کد خبر 1465982
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۲:۳۰
باتری خودرو

نحوه تمیز کردن خوردگی‌های اطراف قطب‌های باتری بسیار آسان است. شما می‌توانید با یک برس سیمی یا اسفنج خوردگی‌ ها را از بین ببرید.

به گزارش مشرق، اگر می‌خواهید بدانید که باتری چه نقشی در خودروی شما دارد همین کافی است که بدانید استارت و روشن شدن ماشین شما نیاز به همین قطعه دارد و طبیعتا با نبود آن، روشن شدنی هم در کار نخواهد بود! بسیاری از خودروها از باتری سربی اسیدی استفاده می‌کنند که در حقیقت انرژی شیمیایی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کنند. سابقه ساخت این باتری‌ها به حدود ۱۶۰ سال پیش بازمی‌گردد که هزینه تولید اندک آنها در کنار کارایی بالا باعث شده تا کماکان تولید شوند و برای موارد مختلف مورد استفاده قرار بگیرند.

تمیز کردن باتری خودرو

یکی از راه‌های افزایش عمر باتری خودرو تمیز کردن خوردگی‌های اطراف قطب‌های باتری است. در واقع پس از مدتی هیدروژن اسید باتری به بیرون نشت می‌کند که باعث می‌شود اطراف قطب‌های باتری خوردگی‌هایی سبزرنگ یا سفیدرنگ ایجاد شود که از رسیدن برق به کابل‌ها جلوگیری می‌کند. از این رو با تمیز کردن آن می‌توانید باعث افزایش عمر باتری خودرو شوید. پیشنهاد می‌شود هر وقت روغن موتور را تعویض می‌کنید، باتری خودرو و خوردگی‌های آن را نیز تمیز کنید.

نحوه تمیز کردن خوردگی‌های اطراف قطب‌های باتری بسیار آسان است. شما می‌توانید با یک برس سیمی یا اسفنج خوردگی‌ ها را از بین ببرید. در بازار محلول‌های تمیزکننده‌ای نیز برای تمیز کردن باتری خودرو وجود دارد، اما شما می‌توانید یک محلول ساده با آب و جوش شیرین و با نسبت ۵۰ به ۵۰ بسازید. هر وقت با این محلول خوردگی‌ها را شستید، پس از آن با مقداری آب سطح تمیز شده را شستشو داده و با یک پارچه آن را خشک کنید.

کمتر استارت بزنید

اگر زیاد خودرو را خاموش و روشن کنید، به طبع میزان استارت زدن‌های شما افزایش پیدا می‌کند که چنین موضوعی برق زیادی از باتری دریافت کرده و به آن فشار می‌آورد. به طور کلی برای شارژ باتری می‌بایست موتور خودرو مدتی کار کند تا انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی تبدیل شود، اما سفرهای کوتاه باعث می‌شود تا استارت زدن‌های شما افزایش پیدا کند و در این شرایط برای شارژ شدن باتری فرصت مناسبی وجود نخواهد داشت.

محلول الکترولیتی درون باتری از اسید سبکی بهره می‌برد که قسمت بالایی باتری را شامل می‌شود. در نیمه پایینی نیز نوعی اسید سنگین وجود دارد. هنگامی که باتری در حالت شارژ بیش از حد استاندارد باشد، لایه اسید سبک کارایی خود را از دست داده و اسید سنگین وظیفه تامین برق خودرو را بر عهده می‌گیرد که چنین موضوعی باعث کاهش عمر باتری خودرو می‌شود.

دوری از سرما و گرمای شدید

دمای مناسب برای باتری سربی اسیدی حدود ۱۹ تا ۳۲ درجه سانتی‌گراد اعلام شده است. باتری‌های سربی اسیدی دارای صفحه‌هایی از جنس سرب و دی‌اکسید سرب هستند که در محلولی از آب و اسید سولفوریک شناور بوده و درون یک جعبه پلاستیکی قرار دارند. به دلیل وجود محلول الکترولیتی، الکترون‌ها می‌توانند بین صفحه‌ها حرکت کرده و انرژی الکتریکی را تولید کنند، اما مواردی وجود دارد که باعث می‌شود این روند مختل شود. یکی از این موارد کاهش یا افزایش دما است.

گرمای شدید باعث می‌شود واکنش شیمیایی افزایش پیدا کرده و عمر باتری خودرو کم شود. در طرف مقابل سرمای زیاد نیز از قدرت باتری می‌کاهد که بهتر است در فصل سرما باتری را عایق‌بندی کنید. شما برای عایق‌بندی باتری می‌توانید از کیت‌های مخصوص استفاده کنید. در واقع روکش‌های عایق‌بندی می‌تواند باتری خودرو را در زمستان گرم نگه دارند و در تابستان نیز آن را خنک کنند.

منبع:ایسکانیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس