق العاده ناایمن بدهیم و در خصوص ساختمانهایی که نیاز به بازسازی دارند، به مالکان اعلام خواهد شد که موضوع را پیگیر شوند.
شهردار تهران با بیان اینکه تعداد تلفات تصادفات ۳۰ درصد کاهش یافت، تصریح کرد: سال قبل شاهد هشت درصدی تلفات تصادفات نسبت به سال ۹۹ بودیم.
وی گفت: نمایشگاه دائمی برای حوزه علم و فناوری پیشبینی شده که از هفته آینده هدفگذاری آن انجام خواهد شد. دنبال کردیم در نقاط غربی، شمالی و جنوبی تهران پارک های علم و فناوری را توسعه دهیم که یکی از بزرگترین کارهای ما به شمار میرود تا این پارکها بتوانند در مسیر تولید و ارائه خدمت پیش بروند.
زاکانی با بیان اینکه در حوزه اجتماعی طرح ۶ ماههای برای ساماندهی معتادان متجاهر برنامهریزی شده بود، خاطرنشان کرد: زیرساختها کافی نبود و اضافه خواهد شد تا در نیمه دوم سال به نتیجه برسد و پرونده آن بسته شود.
شهردار تهران با تأکید بر مسجد محوری در حوزه فرهنگی، یادآور شد: از تمام ظرفیتهای شهر در این زمینه استفاده خواهیم کرد و به عنوان خط تلاش اصلی در شهر دنبال میشود. مصوبه ای در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در دستور کار قرار دارد که مشارکت اجتماعی گستردهای را در خدمات این حوزه به دنبال خواهد داشت.