کد خبر 1410866
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۴
ژست سارقان ؛ لبخند به دوربین

سوار موتورهای چند ده میلیونی با لباس‌های برند می‌شوند. ظاهرشان آنقدر موجه است که باورت نمی‌شود که در ثانیه‌ای کیفت را قاپ بزنند یا موبایلت را ببرند.

به گزارش مشرق، طلا که جای خود دارد؛ برای یک النگو کمتر از ۳، ۴میلیون نمی‌گیرند. چند برابر حقوق یک کارمند سالانه درآمد دارند و ته ماجرا هم اگر دستگیر شوند، چند ماهی آب خنک می‌خورند و برمی‌گردند. جا و غذایشان که از پول بیت‌المال رایگان است. خرج راحت زندگی کردنشان در زندان را هم از همین دزدی‌ها تامین کرده‌اند.

دزدی شغل‌شان شده و زندان محل استراحت‌شان؛ البته اگر مشمول عفو و وثیقه نشوند. راحتی‌شان هم از عکس‌ و فیلم‌هایشان عیان است؛ مقابل دوربین ژست پیروزی می‌گیرند و نازشست سرقت‌های چند ثانیه‌ای‌شان را به رخ می‌کشند. آمار سرقت‌هایشان چندین برابر شده و آمارهای رسمی می‌گوید ۲۰۰هزار سرقت در سال۸۸ به ۱.۴میلیون سرقت در سال۱۴۰۰ رسیده است. ‌فرمانده انتظامی تهران بزرگ هم از افزایش ۷درصدی سرقت در ۳ماه از سال۱۴۰۱ خبر داده است.

به‌گفته فرمانده کل انتظامی ایران هم از سال۹۷ تاکنون آمار سرقت‌ها ۳۷درصد افزایش پیدا کرده است. سرقت اولی‌ها هم که از سال۹۹ تعدادشان رشد قابل ملاحظه‌ای داشته و در نیمه همان سال طبق اعلام رئیس پلیس تهران ۵۰درصد سارقان بوده‌اند. زیر ۱۸ساله‌ها هم در فهرست سرقت موبایل قرار گرفته‌اند.

گرگ و میش هوا؛ جولان سارقان

روایت‌ سرقت‌ها عجیب است؛ «مقابل بیمارستان موبایلم را دزدیدند. وقتی که مادرم را برای دست شکسته‌اش برده بودم، هلش دادند و گوشی را سرقت کردند»، «۲نفر بودند سوار موتور، نرسیده به چهارراه پارک‌وی، ناگهان جلوی ماشین ترمز کردند و تصادف کردیم. هر دو نفرشان زمین خوردند و وقتی که از ماشین پیاده شدم تا ببینم که چه اتفاقی برای آنها افتاده، راننده بلند شد و گفت چیزی نشده، همان موقع نفر دوم کیفم را از داخل ماشین دزدید»‌، «نزدیک ظهر بود و از مدرسه به خانه برمی‌گشتم، داخل کوچه، یک موتورسوار مسیرم را بست و چرخ را روی پایم قرار داد که نمی‌توانستم حرکت کنم. به زور گوشی موبایلم را گرفت و رفت»، «ماشینم را در مسیر جنوب به شمال یادگار امام، کنار پمپ بنزین پارک کرده بودم، به‌خاطر گرمای هوا شیشه پایین بود.

اصلا نمی‌دانم از کجا پیدایشان شد، گوشی‌ام را زدند و با موتور در جهت خلاف اتوبان رفتند»، «کنار اتوبان ستاری منتظر تاکسی بودم، یک ون طوسی جلوی پایم ایستاد و به زور مرا به داخل کشیدند، انگشترم را به زور درآوردند و پول و موبایلم را هم گرفتند و همان جا از ماشین پرتم کردند بیرون»، «یک ماشین من دارم و یک ماشین پسرم، اما فقط یک پارکینگ داریم و مجبوریم ماشین دوم را در خیابان بگذاریم. حداقل ماهی یک‌بار باتری ماشین را می‌دزدند و یک‌سال است این وضع ادامه دارد»، «محل کارم در خیابان شریعتی است و تقریبا از گرگ و میش هوا، خیابان خلوت می‌شود و موتورسواران سارق شروع به پرسه زدن می‌کنند.

تنها که باشی یا باید گوشی موبایلت را بدهی یا طلاهایت را»، «دندان‌های لمینت، ناخن‌های کاشته شده، لب‌های پروتز و انگشتر برلیان؛ اینها مشخصات زنی بود که گوشی موبایلم را سرقت کرد»، «برادرم تازه آیفون ۱۳خریده بود که یک شب با سروصورت زخمی به خانه آمد، همان ورودی خانه گوشی را از او دزدیده بودند؛ چون مقاومت کرده بود، کتکش زده بودند». فیلم‌هایشان هم که در فضای مجازی منتشر می‌شود، عجیب‌تر است؛ «فیلم برای یکی از خیابان‌های شهریار است، ۳نفره زنی را دوره کرده و اسلحه را روی سرش گذاشته‌اند.

النگوهایش را قیچی می‌کنند، با آرامش سوار ماشین می‌شوند و می‌روند...»، «ترافیک نیایش است، یک نفر با قمه از گاردریل میانی اتوبان بیرون می‌آید و در ماشین را باز می‌کند. خفت‌گیر است...»، «از سمت راست خودرو یک موتور رد می‌شود، راکب با دست آینه ماشین را خم می‌کند، دستی که برای درست کردن آینه از ماشین بیرون می‌آید، طعمه دزدان است و همان زمان یک نفر طلاهایش را می‌برد...»، «خانوادگی دزدی می‌کنند، زن عقب ماشین می‌نشیند و پدر و پسر جلو. زن‌ها طعمه‌هایشان هستند و به بهانه اینکه پسر خانواده، فرد خارجی است و قصد خرید طلا دارد، اما به او طلای قلابی داده‌اند و به‌دنبال طلای اصل است، طلای مسافرانشان را سرقت می‌کنند...»‌، «مقابل پارکینگ خانه منتظر باز شدن در است و ناگهان یک نفر از پنجره ماشین قمه را روی گردنش می‌گذارد...» و... .

دزدی شغل و زندان تفریح شده!

دزدها متفاوت شده‌اند و این اتفاق را می‌توان در عکسی که چند روز پیش منتشر شد هم دید. مقابل دوربین می‌خندند و هیچ ترسی ندارند. پیش از این دزدهای حرفه‌ای‌تر و خشن‌تر هم التماس می‌کردند که عکسی از آنها منتشر نشود. این تفاوت، افزایش سرقت‌ها و حتی وقیح‌تر شدن سارقان را در چند بخش باید دید؛ از هم پاشیدگی و گسیختگی خانواده‌ها، خلأ قانونی، جری شدن بودن مجرمان، شغل شدن دزدی و مصرف موادمخدر.

اینها را مهدی ابراهیمی می‌گوید که خودش سال‌هاست خبرنگار حوزه حوادث و جرم است؛ هم دزدهای نسل قدیم را دیده و هم سارقانی که اکنون شکل و شمایل‌شان فرق کرده: «خلأهای قانونی باعث آسودگی خاطر مجرمان شده؛ به‌ویژه اینکه پیش از ایجاد زیرساخت‌هایی ازجمله پابندهای الکترونیکی، درباره زندان‌زدایی صحبت می‌شود. تعداد زندانیان بالاست و براساس قانون به جز جرائم سنگین، قتل و سرقت مسلحانه، بقیه مجرمان می‌توانند با وثیقه آزاد شوند؛ به همین دلیل یک دزد خیالش راحت است که چند روز پس از دستگیری، آزاد می‌شود.»

به‌گفته او در برخی کشورها اگر سارق برای ۳۰سرقت دستگیر شود، مجازاتی متناسب با همان میزان سرقت خواهد داشت، اما در ایران ۱۰سرقت یا ۵۰سرقت فقط یک مجازات برای سارق دارد: «اگر سرقت اولی باشد، ۳ماه و یک روز و اگر سابقه‌دار باشد، نهایت ۷سال. در مواردی هم که شاکی خصوصی ندارد، شامل عفو می‌شود. زندانی هم شوند به‌راحتی مرخصی می‌گیرند و در برخی موارد، حین مرخصی سرقت هم می‌کنند.

به لحاظ اطلاع از قانون هم حرفه‌ای‌تر شده‌اند.» ماجرای سرقت‌ها به همین جا ختم نمی‌شود و اگر قرار باشد جبران خسارت مالباخته باشد، پای خانواده‌ سارقان به میان می‌آید. این هم نکته‌ دیگری است که ابراهیمی به آن اشاره می‌کند: «یک گوشی ۲۰میلیونی سرقت شده، پس از دستگیری سارق، خانواده او وارد ماجرا می‌شوند و آنقدر التماس می‌کنند که مالباخته رضایت می‌دهد؛ حتی اگر ۱۰۰میلیون تومان هم سرقت کرده باشند، در نهایت با ۲۰میلیون رضایت می‌گیرند.

شرایطی که دزدی را برایشان به صرفه کرده است. یک کارمند را درنظر بگیرید در طول یک‌سال چه میزان درآمد دارد و یک سارق با سرقت‌های روزانه به چه درآمدی می‌رسد!» او معتقد است زندان برای این افراد شغل و تفریح شده؛ چراکه تغذیه و محل خوابشان رایگان است و در زندان هم بیکار نمی‌مانند. این خبرنگار درباره تغییر شکل سرقت‌ها هم می‌گوید: «آمار سرقت‌های مسلحانه در کل کشور کاهش پیدا کرده؛ چراکه هم زندان و مجازات سنگین دارد و هم به‌دلیل جنبه عمومی جرم شامل گذشت نمی‌شود؛ به همین دلیل سارقان بیشتر مرتکب جرائم خرد می‌شوند. سرقت روزانه ۵تا ۱۰گوشی برای آنها پردرآمدتر از سرقت مسلحانه از طلافروشی است. زمانی هم که دستگیر شوند، اقدام به سرقت آنها زورگیری عادی است و مجازاتشان همان ۳ماه و یک روز تا ۷سال است.»

او درباره اینکه چرا سارقان این روزها از مردم طلبکار هستند و سرقت را حق خودشان می‌دانند و انواع خشونت‌ها را انجام می‌دهند، می‌گوید: «اکثر سارقان هم موادمخدر صنعتی مصرف می‌کنند که هزینه‌بر است. از سوی دیگر اختلالات روانی و سرکوب‌های دوره کودکی هم باعث می‌شود که آنها در جوانی عقده‌گشایی کنند.

شما کودکان کار را ببینید که سرچهارراه‌ها زمانی که می‌خواهند شیشه ماشین‌ها را پاک ‌کنند در برخی موارد با انواع توهین‌ها و برخوردهای خشمگین راننده‌ها مواجه می‌شوند. چطور می‌توان انتظار داشت که تعدادی از آنها با چنین کینه و عقده‌هایی، در آینده به ماشین‌های مردم رحم کنند.» او درباره اینکه با وجود افزایش سرقت‌ها، چه باید کرد؟ می‌گوید: «در کل دنیا وضعیت همین است و شاید در برخی نقاط فجیع‌تر از ایران هم باشد، اما تنها کاری که قوه قضاییه، صدا و سیما و رسانه‌ها باید انجام دهند اطلاع‌رسانی مناسب است با راهکار.

هیچ برنامه آموزشی در صدا و سیما وجود ندارد که به مردم درباره خطرات این سرقت‌ها هشدار دهد و به بهانه سیاه‌نمایی هیچ محتوایی در این‌باره تولید نمی‌کنند. مگر پلیس چه میزان می‌تواند گشتزنی داشته باشد و مانع از این سرقت‌ها شود. دزدها هم می‌دانند کجا حضور داشته باشند که پلیس کمتر حضور دارد. پس افزایش آگاهی مردم ضروری است.»

به‌گفته این فعال رسانه‌ای به جز یک گروه کم که در رفاه کامل زندگی می‌کنند سایر افراد جامعه با مشکلات اقتصادی متعددی مواجه هستند. اینگونه سرقت‌ها از طبقه متوسط و قشر ضعیف جامعه باعث می‌شود که گاهی افراد دار و ندارشان را از دست بدهند. این مسئله ناراحتی دارد و چنین سارقانی قابل بخشش نیستند.

برخی سرقت‌ها آثار تکان‌دهنده‌ای دارند

جامعه جوانی داریم. جوانان که نزدیک به ۷۰درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند. خاستگاه این جامعه جوان با گذشته فرق کرده و یک تغییر نسل، رویکرد و دیدگاه دارد. آنها از طبقات مختلفی برخوردارند و تأثیر پیشرفت همگانی در جامعه جهانی هم روی رویکرد، طرز فکر، تیپ شخصیتی و شرایط زندگی آنها تأثیر گذاشته است. گاهی برخی از آنها به پدیده دزدی روی می‌آوردند و در میانشان برخی به‌دنبال هیجان و برخی دیگر به‌دنبال پاسخگویی به عقده‌های شخصیتی خود هستند.

اینها نکاتی است که ناصر قاسم‌زاده، دبیر انجمن حمایت از سلامت و بهداشت روان جامعه درباره تغییر نسل یا طبقه اجتماعی سارقان فعلی به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: «هر قدر مسائل و مشکلات جوانان بیشتر شود، میل به خروج از خانواده و روی آوردن به گروه‌هایی که در آنها حس همدلی، درک شدن، سرزنده بودن، هویت و... بیشتری دارند، افزایش پیدا می‌کند و ممکن است حضور در این گروه‌ها به تجربه‌های هیجانی منفی هم ختم شود و یکی از آنها سرقت باشد.»


او درباره انتشار تصاویری از سارقان که لبخند می‌زنند یا بدون هیچ شرمندگی مقابل دوربین قرار می‌گیرند، هم می‌گوید: «سارقی که مقابل دوربین حالت شادی دارد، انگار قرار است پس از دستگیری به جشن برود و این یک توهین به قانونگذار و جامعه است. زندان باید جایی باشد که فرد مجرم هنگام ورود به آن بازسازی و بازتوانی داشته باشد. اقداماتی که فرد را نسبت به رفتاری که داشته پشیمان کند.

آگاه‌سازی و توانبخشی اجتماعی باعث می‌شود که در برگشت مجرمان به جامعه مسائل و مشکلات آنها حل شده باشد تا در ساختار مناسب اجتماعی قرار بگیرند. اما معمولا این مسئله در زندان‌ها رخ نمی‌دهد و آثار تأدیبی فردی که زندانی می‌شود مضاعف‌شده مجرمیت است. لازم است این ضعف درون سازمان زندان‌ها برطرف شود.»

دبیر انجمن حمایت از سلامت و بهداشت روان جامعه درباره آثار مخرب این سرقت‌ها بر مردم می‌گوید: «در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که میزان استرس و اضطراب بالاست. از سوی دیگر عصر اطلاعات است و نمی‌توان فضای مجازی و تبادل اطلاعات را محدود کرد. در این فضا وقتی اطلاعات منتشر می‌شود، به‌ویژه بخش زیادی از مردم جامعه و حتی جوانان دهه ۷۰ و ۸۰ ناخواسته با افزایش میزان اضطراب مواجه می‌شوند. کسانی که حتی برای بیرون رفتن هم دغدغه خواهند داشت. باید در این‌باره محتوای آموزشی، راه‌های مراقبتی، اطلاع‌رسانی به مردم ارائه شود.»


او ادامه می‌دهد:‌ «برخی سرقت‌ها آثار تکان‌دهنده‌ای در جامعه دارند و نباید فقط ختم به دستگیری شوند. با انتشار محتوای مناسب درباره دلایل وقوع جرم، زندگی گذشته سارق و برخوردهای قاطع با مجرم باید از افزایش چنین جرائمی جلوگیری کرد؛ درحالی‌که اکتفا کردن به خبر دستگیری، می‌تواند به بی‌اعتمادی مردم منجر شود.»

تشدید برخورد با سرقت‌های خشن

آنهایی که فیلم سرقت‌هایشان به سرعت در فضای مجازی دست به‌دست می‌شود، دستگیری‌شان زمان طولانی نمی‌برد. دزدان شهرستان شهریار یک هفته‌ای بازداشت شدند و خفت‌گیر اتوبان نیایش هم یک روزه، اما انگار همین‌جا ختم ماجراست و داستان باز هم تکرار می‌شود با دست به‌دست شدن یک فیلم دیگر از سرقت‌هایشان در فضای مجازی. اما سرقت‌هایی که فیلم ندارند و روزانه مال مردم را به یغما می‌برند، شاید کمتر شناسایی شوند و مالباختگان هم به اموال مسروقه خود نمی‌رسند.

