به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا زالی افزود: با اینکه سکسکه از علائم اختصاصی هیچ بیماری خاصی نیست اما سکسکههای ناگهانی میتواند یکی از نشانههای سکته قلبی، آلرژی و ریفلاکس معده و عصب فرنیک باشد.
وی درباره علت به وجود آمدن سکسکه، گفت: سکسکه ناشی از تحریک اعضا و اندامهایی است که در قسمت قفسه سینه قرار گرفتهاند و مهمترین آنها پرده دیافراگم، معده، مری و قلب است.
به گفته وی، شایعترین علت سکسکه ناراحتیهایی است که به معده و مری وارد میشود و در راس این ناراحتیها ریفلاکس و برگشت اسید معده است.
این متخصص گوارش با بیان اینکه سکسکه در همه افراد ظاهر میشود، افزود: سکسکههای ناگهانی در اثر خوردن دارو، غذای زیاد یا غذای ناسالم و اتصاع شدید معده به وجود میآید و سکسکههای مزمن و طولانی نیز بر اثر بیاحتیاطیهای غذایی ایجاد شده و تا مدت طولانی فرد را درگیر میکند.
وی در ادامه با اشاره به سکسکههای طولانی مدتی که گاها چندین ماه به طول میانجامد، افزود: در این موارد به دلیل تحریک سیستم اعصاب که از قسمت فوقانی معده و انتهای مری و پرده دیافراگم سرچشمه میگیرد به وجود میآید که گاهی التهابات مزمن یا همان بازگشت اسید است اما حالت تیک عصبی را در فرد ایجاد میکند که این تیکهای عصبی فرد را به سکسکه میاندازد.
وی تاکید کرد: هر فردی که سکسکه میکند باید از نظر بیماری عضوی کاملا بررسی شود تا خلاف آن ثابت شود. در غیر این صورت ممکن است از یکی از نشانههای بیماری چشمپوشی کند.
دکتر زالی، نحوه درمان سکسکه را با توجه به علت آن در افراد مختلف متفاوت دانست و افزود: اگر فردی دچار بیماری قلبی است باید ابتدا بیماری قلبی خود را درمان کند و کسی که ناراحتی معده دارد باید به مداوای معدهاش بپردازد. همچنین اگر پرده دیافراگم به علل مختلف مثل سینه پهلو، سرماخوردگی یا ورود ویروس به بدن دچار ضایعهای شده باشد، برای درمان سکسکه باید ابتدا آن ضایعه را برطرف کند.
وی درباره نقش آلرژیهای غذایی در ایجاد سکسکه، گفت: آلرژی به مواد غذایی مانند بیماری آسم و کهیر نیست و با آنها متفاوت است و به صورت تهوع، دل درد، برگشت اسید، سرفه، سکسکه، نفخ و اسهال ظاهر میشود.
وی افزود: در مورد سکسکه اگر علت یا بیماری خاصی را پیدا نکردیم، باید عامل تحریککننده خارجی از جمله غذا را هم در نظر داشته باشیم، زیرا ممکن است فرد غذای سالمی را مصرف نکند و یا اینکه غذای خاصی به بدنش نسازد و در او سکسکه ایجاد کند.
به گفته وی، سویا، ماهی، میگو، شیر گاو، گندم و پسته شامی از جمله مواد خوراکی هستند که باعث بروز سکسکه در فرد میشود.
وی در خصوص ارتباط مشکوک عصبی و قطع سکسکه گفت: چون سکسکه بر اثر انتقال موج و تحریک اعصاب مختلف است، شوک عصبی باعث میشود از انتقال امواج از معده به مغز جلوگیری شده و تحولی در آن سیستم ایجاد شود و سکسکه فرد را قطع کند.
به گفته یک متخصص گوارش، سکسکه میتواند یکی از نشانههای سکته قلبی باشد.