به گزارش مشرق، فرمانده کل آجا در این گفتوگو با بیان اینکه اختلاف مرزی کوچکی در بخشی از مرز با افغانستان وجود دارد، گفته بود: عمده دلیل این درگیریها این است که در طرف مقابل پس از تغییر حکومت، هنوز آن نظم و نسق مطلوب به وجود نیامده است. این درگیریها باید از طریق دیپلماتیک حل شود و نیازی به دخالت نیروهای نظامی و انتظامی نیست.
فرمانده کل ارتش در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال دارد دسیسه و سوءنیت دشمنان برای تخریب روابط ایران و افغانستان در انتشار چنین شایعاتی دخیل باشد؟، تصریح کرده بود: قطعا دشمنان ما دلشان نمیخواهد بین ۲ کشور همسایه، یک روابط عادی مبتنی بر استقلال و اقتدار هر ۲ طرف برقرار باشد؛ دشمنان ما نه با ملت ایران دوستی دارند و نه با ملت افغانستان، بنابراین دنبال مسائلی میگردند تا اختلافاتی بین ما ایجاد کنند که باید هوشیار باشیم.
سخنان فرمانده کل ارتش در این گفتوگو اما با واکنشهای فراوانی در شبکههای مجازی همراه شد. بسیاری از کاربران افغانستانی فضای مجازی از مواضع دلسوزانه فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران نسبت به مردم افغانستان در این مصاحبه تقدیر کرده و نیت اصلی ایران را برقراری صلح و ثبات در افغانستان و حمایت از مردم این کشور دانستند و به هیأت حاکمه طالبان گوشزد کردند که از ظرفیتها و قابلیتهای ایران در مرزداری بیاموزد.
بخشی از واکنشهای کاربران افغانستانی توئیتر به مصاحبه اخیر امیر سرلشکر موسوی را در ادامه مشاهده میکنید:
* هدف ایران برقراری صلح و ثبات در افغانستان است
* طالبان از ظرفیتها و قابلیتهای ایران در مرزداری بیاموزد
* ایران دوست افغانستان است
* ایران تنها کشوری بوده که از مردم افغانستان حمایت کرده است
* ایران منافع مردم افغانستان را درنظر میگیرد
* عملکرد ایران در مسائل افغانستان، قابل ستایش است
* طالبان در مرزها به افراد آموزشدیده مسئولیت دهد
* ایران در هر شرایطی از مردم افغانستان دستگیری کرده است
* ایران جنگطلب نبوده و نیست
* طالبان جلوی مداخلات آمریکا در افغانستان را بگیرد
* ایران در عمل نشان داده بهترین همسایه افغانستان است
* طالبان به عواقب عملکرد نیروهایش فکر کند
به باور کارشناسان، در حدود یک سالی که از روی کار آمدن طالبان به عنوان دولت حاکم در افغانستان میگذرد، هنوز نظم لازم در این کشور برقرار نشده و طالبان نتوانسته است شرایط این کشور را به حالت عادی بازگرداند که این مسئله در نحوه مرزداری آنها، به ویژه در مرزشان با جمهوری اسلامی ایران، کاملا مشهود است. این کارشناسان معتقدند هیأت حاکمه طالبان باید با برگزاری دورههای آموزشی برای نیروهای ناواردشان در مرز با ایران و جلوگیری از اقدامات خودسرانه این افراد، از تکرار اتفاقات اخیر جلوگیری کرده و از صبوری و بزرگمنشی جمهوری اسلامی ایران سوءاستفاده نکنند.