به گزارش مشرق، مراد کوروم شمار تلفات زلزله ماه گذشته در ۱۱ استان جنوبی کشور ترکیه را ۴۷ هزار و ۹۳۲ نفر و شمار مجروحان را ۱۱۵ هزار نفر اعلام کرد.
وی از اتمام مطالعات ارزیابی خسارت زلزله در پنج استان غازیآنتپ، قهرمانماراش، آدییامان، کیلیس و عثمانیه خبر داد و افزود: ارزیابی خسارت در ۶ استان دیگر نیز به زودی به پایان میرسد.
وزیر شهرسازی، محیط زیست و تغییرات اقلیم ترکیه اضافه کرد: بر اساس ارزیابی انجام شده، در جریان زلزلههای مکرر و شدید، ۸۲۱ هزار و ۳۰۲ واحد مسکونی واقع ر ۱۱ استان جنوبی ترکیه با آسیب شدید تا متوسط، دیگر قابل سکونت نیست و بسیاری از آنها باید بلافاصله تخریب و بازسازی شود.
وی با اشاره به تشکیل موسسه «سپر خطر ترکیه» ادامه داد: این موسسه در ۱۳ گروه تخصصی و با حضور کارشناسان دانشگاهی فعال شده است.
مراد کوروم اظهار داشت: این موسسه با حضور کارشناسان متخصص، در زمینه مطالعات علمی، تخصصی و میدانی درباره تمام خطرات و حوادث محتمل در ترکیه فعالیت خواهد کرد و با نظر کارشناسی آنها، مقررات و آیین نامههای قانونی جدیدی تدوین و تصویب خواهد شد.
وی از آغاز بازسازی مناطق آسیبدیده از زلزله اخیر ترکیه با احداث ۳۴ هزار واحد مسکونی خبر داد و گفت: این واحدهای مسکونی در اراضی خارج از گسل و بر اساس الگوی استحکام بنا و حفاظت از طبیعت و محیط زیست و نیز مطابق با میراث تاریخی و فرهنگی هر منطقه و متناسب با ساختار جمعیتی و با چشم اندازه ۱۰۰ ساله احداث خواهد شد.
زلزله ۷.۷ و ۷.۶ ریشتری ۶ فوریه ۲۰۲۳ ( ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۱) ترکیه و سوریه که جان حدود ۴۸ هزار نفر را در جنوب ترکیه گرفت، علاوه بر تلفات جانی زیاد، خسارتهای مالی سنگینی نیز بر پیکره اقتصاد در این دو کشور بر جای گذاشته است.
شبکه خبری تی.آر.تی ترکیه چند روز پیش اعلام کرد که در پی این زلزله، بیش از ۳.۳ میلیون نفر مجبور به کوچ و مهاجرت از محل زندگی خود به مکانی دیگر شدهاند.
این رسانه در گزارش خبری خود با اشاره به نقل مکان و جا به جایی بیش از چهار میلیون نفر از جمعیت مناطق جنوبی ترکیه به علت تبعات زلزله اعلام کرد: پس از این زلزله، ۸۰۰ هزار نفر از جمعیت ساکن در شهرها نیز به روستای اجدادی خود بازگشتهاند.
بنا به اعلام مدیر بانک جهانی، زلزله اخیر در ترکیه بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از ساکنان ۱۱ استان ترکیه را بی خانمان کرده و یا به محل سکونت آنها خسارت وارد کرده است.
هر چند که خسارت دقیق این زلزله که از آن به عنوان «فاجعه قرن» یاد میشود، هنوز مشخص نشده؛ ولی برخی نهادهای اقتصادی برآوردهای خود را از میزان خسارت این زلزله اعلام کرده و گفته اند که اقتصاد ترکیه به سختی میتواند از زیر بار خسارت این رویداد کمر راست کند.