به تأکید بسیاری از کارشناسان، قوانین برای توقف اینگونه جرائم کافی نیست و روند افزایشی آن هم موید چنین مسئله‌ای است؛ این در حالی است که حسین اشتری، فرمانده کل انتظامی ایران پس از انتشار فیلم زورگیری از راننده یک خودرو در بزرگراه نیایش و دستگیری او، خواستار اعدام این زورگیرها در همان محل وقوع جرم شد تا برای دیگران «درس عبرتی» شود.

از سوی دیگر علی صالحی، دادستان تهران هم گفته «اعمال ارفاق و تسهیلات قانونی برای جرائم خشن، سارقان مسلح و سابقه‌دار، سارقان به عنف، زورگیرها، آدم‌ربایان و اراذل و اوباش درنظر گرفته نمی‌شود و دستگاه قضایی با این افراد قاطع‌تر و به‌صورت ویژه برخورد خواهد کرد.»

منبع: همشهری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 51
  • در انتظار بررسی: 7
  • غیر قابل انتشار: 10
  • IR ۲۱:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    48 5
    به لطف قوه قضائیه کارآمد لبخند می زنند
    • IR ۲۳:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
      45 6
      اختلاسگران فولاد مبارکه قهقهه میزنند چون میدانند قرار نیست کش پیدا کند !
    • IR ۲۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
      11 1
      کار پلیس گرفتن دزدان
    • IR ۲۳:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
      18 5
      قوه قضائیه مجری قانون است، وقتی قانون کارآمد نباشد از قوه قضائیه کاری ساخته نیست. مشکل اصلی در مجلس است. منظور این مجلس و آن مجلس نیست، کلا ساختار مجلس مشکل دارد چون افراد ناآشنا به مسائل حقوقی و قانونی وارد مهمترین جایگاه قانون‌گذاری کشور می‌شوند و تا بخواهند چم و خم کار را یاد بگیرند دوره نمایندگی تمام شده است!
    • هاشمی IR ۰۰:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
      0 1
      اینها سرمایه ها هستند
    • ایرانی GB ۰۳:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
      1 0
      همه اینها به علت وجود نفوذی ها در قوه قضاییه هست که عمدا" به دزدان مجال آزادی از زندان میدن
  • IR ۲۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    27 1
    به نظر میرسد برادران ما در قوه قضائیه احساسی درباره این موضوع دزدی ها ندارند و مالباختگان و ناامنی ایجاد شده در کشور به خاطر دزدی ها را درک نمیکنند. .
    • IR ۰۸:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
      0 0
      احسنت ، همونطور که بقیهٔ دوستان در پایین هم ذکر کردند یا قوانین بازدارنده مثل کار اجباری و زندانهای طولانی مدت تصویب و اجرا کنند و یا دست مردم را برای دفاع از خود باز بگذارند!! خداییش دوتا ازین موتور سوارهای زورگیر یا قمه به دستها رو با ماشین از روشون رد بشی بفرستی شش ماه بیمارستان بعدشم چلاغ بیان بیرون بقیهٔ اراذل حساب کار خودشونو میکنن!!!
    • سیدمحمدکمال IR ۰۸:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
      0 0
      قاضی بر اساس قانون رای میده قانون تو مجلسی تصویب میشه، ما خودمون به نمایندگان که قوانین را تصویب میکنند رای میدیم حالا حی گیر بدین به قوه قضائیه
    • من IR ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
      0 0
      خودتان میدانید
  • IR ۲۲:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    24 2
    در گناهی که این مجرمان تبهکار مرتکب می شوند قانون هم شریک است شک نکنید
    • IR ۰۹:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
      0 0
      قانون نه بهتره بگی مجریان قانون
  • محمدصالح چگینی IR ۲۲:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    16 1
    مقصراین افرادنیستند وقتی نماینده های مجلس شفاف نیستند وبین دزدوسالم براشون تفاوتی نیست چه توقعی ازاین افرادخرده پاست
    • IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
      0 0
      برای بعضیهااینجوریه نه همه نماینده ها
  • IR ۲۲:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    21 1
    در واقع اینها دارند به قوه قضاییه لبخند می زنند ... همه میدونن
  • بختیاری IR ۲۲:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    21 0
    این اراذل و اوباش باید به کار اجباری برده شوند بعداز 3 ماه یک شخص مودب و ارام تحویل داده می شود.همچنین مسئولین محترم باید مشکلات جامعه را حل کنند.در حال حاضر زندان فقط محل استراحت و کسب تجربیات جدید هست برای اراذل و اوباش،لعنت خدا و بندگانش بر کسانی که اشرافی گری را رواج دادند.مخصوصا بعضی که همه میشناسند.
    • محمد IR ۰۵:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
      0 0
      واقعا درسته باید یکسری از این حروم لقمه هاشون رو ببرن کار اجباری یه چند وقت پوستشونو بکنن اونوقت ببینیم بازم جلوی دوربین همین کار رو باز میکنم.
  • IR ۲۲:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    27 1
    متاسفانه مجازات ها اصلا بازدارانده نیست چه در مورد این اراذل خیابانی چه درمورد اوباش و مفسدان اقتصادی
  • IR ۲۲:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    22 1
    یا بگذارند و جلو مردم را نگیرند تا خودشان حق این موجودات خبیث وکثیف و خودپسند را کف دستشان بگذارند یا خودشان این جنایتکاران را معدوم کنند ...طاقت مردم به سرآمده است
    • IR ۰۸:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
      0 0
      احسنت، دقيقأ همینطوره!!
    • IR ۰۹:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
      0 0
      اگر اینطور شود حتما قوه قضاییه و نیروی انتظامی مثل سوپرمن وارد شده و مردم را به زندان میبرند و برای دزدان شکلات میخرند
  • IR ۰۰:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    1 0
    خوبه دیگه گرگها در امنیت کامل هستند
  • IR ۰۰:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    واقعا این لبخند و ژست دزدان به هیچ وجه نشانه خوبی برای قوه قضاییه نیست ... دزد اینقدر خیالش راحته که در حالی که در بازداشت پلیس هست اینطوری ژست می گیره ... راستی چی شد آن سند تحول قوه قضاییه؟!!!
  • بهرام IR ۰۱:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    قانون نویسها و دولتی ها خودشون یه جاهایی زندگی می‌کنند که خفت گیرها جرات نمی‌کنند به چند کیلومتری اونجا نزدیک بشن ، شما توقع داری خفت گیرها برای اونها مهم باشند .
  • سیروس IR ۰۱:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    5 2
    پلیس آخرین حلقه از زنجیره امنیت است. پیش از آن باید حلقه های دیگری نظیر آموزش و تامین اجتماعی و... قرار داشته باشد... حالا هرچقدر هم که قوانين سخت گیرانه تر شوند، اگر حلقه های دیگر نباشد، راه جایی نخواهد برد.
    • IR ۱۳:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
      0 0
      حلقه های دیگر به جای خود اما اگه فقط حلقه «مجازات صحیح» اجرا بشه به تنهایی 90 درصد راه میریم و میرسیم
  • IR ۰۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    1 0
    اگر به نسبت دزدی انگشت یا قسمتی از دستش رو قطع کنن ببینم چند بار دیگه ویژه دزدی
  • IR ۰۲:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    مقصر اصلی خلاف اعم از اعتیاد وسرعت دولت‌ها بوده اند که با واردات اجناس خارجی باعث تعطیلی کارگاه ها شدند
  • IR ۰۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    بایدهم سارقین ژست بگیرندچون ازنظر ماه ۹۸ تا آخر۹۹یکبا ماشینم را بردند کهحدود۴۰۰میلیون وسیله داخلش بود یک هفته بعد اسکلت ماشین پیدا شد.
  • محمد IR ۰۲:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    راهکار، قطع دست سارقین، از اختلاسگر تا مابقی خیلیا لیاقتشو دارن. بیاین اینو به مطالبه عمومی جامعه تبدیل کنیم.
  • حاج اکبر IR ۰۳:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    2 1
    برسه بدست اژه ای حالا هی زندان تعطیل کنی
  • SG ۰۳:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    تقریبا دیگه هم متوجه شدند که دزدی هایی که زیاد شده مال بریدن حگم سبک است
  • IR ۰۴:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    1 0
    قوه قضاییه کلاهشو بگذاره بالاتر
  • IR ۰۴:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    کارشون به جایی رسیده که در خونه رو با آهنبر کندن و بردن!!!
  • IR ۰۶:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    این قسمتو خوندم تنو بدنم لرزید
  • IR ۰۶:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    بنازم به دین اسلام که گفت دست سارق رو قطع کنید، براستی اگه دست سارق قطع بشه میشد اونوقت می تونست ۱۰۰ بار دزدی کنه؟
  • IR ۰۷:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    این لبخند ، دهن کجی به مردم و قانون است که نشاندهنده قوه قضاییه کاملا داره کوتاهی میکنه
  • IR ۰۷:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    آقای قوه قضاییه اگر قانون بازدارنده ندارید بروید از عربستان قانون وارد کنید آخر تاکی بای مردم قربانی شوند!!!
  • IR ۰۷:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    همینه امنیت
  • IR ۰۸:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    مردم خواستار چی هستند
  • علی IR ۰۸:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    5 1
    وقتی که نماینده های مجلس ما طرح شفافیت آرا را بش رای نمی دهند دگر دنبال دزد نگردید....
  • IR ۰۹:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    سالها غربیها با بهانه مبارزه با اعدام و رعایت حقوق بشر به ایران تاختندو پس از اینکه تاحدودی موفق شدندواعدام مجرمین خصوصا"در ملا عام کمتر وکمرنگتر شد،اوباشگری وجولان اراذل را تقویت وگسترش داده وتوسط سلبریتی ها وفضای مجازی وسایررسانه ها وبا هوچیگری از آنان حمایت وآنان را برای ایجادناامنی وترویج جرائم خشن تشویق کردند!باطل السحراین توطئه ها فقط برخوردقاطع واجرای حدودالهی است!
  • امیر IR ۰۹:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    1 0
    خدا رو شکر خنده بر لب مردم رو دیدیم
  • IR ۰۹:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    1 0
    وقتی قوه قضائیه حاضرنیست که این مجرمان دستبندوپابندداشته باشندوزندان رابرای اینهاهتل ساخته وبه آنهامرخصی هم می دهدچگونه بایدتوقع داشت که افزایش جرائم نداشته باشیم ومجرمان به دوربین لبخندنزنند
  • IR ۰۹:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    ببینید یه مدت دیگه که شور این دزدی ها درآمد و مردم خودشان دست به کارشدند قوه قضاییه بصورت قاطعانه با مردم برخورد میکند و برای دلجویی از این راهزنان برایشان از بیت المال مقرری تعیین میکند.....شاید بخندید ...اما خواهید دید
  • حسن IR ۰۹:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    گفتند در روزگاری در شهری دزدی جولان می داد و سرخوجه ای مسئول نظم شهر بود هر گا ه او را می گرفت وبه قاضی تحویل می داد قاضی چند ساعت بعد اورا طبق ماده ای ازاد میکرد وسارق دوباره به سرقت ادامه می داد دفعه اخر سرجوجه او را گرفت ودر محوطه پاسگاه اورابه میله پرچم بست و اعدام کرد . وبه قاضی نوشت جناب قاضی سارق را طبق فرمان سرجوجه اعدام کردم واسلام .
  • وزیر کشور IR ۱۲:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    احمد وحیدی وزیر کشور در واکنش به دستگیری سریع زورگیر اتوبان نیایش گفت: این موارد (زورگیران) بسیار اندک است و در هر جایی هم که موردی دیده شده باشد پلیس به سرعت با آنها برخورد کرده است
  • IR ۱۴:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    "تشدید برخورد با سرقت‌های خشن"... آقا مگه سرقت غیر خشن هم داریم. مثلا فکر کن تو خیابون داری میری یارو میاد پیشت با خواهش و التماس و خنده گوشی و کیف پولتو میزده و میبره!!!
  • IR ۱۵:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    خیلی ها با خودشون کلت گلاک دارن. تهران مثل برزیل خواهد شد. مردم خودشون زورگیرها را ادب خواهند کرد و خواهند کشت.این خط و این نشون.
  • ایرج IR ۲۲:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
    0 0
    چرا برای این سارقان سخت نمیگیرند وزود ولشون میکنند میگن گناه دارند و خانواده وارد این حرفا
  • م IR ۰۶:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۳
    1 0
    همه این مطالب که گفته شد،هیچ کار مثبتی به نفع مال باخته انجام نمیشود،

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس