کد خبر 1471271
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۱:۳۰
پیاز

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا برخی از دستورالعمل‌ها، به دنبال نوع خاصی از پیاز هستند؟

به گزارش مشرق، تفاوت پیاز قرمز و سفید در چیست؟ پیاز تند بهتر است یا شیرین؟ از آنجایی که پیاز یک عضو ثابت در اکثر غذاهاست، احتمالا این سوالات برای هر آشپزی پیش می‌آید. اگرچه همه گونه‌های پیاز گیاهانی یکسان هستند، اما در طعم، بو و استفاده کلی از آن‌ها تفاوت‌های ظریفی وجود دارد.

به‌طور کلی، پیاز انواع مختلفی دارد. ما در این مقاله قصد داریم به‌طور خاص، تفاوت پیاز قرمز و سفید و زرد را مورد بررسی قرار دهیم و به تفاوتشان نسبت به یکدیگر بپردازیم.

انواع پیاز

برای آن‌که تفاوت پیاز قرمز و سفید و زرد را کاملا متوجه شوید و کاربرد هر کدام را در غذاهای متفاوت درک کنید، بهتر است ابتدا با ۳ نوع اصلی پیاز، یعنی پیاز قرمز، زرد و سفید آشنا شوید. برای این منظور، ادامه این مقاله را از دست ندهید.

پیاز زرد

پیاز زرد یک پیاز همه‌منظوره است و استفاده از آن، رایج‌تر از انواع دیگر است. این نوع پیاز، طعم قوی و شیرینی دارد و هرچه پخته شود، از تندی آن کاسته و شیرین‌تر می‌شود. بزرگی این گونه از پیاز، معمولا به اندازه یک مشت است. پوسته بیرونی آن سفت است و لایه‌های گوشتی و آبداری دارد.

پیازهای زرد، همان پیازهایی هستند که هنگام برش‌دادن باعث گریه شما می‌شوند. این امر، به دلیل وجود گوگرد زیاد در آن‌هاست که در نهایت، سبب طعم و بوی قوی و تندی آن هم می‌شود. با وجود زردی پوست این پیاز، گوشت آن سفیدرنگ است.

پیاز سفید

پیاز سفید، هم در پوست بیرونی و هم در گوشت داخلی سفیدرنگ است. پیاز سفید در مقایسه با نوع زرد آن، طعم ملایم‌تر و شیرین‌تری دارد. همین ویژگی، آن را به یک گزینه مناسب‌تر برای مصرف خام یا همراه با سالاد تبدیل می‌کند. پیاز سفید، نسبت به پیاز زرد بافت نرم‌تری دارد و پوسته آن نازک‌تر و کاغذی‌تر است. همچنین این نوع پیاز، محتوای آب بالایی دارد که باعث تردی آن می‌شود.

پیاز قرمز

پیاز قرمز، شیرین و به‌اندازه کافی ملایم است؛ در نتیجه می‌توان آن را به‌صورت خام مصرف کرد. پیاز قرمز، از نظر عطر و طعم شبیه پیاز زرد است. با این حال، لایه‌هایش آب و لطافت نوع زرد پیاز را ندارد. پیاز قرمز بیشتر در غذاهای خام یافت می‌شود. این نوع پیاز در مقایسه با پیازهای دیگر، طعم ملایم و شیرین‌تری دارد؛ به همین دلیل برای تهیه ساندویچ‌های سرد و سالاد مناسب است.

تفاوت پیاز قرمز و سفید و زرد

با توجه به تعریفی که از هر نوع پیاز ارائه دادیم، تفاوت پیاز قرمز و سفید و زرد، در چند جمله زیر خلاصه می‌شود.

پیاز زرد قوی‌ترین طعم را دارد و برای پخت‌وپز مناسب است.

پیاز سفید ملایم‌تر از نوع زرد آن است. هم مصرف خام دارد و هم در پخت‌وپز استفاده می‌شود.

پیاز قرمز، شیرین‌ترین و ملایم‌ترین طعم را در انواع پیاز دارد. بهترین مورد مصرف آن به‌صورت خام است.

خواص پیاز

حال که تفاوت پیاز قرمز و سفید و زرد را بررسی کردیم، خوب است از خواص پیاز هم بگوییم. پیاز، سرشار از مواد مغذی‌ست؛ به این معنی که کالری کمی دارد، اما ویتامین و مواد معدنی موجود در آن بسیار بالاست. یک پیاز متوسط، فقط ۴۴ کالری دارد. اما مقدار قابل توجهی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.

پیاز به‌ویژه از از نظر ویتامین C بسیار غنی بوده و حاوی مواد مغذی‌ست که در تقویت سیستم ایمنی، تولید کلاژن، ترمیم بافت و جذب آهن نقش دارند. انواع پیاز، تفاوت چندانی در خاصیت با هم ندارند، پس آن‌چه در ادامه می‌خوانید، خواص پیاز سفید و قرمز و زرد است.

مفید برای قلب

پیاز، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیباتی‌ست که با التهاب مبارزه می‌کنند و تری‌گلیسیرید و کلسترول را کاهش می‌دهند. این ویژگی‌ها، از خطر بروز بیماری‌های قلبی می‌کاهد.

ترکیبات ضد سرطانی

مصرف سبزیجات خانواده آلیوم مانند سیر و پیاز، با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها از جمله معده و روده بزرگ ارتباط مستقیم دارد. خاصیت ضد سرطانی پیاز، ناشی از وجود گوگرد و آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئید موجود در آن است.

کمک به کنترل قند خون

خوردن پیاز می‌تواند به کنترل قند خون کمک کند. این ویژگی، مخصوصا برای مبتلایان به دیابت بسیار حائز اهمیت است. ترکیبات خاصی که در پیاز یافت می‌شود، مانند ترکیبات کوئرستین و گوگرد، دارای اثرات ضد دیابتی هستند.

تقویت دستگاه گوارش

پیاز منبع غنی فیبر و پری‌بیوتیک است که برای سلامت روده ضروری هستند. یک رژیم غذایی غنی از پری‌بیوتیک، می‌تواند به بهبود جذب مواد معدنی مهم مانند کلسیم کمک کند. این امر، می‌تواند سلامت استخوان‌ها را بهبود بخشد.

بالاخره کدام نوع پیاز بهتر است؟

ما در این مقاله، تفاوت پیاز قرمز و سفید و زرد را برای شما شرح دادیم. از کاربرد مختلف هر کدام گفتیم و ویژگی‌هایشان را برشمردیم. با شمردن این ویژگی‌ها، حتما متوجه شده‌اید که سوال‌هایی، چون پیاز زرد بهتر است یا سفید، پیاز تند بهتر است یا شیرین و امثالهم، اساسا جواب مشخصی ندارند؛ زیرا استفاده از نوع درست پیاز، بستگی به نوع استفاده شما دارد.

مورد مهم، این نیست که چه نوع پیازی انتخاب می‌کنید. فقط حتما پیاز را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

منبع:برنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 5
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۲:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۷
    3 0
    از نظر دارویی پیاز بنفش بهتر است و از نظر غذایی پیاز سفید. از نظر دارویی پیاز خام بهتر است و از نظر غذایی پیاز پخته
  • سمی IR ۰۳:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۷
    3 0
    جالب بود ممنون
  • م. ناظر IR ۰۵:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۷
    5 0
    از همه مهمتر قیمت پیاز است.
  • IR ۰۵:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۷
    1 0
    بیراهه می روی!! کلا پیاز ۵۰ هزار تومنی خوردنی است؟؟ شما از دولت محرومان بپرسید پیاز ،دقیقا ربط پیاز به برجام و دلار در چیست؟؟
  • شیوا IR ۱۰:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۷
    1 0
    پیاز سفید آشغاله . من هر وقت با پیاز سفید پیازداغ درست می کنم انگار تفاله است . هیچ عطر و مزه ای نداره فقط به درد کنار چلوکباب می خوره ولی پیاز قرمز و زرد خیلی غذا را خوشمزه می کنند مخصوصا قرمز
    • نگار IR ۱۵:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۸
      0 0
      دقیقا.قرمز خوشمزست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس