مسکو: همکاری ایران و روسیه در حوزه نظامی مطابق با قوانین بین الملل است

معاون وزیر خارجه روسیه گفت که به رغم گمانه زنی های مغرضانه، همکاری های روسیه و ایران در حوزه نظامی مطابق با تعهدات و قوانین ملی و بین المللی است.

به گزارش مشرق به نقل از ریانووستی، سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه، تصریح کرد: به رغم اینکه بسیاری تلاش می کنند درباره موضوع مشارکت دو کشور گمانه‌زنی کنند، همکاری روسیه و ایران در حوزه نظامی مطابق با قوانین بین‌المللی است،

این دیپلمات روس با ارزیابی وضعیت کنونی گفت: همکاری نظامی-فنی ما با ایران هم در راستای تعهدات بین المللی و هم با قوانین ملی است.

پیش از این، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در نشستی خبری در کاخ سفید در واشنگتن به مناسبت سالگرد جنگ اوکراین مدعی شد: ما معتقدیم که روسیه ممکن است تجهیزات دفاعی بی سابقه ای از جمله در زمینه موشکی، الکترونیک و پدافند هوایی به ایران ارائه دهد.

این مقام کاخ سفید ادعا کرد ایران به دنبال تقویت ارتش خود با کمک روسیه در ازای ارسال تسلیحات به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین و خرید بالگرد، رادار و مربی رزمی از روسیه است. در مجموع، ایران به دنبال خرید میلیاردها دلار تجهیزات نظامی از روسیه است.

بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، ۲۷ مهر ( ۱۸ اکتبر) پایان تحریم‌های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران بود. ایران از این تاریخ این امکان را پیدا کرد تا هر گونه سلاح و تجهیزات لازم را، از هر منبعی، بدون محدودیت قانونی و صرفاً براساس نیازهای دفاعی خود تهیه کند و همچنین می تواند بر مبنای سیاستهای خود تسلیحات دفاعی صادر کند.

جمهوری اسلامی ایران می گوید: محدودیت‌های مربوط به تسلیحات ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ رسما خاتمه یافته و از آن زمان، انتقال تسلیحات به، یا از ایران، دیگر مشمول قطعنامه ۲۲۳۱ نمی‌شود.

تهران معتقد است: استناد به بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ فاقد مبنای قانونی و حقوقی است؛ زیرا فعالیت های مشمول بند مذکور تنها در صورتی نیاز به تأیید قبلی شورا دارد که دولت صادرکننده آن اقلام مربوطه را بدون توجه به درج آنها در سند S/۲۰۱۵/۵۴۶ تعیین کند که "می تواند به توسعه سیستم های حمل سلاح هسته ای کمک کند". با این حال، ایران به‌طور رسمی و صریح اعلام کرده است که «هیچ‌گاه اقلامی را که به‌نظر می‌رسد می‌تواند به توسعه سیستم‌های حمل سلاح هسته‌ای کمک کند، نه تولید کرده و نه عرضه نکرده، و همچنین قصد تولید و عرضه آن‌ها را ندارد».

بر این اساس، ایران هیچ موردی را که مشمول بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ باشد، به روسیه منتقل نکرده است و هرگونه ادعای خلاف آن بی‌اساس بوده و رد می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۰۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۱
    0 3
    ارتباط با روسیه برای ما ، هیچ ارزشی نداره . نه تاریخی ، نه علمی ، نه تمدنی ، نه پولی . هیچی . خیلی از ایرانیها دوستش ندارن و این مهمترین فاکتور بدبینی برای اینده روابط هست .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس