رهبر انقلاب نمایه

رهبر انقلاب در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، سیاست‌های کلی برنامه هفتم را به سران سه قوه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ کردند.

به گزارش مشرق، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، سیاست‌های کلی برنامه هفتم را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام و با اولویت پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت تعیین شده است، به سران سه قوه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ کردند.

رهبر انقلاب اسلامی با تشکر از فعالیت فشرده اعضاء و دبیرخانه مجمع در ارائه نظرات و مشارکت فعال قوای سه‌گانه و سایر ارکان نظام، تهیه و تصویب قانون برنامه هفتم بر پایه این سیاستها را گامی دیگر در تحقق اهداف نظام خواندند و بر نظارت فعال بر حسن اجرای سیاستها تأکید کردند.

سیاستهای کلی برنامه هفتم در ۷ سرفصل «اقتصادی»، «امور زیربنایی»، «فرهنگی و اجتماعی»، «علمی، فناوری و آموزشی»، «سیاسی و سیاست خارجی»، «دفاعی و امنیتی»، «اداری، حقوقی و قضایی» و در ۲۶ بند تصویب شده است.

متن نامه رهبر انقلاب اسلامی و سیاست‌های ابلاغی برنامه پنج‌ساله هفتم به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

سیاست‌های کلی برنامه هفتم که با اولویت اصلی «پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت» تعیین شده است، ابلاغ می‌گردد:

از اعضای محترم بویژه رئیس مکرّم مجمع تشخیص مصلحت نظام و نیز دبیرخانه‌ی آن که با فعالیت فشرده و کوشش فراوان در جلسات صحن مجمع و کمیسیون ذی‌ربط، پیش‌نویس سیاست‌های کلی برنامه هفتم را مورد بررسی قرار دادند و نظرات خود را در این زمینه به اینجانب ارائه کردند، تقدیر و تشکر می‌کنم.

مشارکت فعال و مؤثر دولت و مجلس و قوه قضائیه و سایر ارکان نظام نیز شایسته‌ی تقدیر است.

تهیه و تصویب قانون برنامه هفتم بر پایه این سیاست‌ها و اجرای دقیق و مسؤولانه‌ی آن، گامی دیگر در تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خواهد بود همچنان که نظارت فعال هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت، به حُسن اجرای سیاست‌های کلی برنامه، کمک خواهد کرد.

شایسته‌ است برخی از راه‌های تحقق سیاست‌ها و الزامات مالی و شاخص‌های کمّی که در پیشنهادهای مجمع است و در مجموعه‌ی سیاست‌های ابلاغی مذکور نیست، در حد وسع و امکانات دولت در تهیه‌ی لایحه مورد توجه و عمل قرار گیرد.

سیّدعلی خامنه‌ای

۲۰ شهریور ۱۴۰۱

بسم‌الله الرحمن الرحیم

سیاست‌های کلی برنامه پنج ساله هفتم

اقتصادی:

۱ـ هدف کلی و اولویت اصلی برنامه هفتم با رعایت سیاست‌های کلی مصوب، پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت با نرخ رشد اقتصادی متوسط ۸ درصد در طول برنامه تعیین می‌شود با تأکید بر افزایش بهره‌وری کل عوامل تولید (منابع انسانی، سرمایه، فناوری و مدیریت).

۲ـ ایجاد ثبات در سطح عمومی قیمت‌ها و نرخ ارز و تک‌رقمی کردن تورم طی پنج‌سال و جهت‌دهی به نقدینگی و اعتبارات بانکی به سمت فعالیت‌های مولد و جذابیت‌زدایی از فعالیت‌های غیرمولد.

۳ـ اصلاح ساختار بودجه دولت از طریق:

ـ احصاء و شفاف سازی بدهی‌ها و تعهدات عمومی دولت و مدیریت و تأدیه بدهی‌ها.

ـ واقعی کردن منابع و مدیریت مصارف دولت و اجتناب از کسر بودجه.

ـ تعیین تکلیف طرح‌های عمرانی نیمه تمام با واگذاری از طریق مشارکت دادن بخش‌های خصوصی و عمومی غیردولتی در طرح‌های عمرانی انتفاعی.

ـ شفاف سازی و ضابطه‌مند نمودن درآمدها و هزینه‌های شرکت نفت و سایر شرکت‌های دولتی در بودجه.

۴ـ ایجاد تحول در نظام مالیاتی با رویکرد تبدیل مالیات به منبع اصلی تأمین بودجه جاری دولت، ایجاد پایه‌های مالیاتی جدید، جلوگیری از فرار مالیاتی و تقویت نقش هدایت و تنظیم‌گری مالیات در اقتصاد با تأکید بر رونق تولید و عدالت مالیاتی.

۵ ـ استقرار نظام جامع تأمین اجتماعی مشتمل بر حوزه‌های امدادی، حمایتی و بیمه‌ای در سطوح پایه، مازاد و مکمل به منظور ارائه عادلانه خدمات.

امور زیربنایی:

۶ـ تأمین امنیت غذایی و تولید حداقل ۹۰ درصد کالاهای اساسی و اقلام غذایی در داخل، همراه با حفظ و ارتقاء ذخایر ژنتیکی و منابع آبی و افزایش سطح سلامت و ایمنی مواد غذایی.

اصلاح الگوی کشت با توجه به مزیت‌های منطقه‌ای و منابع آبی و با اولویت‌بخشی به تولید کالاهای راهبردی کشاورزی.

۷ـ استقرار نظام مدیریت یکپارچه منابع آب کشور و افزایش بهره‌وری حدود پنج درصدی آب کشاورزی.

کنترل و مدیریت آب‌های سطحی و افزایش منابع زیرزمینی آب از طریق آبخیزداری و آبخوان‌داری.

برنامه‌ریزی برای دستیابی به سایر آب‌ها و بازچرخانی آب‌های صنعتی و پسآب.

۸ ـ افزایش حداکثری تولید نفت خام و گاز طبیعی در میادین مشترک.

افزایش ضریب بازیافت در میادین مستقل.

افزایش ارزش‌افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز.

۹ـ اجرای چند طرح عظیم اقتصادی ملی، پیشران، زیرساختی، روزآمد و مبتنی بر آینده‌نگری.

۱۰ـ فعال‌سازی مزیت‌های جغرافیایی ـ سیاسی و تبدیل جمهوری اسلامی ایران به مرکز مبادلات و خدمات تجاری، انرژی، ارتباطات و حمل و نقل با روان‌سازی مقررات و ایجاد و توسعه زیرساخت‌های لازم.

۱۱ـ تحقق سیاست‌های کلی آمایش سرزمین با توجه به مزیت‌های بالفعل و بالقوه و اجرایی ساختن موارد برجسته آن با توجه ویژه بر دریا، سواحل، بنادر و آب‌های مرزی.

۱۲- ارتقاء نظام سلامت براساس سیاست‌های کلی سلامت.

فرهنگی و اجتماعی:

۱۳ـ اعتلاء فرهنگ عمومی در جهت تحکیم سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی، تقویت همبستگی و اعتماد به نفس ملی، ارتقاء هویت ملی و روحیه مقاومت، کار و تلاش در جامعه با بسیج تمامی امکانات و ظرفیت‌های کشور، دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و مردمی و افراد و شخصیت‌های اثرگذار علمی و اجتماعی و حمایت و پشتیبانی مؤثر دولت از آن.

۱۴ـ تقویت کارآیی و اثربخشی رسانه ملی در گسترش و تعمیق فرهنگ اسلامی ـ ایرانی و مواجهه مؤثر با جنگ روانی و تهاجم فرهنگی و سیاسی دشمنان.

۱۵ـ تحکیم نهاد خانواده و رفع موانع رشد و شکوفایی بانوان.

۱۶ـ افزایش نرخ باروری و موالید به حداقل ۵/۲ طی پنج سال با حمایت همه جانبه از فرزندآوری و رفع موانع و ایجاد مشوق‌های مؤثر و اصلاح فرهنگی.

۱۷ـ توسعه صنعت گردشگری و ترویج صنایع دستی.

۱۸ـ ارتقاء سلامت اجتماعی و پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی به ویژه اعتیاد، حاشیه‌نشینی، طلاق و فساد بر اساس شاخص‌های معتبر و بهره‌گیری حداکثری از مشارکت مردم و با زمان‌بندی متناسب.

علمی، فناوری و آموزشی:

۱۹ـ برقراری حاکمیت ملی و صیانت از ارزش‌های اسلامی ـ ایرانی در فضای مجازی با تکمیل و توسعه شبکه ملی اطلاعات و تأمین محتوا و خدمات متناسب و ارتقاء قدرت سایبری در تراز قدرت‌های جهانی با تأکید بر مقاوم‌سازی و امنیت زیرساخت‌های حیاتی و کلان داده کشور.

۲۰ـ افزایش شتاب پیشرفت و نوآوری علمی و فناوری و تجاری سازی آن‌ها به ویژه در حوزه‌های اطلاعات و ارتباطات و زیست فناوری و ریزفناوری و انرژی‌های نو و تجدید پذیر.

روزآمدسازی و ارتقاء نظام آموزشی و پژوهشی کشور.

سیاسی و سیاست خارجی:

۲۱ـ کنش‌گری فعال در دیپلماسی رسمی و عمومی با ایجاد تحول و ظرفیت‌سازی ارزشی و انقلابی در نیروی انسانی در دستگاه دیپلماسی و همکاری هدفمند و مؤثر سازمان‌ها و نهادهای مسؤول در امور خارجی.

۲۲ـ تقویت رویکرد اقتصاد محور در سیاست خارجی و روابط منطقه‌ای و جهانی و تقویت پیوندهای اقتصادی با اولویت همسایگان.

دفاعی و امنیتی:

۲۳ـ تقویت بنیه دفاعی به منظور ارتقاء بازدارندگی و اکتساب فناوری‌های اقتدار آفرین مورد نیاز صنایع دفاعی و امنیتی با تأکید بر خودکفایی کشور در سامانه‌ها، تجهیزات و خدمات اولویت‌دار با تخصیص حداقل ۵ درصد بودجه عمومی کشور.

۲۴ـ تقویت زیرساخت‌ها و بهینه‌سازی ساز و کارهای عمومی و دستگاهی برای مصون‌سازی و ارتقاء تاب‌آوری در قبال تهدیدات، به ویژه تهدیدات سایبری، زیستی، شیمیایی و پروتویی با اولویت پدافند غیرعامل.

اداری، حقوقی و قضایی:

۲۵ـ تحول در نظام اداری و اصلاح ساختار آن مبتنی بر سیاست‌های کلی نظام اداری با تأکید بر هوشمندسازی و تحقق دولت الکترونیک، حذف تشکیلات موازی و غیرضرور، به روز رسانی قوانین و مقررات، اصلاح روش‌ها و رفع فساد و زمینه‌های آن در مناسبات اداری.

۲۶ـ روزآمد سازی سند تحول قضایی و اجرای آن با تأکید بر:

ـ پیشگیری از وقوع جرم و دعاوی.

ـ هوشمندسازی فرآیندها و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در ارائه خدمات قضایی.

ـ اجرای ۱۰۰ درصدی حد نگار.

ـ حمایت حقوقی و قضایی از سرمایه‌گذاری، امنیت اقتصادی و بهبود محیط کسب و کار.

ـ استفاده از ظرفیت‌های مردمی و توسعه روش‌های مشارکتی و غیرقضایی در حل و فصل دعاوی.

ـ تقویت و تثبیت سهم قوه قضائیه از منابع بودجه عمومی دولت و تأمین نیازهای مالی و استخدامی قوه قضائیه.

ـ بالا بردن سطح علمی و شایستگی اخلاقی ضابطان دادگستری.

ـ بازنگری در قوانین در جهت کاهش عناوین جرائم و کاهش استفاده از مجازات زندان.

