کد خبر 1422718
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۱
نان

اگر به دنبال سالم‌ترین نان هستید باید عوامل زیادی را در نظر بگیرید، از جمله این که چه نوع نانی را خریداری می‌کنید چه چیزی را با آن می‌خورید و رابطه شما با آن تا چه اندازه متعادل و متوازن است.

به گزارش مشرق، یکی از مواد غذایی‌ای که بسیاری از مردم دوست دارند نان است. طعم آن بسیار خوب است اما اغلب پیام‌هایی دریافت می‌کنیم که از نظر تغذیه‌ای بسیار بد هستند. رژیم‌های غذایی کامل حول محور قطع کامل نان و سایر کربوهیدرات‌ها وجود دارند این رژیم‌ها اشتباه هستند زیرا نان منبع خوبی از غلات کامل است.

نان می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی متعادل باشد و کربوهیدرات‌ها برای سلامتی بسیار مهم هستند. بر اساس مطالعه‌ای صورت گرفته در سال ۲۰۱۷ میلادی مصرف روزانه دو تا سه وعده غلات کامل که در نان یافت می‌شود می‌تواند ایده خوبی باشد زیرا می‌تواند از دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی – عروقی و سرطان روده بزرگ، پانکراس و معده جلوگیری کند.

ما برای عملکردمان به کربوهیدرات نیاز داریم. کربوهیدرات‌ها غذای مغز هستند. اگر متوجه شدید زمانی که کربوهیدرات مصرف نکرده‌اید واقعا احساس تنبلی می‌کنید ممکن است دچار مه مغزی شده باشید و صرفا انرژی زیادی ندارید.

اگر به دنبال سالم‌ترین نان هستید باید عوامل زیادی را در نظر بگیرید، از جمله این که چه نوع نانی را خریداری می‌کنید چه چیزی را با آن می‌خورید و رابطه شما با آن تا چه اندازه متعادل و متوازن است.

گندم، سفید و خمیر ترش

آیا نوعی نان وجود دارد که مغذی‌تر از بقیه باشد؟ بستگی دارد شما به دنبال چه باشید. نان سالم به چه معناست؟ نان‌های گندم حاوی ویتامین، غلات کامل و فیبر بیش‌تری هستند و تاثیر منفی کم‌تری بر قند خون دارند که می‌تواند برای افرادی که مقاومت به انسولین دارند مفید باشد. برای کسانی که نگرانی در مورد سلامت روده دارند پیشنهاد می‌شود خمیر مایه را امتحان کنند. خمیر ترش تخمیر می‌شود فرآیندی که می‌تواند برای میکروبیوم‌های روده مفید باشد و اگر خمیر ترش به آهستگی تخمیر شده باشد می‌تواند باعث شود تا گلوتن را راحت‌تر هضم کنید.

علاوه بر نوع نان نحوه تهیه آن نیز اهمیت دارد. به دنبال مواد ساده مانند آرد، آب، نمک و مخمر باشید به خصوص به این دلیل که به راحتی می‌توان سطوح بالاتری از قند و سدیم را در محصولات نان وارد کرد. اگر به دنبال فیبر بیشتری هستید غلات کامل راه حل هستند. علاوه بر این، آن چه با نان می‌خورید نیز اهمیت دارد.

اگر نگران قند خون هستید نان می‌تواند بخشی از یک وعده غذایی متعادل باشد به شرطی که چربی‌ها و پروتئین‌های سالم را به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید. کربوهیدرات‌هایی مانند کربوهیدرات‌های موجود در نان می‌توانند به شما انرژی سریعی بدهند که اگر به تنهایی مصرف شود از بین می‌رود اما افزودن پروتئین و چربی به حفظ حرکت شما کمک می‌کند.

توصیه می‌شود چه نان غلات کامل مصرف می‌کنید چه نان سفید همواره یک پروتئین و یک چربی همراه آن داشته باشید. برای مثال، اگر در حال درست کردن صبحانه هستید سعی کنید نان تست را با تخم مرغ، آووکادو یا کره بادام زمینی ترکیب کنید. اگر یک سالاد بزرگ با پروتئین برای شام مصرف می‌کند همیشه مطمئن شوید که کربوهیدرات‌هایی مانند یک تکه نان برای همراهی با آن وجود دارد.

در اینجا موضوع تعادل در عناصر رژیم غذایی مطرح شد. وجود این تعادل باعث می‌شود انرژی و احساس خوبی داشته باشید.

منبع:فرارو

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 14
  • غیر قابل انتشار: 0
  • بلال خان IR ۰۸:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    20 2
    حقیقتی درباره نان که هرگز گفته نمیشه اکثر نانهایی که مردم استفاده میکنن نان های مرده و بی خاصیت هستن چرا چون نان اگر با دُور تند آرد بشه تمام مواد مغزی آن از بین میرود حالا سوال چند درصد از اردهای در کشور ما با دور کند تولید میشوند این است سازمان مخوف who یا سازمان غذا و دارو غذا رو آلوده میکنن تا دارو رو بفروشن و خلاص وگرنه چه معنایی داره سبوس گندم رو جدا کنن و بعدا دوباره تو نانوایی یه کم بپاشن روی نان یا کف خمیر و غالب مردم ایران مشکل معده دارن بخاطر همین سیاست آرد بدون سبوس یا آرد سفید امتحان کنن آرد کامل و سالم بگیرن نان درست کنن کلا مشکل معده و ترش کردنشون برای همیشه تموم میشه
  • IR ۰۹:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    15 0
    استفاده از آرد سفید به مرور زمان باعث بروز دیابت در مصرف کننده می شود . با حقه بازی شرکت های چند ملیتی صهیونیزم سبوس نان ها را حذف کردند و از این ور بیماری ها زیاد شده و مصرف دارو و چرخه استفاده از تولیدات دارویی و...
  • ایرج IR ۰۹:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    14 0
    نان کامل یعنی نانی که سبوس آن از موقع برداشت تا آسیاب و پخت ، هرگز از آن جدا نشده باشد . اجداد ما ایرانیان به این نکته واقف بودند که اگر سبوس را از گیاه جدا کنید می میرد و دیگه هرگز خاصیت ابتدایی خود را نخواهد داشت ‌‌. البته اجداد ما به خیلی چیزهای دیگه هم واقف بودند مثلاً بجای اینکه آب را در استخرهای سرباز و سد و ... ذخیره کنند در قنات ذخیره می کردند و به مناطق مختلف هدایت می کردند تا مبادا یک قطره آن تبخیر بشه ! چون اقلیم خشک و پر تبخیر ایران را می شناختند .
  • IR ۱۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    8 0
    نان هرچقدر سفیدتر باشه مضر تره. نان های سنگک و بربری دارای سبوس هستند و البته کیفیت کامل این نان ها به نوع گندم و آرد و به نوع تخمیر شدن هم بستگی داره. بهترین تخمیر با خمیر ترش یا همون خمیرمایه سنتی و بعد مخمر هاست و بدترین تخمیر با جوش شیرین بکینگ پودر و مخمر فوری است. مدت زمان تخمیر شدن خمیر نان هم در غنی شدن و آزاد شدن ویتامین های سری ب در خمیر نان اهمیت دارد و خمیر نان هرچقدر بهتر تخمیر شده باشد ریزمغذی بیشتر و قابل هضم تری دارد و آهن آن بهتر جذب میشود. در به عمل آمدن خمیر از مخمرهای وحشی موجود در هوا هم میتوان استفاده کرد در این روش خمیر نان باید هر ده دقیقه یک ربع ورز داده شود تا مخمر به همه قسمت های خمیر برسد این روش یکی از قدیمی ترین و ساده ترین و بهترین روش های عمل آوری خمیر نان است.
  • IR ۱۰:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    17 2
    این همه مقاله اخر من متوجه نشدم که از کدوم نان استفاده شود خخخخخخخخخخخخخخخخ
  • رضا IR ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    29 2
    به نظرم بهترین نان برای خوردن «نان حلال» است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس