اگرچه ممکن است که در روزهای عادی نیز افراد دچار سردرد شوند اما به دلایل مختلف که بیشتر آن ها نیز قابل پیشگیری است، این مشکل در ماه مبارک رمضان افزایش پیدا می کند.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، به گفته كارشناسان بهداشتي و متخصصان مربوط سردرد مي تواند علت هاي بسياري داشته باشد اما دليل اصلي سردردهاي مرتبط با روزه داري، ناشي از گرسنگي و افت فشار خون، از دست دادن آب بدن، خواب ناكافي و قطع مصرف موادي مانند كافئين و نيكوتين است كه وابستگي ايجاد مي كنند.

سردردهاي ميگرني نيز در ماه مبارك رمضان تشديد مي شود چراكه در ماه رمضان علايمي مانند سردردهاي عصبي، كاهش قندخون و كم آبي موجب افزايش اسيدهاي چرب آزاد خون شده و اين مواد به طور مستقيم اثر شديدي روي آزادسازي عوامل ايجاد كننده ميگرن دارد.

اما طبق اعلام نظر كارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، حتي اين افراد نيز با راهنمايي و كمك پزشك معالج و ايجاد تغييرات مختصر در مصرف دارو مي توانند روزه بگيرند.



نوشيدن آب و مايعات كافي، مصرف سبزي ها در وعده سحري، قرار نگرفتن در معرض نور خورشيد و در صورت اجبار استفاده از عينك و كلاه، انجام ندادن فعاليت هاي شديد بدني و ورزش در نور خورشيد، ترك سيگار قبل از ماه رمضان يا به حداقل رساندن مصرف آن و كم كردن مصرف قهوه و چاي پررنگ قبل از اين ماه از جمله توصيه هاي كارشناسان وزارت بهداشت براي كاهش سردرد در ماه مبارك رمضان است.

گاهي نيز مصرف يك قرص مسكن مانند استامينوفن در وعده سحري مي تواند در كاهش سردردها، كمك كننده باشد؛ رها ساختن عضلات از تنش و سفتي با يك ماساژ ملايم نيز در جلوگيري و كاهش سردردها موثر است.



كارشناسان بهداشت توصيه مي كنند چاي سبز -كه فاقد كافئين است- به جاي چاي و قهوه مورد استفاده قرار گيرد.

برخي از افراد مبتلا به ميگرن در زمان گرسنگي دچار علايم شديد و سردردهاي غيرقابل تحمل مي شوند.

در اين موارد روزه داري توصيه نمي شود اما در صورت اصرار بر روزه گرفتن، اين بيماران حتما بايد پيش از آغاز ماه رمضان با يك متخصص نورولوژي -مغز و اعصاب- مشورت كنند.



مبتلايان به سردرد در صورت حذف شدن وعده سحر، نبايد روزه بگيرند در غير اين صورت سردرد آنان به دليل افت قند خون تشديد مي شود؛ اين سردردها در مواقع بعدازظهر افزايش بيشتري مي يابد.

وعده هاي غذايي مبتلايان به سردرد بايد متنوع باشد؛ آنان بايد از مصرف سريع و با عجله مواد غذايي پرهيز و افطار خود را با مايعات گرم شروع كنند چراكه مصرف مايعات خنك موجب آغاز يا تشديد سردرد مي شود.

همچنين مبتلايان به سردرد بايد به تدريج مواد قندي را در وعده افطار مصرف كنند و بهترين ماده قندي نيز خرما است چراكه خرما، قند را به تدريج افزايش مي دهد.

مبتلايان به ميگرن بايد مايعات به ويژه آب و شير، زياد مصرف كنند.

به طور كلي مبتلايان به سردرد به ويژه در ماه مبارك رمضان بايد از قرار گرفتن در معرض گرما به ويژه از ساعت 10 صبح تا چهار بعدازظهر، پرهيز كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس