به گزارش مشرق به نقل از شفق نیوز، محمد الحلبوسی در سخنانی در این باره اعلام کرد: قرار بود که جلسه پارلمان بیستم ماه جاری میلادی برگزار شود اما مصطفی الکاظمی نخستوزیر عراق به دلایل امنیت خواستار تعویق آن شد.
الحلبوسی گفت: من استعفای خود را تقدیم کردم و با کسی در این باره صحبت نکردم، پستها یک تکلیف هستند نه افتخار و هرکسی که پست میگیرد باید از اهمیت آن برهه مطلع باشد.
وی خاطرنشان کرد: رویکردها در پارلمان ۱۸۰ درجه متفاوت است، باید مرحله جدیدی را آغاز کنیم و به نمایندگان این حق را میدهم که نظر خود را در مورد این استعفا اعلام کنند.
الحلبوسی ادامه داد: سالی که گذشت سختترین سال در تاریخ زندگی من بود و در آن مشکلات سیاسی همه تودههای احزاب را تحت تاثیر قرار داد.
وی همچنین تاکید کرد: تصمیم استعفا مانعی برای تشکیل جلسه پارلمان نخواهد بود و من به نظر پارلمان احترام میگذارم و حضور خود را به نمایندگان تحمیل نمیکنم.
الحلبوسی توضیح داد: من با کسی در مورد موضوع استعفا صحبت نکردم و برهه فعلی و آنچه ما با آن مواجه هستیم خطرناک است و استثنائات مبنای اداره کشور قرار گرفته شده است.
پارلمان عراق تصمیم گرفته که روز چهارشنبه استعفای الحلبوسی و انتخاب معاون اول رئیس پارلمان را به رای بگذارد.
برپایه این گزارش، در این جلسه کناره گیری محمد الحلبوسی رئیس کنونی پارلمان به رای گذاشته می شود و دستور جلسه دوم نیز انتخاب نائب اول رئیس پارلمان است.
در واکنش به این خبر، مشعان الجبوری از سیاستمداران عراقی و نماینده سابق پارلمان این کشور در توییتی نوشت: جلسه پارلمان به منظور انتخاب نائب رئیس اول پارلمان برگزار می شود و محسن مندلاوی جایگزین حاکم الزاملی می شود.
وی افزود: استعفای الحلبوسی نیز اقدامی برای تجدید رای اعتماد به وی بویژه پس از تغییراتی در ساختار نمایندگان خواهد بود.
عصام حسین کارشناس سیاسی عراقی نیز درتوییتی نوشت: الحلبوسی در هماهنگی با چارچوب هماهنگی درخواست کناره گیری می کند ولی نمایندگان با این استعفا مخالفت خواهند کرد.
بنا بر عقیده این کارشناس، این استعفا برای این است که الحلبوسی در مقابل جریان صدر و طرفدارانش که مخالف ائتلاف وی با چارچوب هماهنگی هستند، پاسخی داشته باشد.
ماجد شنگالی نماینده عضو حزب دمکرات کردستان عراق نیز در توییتی نوشت: استعفای الحلبوسی فقط به تجدید رای اعتماد به وی و دریافت آرای کسانی که پیشتر به وی رای نداده اند، محدود می شود.
حاکم الزاملی نایب رئیس اول پارلمان عراق از اعضای جریان صدر بود که به دستور رهبر این جریان ۲۲ خردادماه نامه کناره گیری خود از عضویت در پارلمان را به الحلبوسی تحویل داده بودند.
۲۸ شهریورماه گزارشگر پارلمان عراق از دریافت امضای بیش از ۲۰۰ نماینده برای برگزاری جلسات پارلمان و در عین حال تعلل ریاست پارلمان برای دعوت از نمایندگان جهت برگزاری این جلسات خبر داد.
"غریب عسکر" گزارشگر پارلمان عراق به پایگاه خبری "العالم الجدید" گفت: درخواست های رسمی با بیش از ۲۰۰ امضای نمایندگان فراکسیون های مختلف به ریاست پارلمان برای ازسرگیری جلسات پارلمان در طول این روزها و بعد از پایان مراسم زیارت اربعین رسیده است.
وی افزود: درباره ازسرگیری جلسات پارلمان و تسریع در تشکیل دولت جدید اجماعی سیاسی وجود دارد و از این رو،ریاست پارلمان باید برای ازسرگیری جلسات دعوت کند تا اینکه جلسه ویژه انتخاب رئیس جمهور به منظور حرکت در مسیر تشکیل دولت برگزار شود اما ریاست پارلمان همچنان تعلل می کند و درخواست ها برای ازسرگیری جلسات را به علل نامعلومی به تعویق می اندازد.
عسکر گفت: با وجود ارایه درخواست های رسمی برای برگزاری جلسات پارلمان و عدم وجود هیچ گونه توجیهی برای ادامه توقف کار نظارتی و قانونگذاری پارلمان، ریاست پارلمان تا این لحظه هیچ گونه موعدی را برای ازسرگیری جلسات پارلمان مشخص نکرده است.
در پی معرفی "محمد شیاع السودانی" از سوی چارچوب هماهنگی نیروهای شیعه عراق (به استثنای مقتدا صدر) برای تصدی پست نخست وزیری و در آستانه برگزاری جلسه پارلمان برای معرفی وی به نمایندگان، هواداران مقتدا صدر رهبر جریان صدر در اعتراض به نامزدی السودانی وارد صحن پارلمان در منطقه سبز بغداد شده و به مدت یک ماه در آنجا تحصن کردند تا در نهایت در ۳۰ اوت گذشته به دستور صدر از این منطقه خارج شدند.