منبع: دفتر مقام معظم رهبری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 43
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۱۲:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    7 23
    عالیه. منتظر اجرای دولت انقلابی هستیم ان شاالله
    • IR ۱۷:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
      11 0
      باید در ایتدا گزارشی از موفقیت یا عدم موفقیت شش برنامه قبلی تقدیم ملت شود.
    • IR ۱۸:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
      1 9
      توجه ایشان به بخش کشاورزی و بانوان نشان دهنده اهمیت زیاد این مسائل است توجه مسئولین مربوطه به این دو مورد مشکلات زیادی را از جامعه مرتفع خواهد کرد ان شاءالله
    • نان شب IR ۰۷:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۳
      4 0
      معیشت مردم به فنا رفته است از کدام برنامه صحبت می کنید
  • US ۱۲:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    7 14
    خب دستورالعمل شبکه های داخلی و خارجی معاند هم معلوم شد: برعکس کردن مفاد این ابلاغیه!
  • IR ۱۲:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    33 4
    یاد چشم انداز 1404 افتادم که فقط برایش بنر چاپ کرده بودن. این برنامه ها هیچ ضمانت اجرایی ندارد.
    • محمد IR ۱۵:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
      9 14
      اگر قبلا تردیدی وجود داشت که آیا ما در 1404 قدرت اول منطقه ای خواهیم شد یا رقبا پیشتر خواهند بود امروز دیگر شکی نیست که قبل از 1404 ایران عزیز قدرت اول منطقه است.
    • پاسخ به آقا محمد 15:39 IR ۱۷:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
      5 1
      سلام. لطف کن نگاهی به سند چشم انداز 1404 بینداز ببین چند درصد از مواردش انجام شده. فقط نظامی نیست
  • IR ۱۲:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    27 6
    بدون حل مشکل روابط با جهان و همسایگان و بخصوص برجام و مساله fatf هیچ فایده ای ندارد و اقتصاد به جایی نمی رسد تمام
    • IR ۱۵:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
      1 12
      برو نوچه فریدونی
  • IR ۱۳:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    19 0
    تاعدالت توام با پیشرفت اقتصادی نباشد،ره به ترکستانست
  • IR ۱۳:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    8 0
    عدالت توام با پیشرفت اقتصادی
  • IR ۱۳:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    6 8
    امیدوارم دولت و مجلس ضمانت اجرایی تعریف کنند برای این برنامه ها
  • IR ۱۳:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    17 2
    اینکه مردم ایران مالیات را به اندازه کشورهای توسعه یافته به دولت پرداخت کنند اما به اندازه کشورهای فقیر خدمات دریافت کنند آیا شرعی و حلال و مجاز است؟
    • علی IR ۱۵:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
      1 7
      لابد اینکه پولدار ها توی ایران اندازه یه معلم یا کارگر مالیات بده حلاله؟؟ کوفیان هم همینارو میگفتن،از تحلیل علی (ع) که تحلیل و فهم آسیب شناسی دقیقی میکرد عاجز بودن و همش فراافکنی میکردن... داداش یکی که تو اینستا ماهی ۵۰۰ میل درآمد داره یا یه آقای بساز بفروش یا کسی که بالای ۲ ۳ تا خوته داره و پولداره و کسانی که گردش مالی کلان دارن یا کسی که شرکت خصوصی داره یا تره بار داره یا....وقتی توی این همه سال معلوم شد که این کسانی که درآمدشون میلیاردیه و چند شغل هم اتفاقا دارن پول توی تولید نمیبرن،پس باید به دولت بدن پولو تا دولت برنامه ریزی کنه برای پروژه های کلان و برای محرومیت زدایی. یه آدمی که درآمدش یک میلیارد باشه باید ۷۰ درصد مالیات بده.هنوزم کمه که برسه به ۱۵ میلیون حقوق کارگر مالیات یعنی هرکی حقوق بیشتری میگیره سهم بیشتری باید به بیت المال بده بالاخره ماهم اگر جدمون یه ارثی داشت یه چیزی میشدیم...
    • IR ۱۶:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
      2 0
      امام علی یارانه به مساوی میخشیدند ولی مالیات پلکانی قطعابایدباشه که رمزاونم فقط باشفافیت معلوم میشه اونم یه سخنگوی شفافیت درسامانه درملاعام یاتوسط یه ناظربیطرف ومنصف قرائت بشه
  • کارمند ساده IR ۱۳:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    9 0
    ای کاش به یک آسیب شناسی جدی برنامه های قبل هم توجه می شد که مثلا چه شده که ریاست جمهوری های گذشته به آنها عمل نمی کردند تا برای ریاست جمهوری کنونی و بعدی راه آسانتر شود....
  • IR ۱۴:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    4 3
    دستو اصلی رهبری روی بحث شفافیت وشاخص گذاری روی میزان ورودبوجه بارشددرپروژه است که بازهم بحث شفافیت مدنظرایشان است با5درصدبودجه دفاعی بالاترین رشدراداریم ولی دربحثهای اجرایی وشکلی مثل فولادبرخی مانند تاج این همه اتهام برش متواتراست ولی کسی نیست که رسیدگی وحلاجی برای بازگشت بیت المال یامجازات تهمت زنندگان داشته باشد
  • IR ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    7 14
    رهبری بهترین برنامه ها رو ابلاغ میکنن. ولی هر 8 سال یکبار دولت میفته دست کسانی مث فریدون که هر چی میتونستیم اجرا کنیم و پیش بریم عقب گرد میکنه و کشور رو عقب میندازه
    • باهوش DE ۱۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۲
      0 0
      میدونم هواست نبود من اصلاحش میکنم .
  • IR ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    6 2
    از اینجا به بعد وظیفه دولت و مجلس است که با تعریف ضمانت اجرایی و نظارت بر حسن اجرا به پیشرفت کشور کمک کنند با این برنامه
  • IR ۱۴:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    3 9
    عالیه. با توکل بر خدا پیش میریم
  • IR ۱۴:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    15 1
    قومی هستند که با حرف مردم را فریب می دهند و این کار را زرنگی می دانند
  • NL ۱۴:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    6 0
    با کدام پول....فروش نفت که تحریمه.......
  • IR ۱۴:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    0 4
    به امید جرای مناسب
  • IR ۱۵:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    4 0
    تا اولویت عدالت نباشه هیچ اقتصادی درست نمیشه-اگر هم درست بشه صوریست همراه فساد بی کیفیتی گرانی غارت خیانت وجنایت ...که پایانش حیف ومیل ثروت مملکت شده ودرجهت اقتدلر استقلال وخودکفایی رقابت وپیشرفت نخواهد شد
  • IR ۱۵:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    2 0
    تا اولویت عدالت نباشه هیچ اقتصادی درست نمیشه-اگر هم درست بشه صوریست همراه فساد بی کیفیتی گرانی غارت خیانت وجنایت ...که پایانش حیف ومیل ثروت مملکت شده ودرجهت اقتدلر استقلال وخودکفایی رقابت وپیشرفت نخواهد شد
  • IR ۱۵:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    0 0
    تا اولویت عدالت نباشه هیچ اقتصادی درست نمیشه-اگر هم درست بشه صوریست همراه فساد بی کیفیتی گرانی غارت خیانت وجنایت ...که پایانش حیف ومیل ثروت مملکت شده ودرجهت اقتدلر استقلال وخودکفایی رقابت وپیشرفت نخواهد شد
  • IR ۱۵:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    2 0
    (اولویت پیشرفت اقتصادی توام باعدالت نظریه رفسنجانی بود ؟
  • DE ۱۵:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    0 0
    بسیار عالی ولی به شرط اجرای درست و کامل
  • DE ۱۷:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    1 0
    اینها فقط روی کاغذ است در عمل نیاز به کارگزار توانمند دارد
  • IR ۱۷:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    0 0
    نقش آمار در توسعه پایدار نقشی ویژه است و صحبت از توسعه بدون داشتن نظام آماری توسعه یافته و باکیفیت به جایی نمی رسد.. در این برنامه به آمار اصلا اشاره ای نشده است.
  • IR ۲۱:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    1 0
    باور کنید فائزه هاشمی یک داستانی دارد که کاریش ندارن
  • IR ۲۱:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    0 4
    با توکل بر خدا پیش میریم
  • IR ۲۱:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    0 4
    رشدهشت درصد
  • IR ۲۳:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    0 4
    باید بتوانیم
  • IR ۲۳:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    2 1
    میلیارد دلار، درآمد گردشگری امارات در 6 ماه
  • . IR ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۲
    0 0
    به امید اجرای دقیق
  • سلام آقا IR ۰۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۲
    0 2
    سلام بر حضرت آقا
  • IR ۰۹:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۲
    1 0
    چه فایده!!! وقتی که قوای سه گانه آنها را اجرا نمی کنند!!! مشرق یک گزارش تفضیلی در مورد میزان تحقق اهداف کلی و هدفهای رفتاری برنامه های گذشته ارائه بده
  • IR ۱۳:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۲
    0 0
    دنیای امروز دنیای سیاسته ومتاسفانه ایران سیاست مدار نخبه نداره تا بتونه حق مردم ایران رو بگیره یه عده بیسواد که از سیاست فقط بلدن کار رو خرابتر بکنن چرا پرونده هسته آیی.ایران20سال بازه و بسته نشده دستاورد این۲۰سال برامردم چی بوده
  • مهرداد IR ۱۴:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۲
    1 0
    با شش دوره برنامه توسعه قبلی با چنان سرعتی پیشرفت کردیم
  • IR ۰۱:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۳
    1 0
    راجع به شبکه بانکی حرفی نیست؟؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس