کد خبر 1408286
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۲
پکن خواستار پایندی صریح هند به اصل چین واحد شد

در ادامه تلاش های دیپلماتیک و رسانه ای چین با هدف جلب حمایت حداکثری کشورها از اصل چین واحد، «سان ویدونگ» سفیر چین در هند روز دوشنبه از دهلی نو خواست حمایت خود را از این اصل به صراحت اعلام کند.

به گزارش مشرق، سون خاطرنشان کرد اصل چین واحد شالوده و اساس سیاسی روابط چین و هند است. وی افزود: «ما مجموعه‌ای از اسناد سیاسی را منتشر کرده‌ایم که بر اساس آن طرف هندی یادآور شده است که هند جزو اولین کشورهایی است که بر این باور است چین واحد وجود دارد و سیاست چین واحد هیچ گاه تغییر نکرده است. همچنین طرف هندی اعلام کرده است که رویکرد سیاسی خود را در قبال چین واحد ادامه خواهد داد.»

براساس این گزارش،  در سال ۱۹۷۱میلادی، هند از جمهوری خلق چین برای بازگرداندن کرسی قانونی خود در سازمان ملل حمایت کرد.

سفیر چین در هند همچنین ابراز امیدواری کرد هند بتواند همچون بسیاری از کشورها، به سیاست خارجی مستقل در قبال چین پایبند باشد، موضع منطقی چین و تلاش‌های این کشور برای دفاع از حاکمیت، امنیت و منافع توسعه را درک و از آن حمایت کند و به اصل چین واحد احترام بگذارد.  

وی افزود: پکن همچنین امیدوار است که دوستان رسانه‌ای هندی بتوانند از تحریک نیروهای جدایی‌طلب «استقلال تایوان» آگاه باشند، موضعی عینی، منطقی و مستقل در انتشار گزارش های مرتبط با تایوان اتخاذ کنند و در قبال اصل چین واحد متعهد باشند.

سان همچنین ابراز امیدواری کرد همه کشورها بتوانند موضعی عینی و منصفانه داشته باشند، نیت سیاسی باطل پشت سفر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و آسیب‌های جدی نیروی جدایی‌طلب «استقلال تایوان» را درک کنند و از تلاش‌های چین برای دفاع از حاکمیت، امنیت و امنیت خود حمایت کنند.  

تنش در روابط پکن- واشنگتن در پی سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که شامگاه سه‌شنبه (۱۸ مرداد ماه) گذشته وارد تایوان شد، وارد مرحله جدیدی شده است. بلافاصله پس از این سفر، چین سفیر آمریکا را احضار کرد و مراتب اعتراض پکن به اقدامات مداخله جویانه واشنگتن را در امور داخلی خود اعلام کرد. روز گذشته نیز هیاتی از نمایندگان کنگره آمریکا به تایوان سفر کردند.

چین در پاسخ به اقدام مداخله‌جویانه آمریکا، یک رزمایش نظامی در اطراف جزیره تایوان برگزار کرد.

آخرین رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که به تایوان سفر کرده بود، نوت گینگریچ بود که در سال ۱۹۹۷ به این جزیره رفت.

تایوان جزیره‌ای در شرق چین و تحت حاکمیت دولت مرکزی چین است و در چارچوب سیاست «چین واحد»، بخشی از خاک چین است. با این وجود دولت آمریکا به رغم اعتراض‌های پکن در سال‌های اخیر و به ویژه در دولت کنونی فروش تسلیحات نظامی به جزیره تایوان و حمایت از جریان‌های جدایی طلب این منطقه را افزایش داده است.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس