به گزارش مشرق، یونان روز دوشنبه از آلمان به دلیل فروش «زیردریاییهای تیپ ۲۱۴» به ترکیه انتقاد و تاکید کرد که افزایش تنشها بین دو کشور «خطر تغییر موازنه قوا» در منطقه را به دنبال دارد.
«نیکوس دندیاس» وزیر خارجه یونان در گفتوگو با «کاترین کولونا» وزیر امور خارجه فرانسه گفت: «این زیردریاییها خطر تغییر موازنه قوا در شرق مدیترانه را به نفع کشوری دارند که علیرغم عضویت در ناتو، یونان را تهدید به جنگ کرده است.»
وی ترکیه را به نقض حقوق حاکمیت یونان متهم کرد و گفت که یونان با رعایت قانون هیچ یک از همسایگان خود را تهدید نمیکند.
دندیاس به وزیر امور خارجه فرانسه گفت: «به لطف سلاحهای فرانسوی، قدرت بازدارندگی یونان برابر هرگونه تهدید خارجی تقویت میشود. من میخواهم این را اذعان کنم و از این بابت از شما متشکرم که فرانسه همیشه قاطعانه در کنار ما بوده است.»
یونان ۲۴ فروند جنگنده «رافال» ساخت فرانسه، ۶ فروند جدید و ۱۸ فروند دست دوم وهمچنین سه فروند ناوچه فرانسوی سفارش داده است. یونان همچنین نامه ای را برای خرید یک اسکادران از جنگندههای «اف-۳۵» در ماه ژوئن به ایالات متحده ارسال کرد.
سخنان دندیاس پس از آن بیان می شود که «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه روز جمعه از آلمان خواست تا یک دلال صادق باشد و همیشه در اختلافات بین ترکیه و یونان از آتن حمایت نکند.
«آنالنا بائربوک» وزیر امور خارجه آلمان پس از گفتوگو با مقامات یونانی با چاووش اوغلو در استانبول دیدار کرد و در آنجا از ترکیه به دلیل مناقشه بر حق حاکمیت جزایر یونانی در نزدیکی خط ساحلی آن انتقاد کرد.
ترکیه در ماههای اخیر انتقادات خود را از استقرار نیروهای یونان در جزایری در شرق دریای اژه، نزدیک سواحل ترکیه و در بسیاری از موارد از ساحل قابل مشاهده است، افزایش داده است. این جزایر طبق «معاهده ۱۹۲۳ لوزان» و«معاهده ۱۹۴۷ پاریس» باید غیرنظامی شوند، بنابراین هرگونه استقرار نیروی نظامی یا سلاح در جزایر اکیدا ممنوع است.
این روزنامه همچنین در تقابل با لابیگری یونان در آمریکا برای عدم ارسال جنگندههای پیشرفته به ترکیه نوشت، اگر یونانیها فکر میکنند که دست برتری برابر ترکیه دارند، کاملاً در اشتباه هستند، زیرا اولین نمونه اولیه جنگندههای بومی ترکیه به زودی آشیانه را برای آزمایشهای زمینی ترک خواهد کرد.