به گزارش مشرق، سارا مارگون گزینه دولت جو بایدن برای تصدی پست حقوق بشری وزارت امور خارجه به دلیل مخالفت یکی از سناتورهای ارشد جمهوریخواه که حمایت او را از اسرائیل زیر سوال برده بود، کنار گذاشته شد.
به عقیده کارشناسان، حذف نامزدی مارگون از تصدی پست دستیار وزیر امور خارجه در امور دموکراسی، حقوق بشر و کارگر که در آوریل ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰) اعلام شد، می تواند به تلاش دولت بایدن برای اولویت بخشی به مساله حقوق بشر آسیب بزند. این موضوع همچنین نشانه ای از شکاف حزبی در روند تائید سنا است و ثابت می کند که چگونه اقدام یک سناتور به خالی ماندن برخی صندلی های مهم و کلیدی منجر شده است.
مارگون کارمند پیشین کنگره و مدیر دیده بان حقوق بشر واشنگتن است که در حال حاضر یکی از اعضای ارشد بنیاد اوپن سوسایتی (Open Society Foundations) است که موسس آن جورج سورس میلیاردر و حامی حقوق بشر است.
وی در گفتوگو و بیانیهای که پس از مخالفت با تصدی این مقام صادر کرد، تصمیم خود را مبنی بر انصراف از نامزدی دوباره اعلام نمود و از حمایت تیم بایدن قدردانی کرد. مارگون در این بیانیه افزود: در حال حاضر، من راهی برای تایید نمیبینم و پس از یک سال و نیم، زمان آن فرا رسیده است که گذر کنم. من به کار بر روی دموکراسی و حقوق بشر ادامه خواهم داد و از رئیس جمهور بایدن و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه به خاطر اعتمادشان تشکر می کنم.
جیم ریش سناتور جمهوری خواه کنگره کسی که مخالفت خود را با انتخاب مارگون به عنوان دستیار حقوق بشری بایدن اعلام کرد، با استناد به توییت های گذشته این نامزد، وی را به حمایت از جنبش جنبش بایکوت، عدم سرمایهگذاری و تحریم اسرائیل متهم کرد. این یک جنبش جهانی است که هدف آن تحت فشار قرار دادن دولت اسرائیل با اهرمهای اقتصادی جهت پایان اشغال فلسطین، رفع تبعیض و به رسمیت شناختن حق بازگشت میلیونها آواره فلسطینی به کشور خودشان است.
مخالفت سنا با نامزد مورد نظر دولت بایدن برای تصدی پست حقوق بشری وزارت امور خارجه در حالی است که رئیس جمهوری آمریکا از زمان آغاز به کار بر حفظ حقوق بشر به عنوان کانون اصلی سیاست خارجی خود تاکید کرده بود. اما دولت وی، مانند بسیاری دیگر از دولت های پیشین به ناهماهنگی در این حوزه متهم شده است.
انتقادات از دولت کنونی آمریکا به ویژه به دلایل ژئواستراتژیک و پس از آنکه شخص بایدن سعی در جلب نظر حکومت خودکامه ای مانند عربستان سعودی داشت، به شدت هدف انتقاد قرار گرفت.