به گزارش مشرق، نفخ کردن یکی از شایع ترین مشکلات گوارشی است که برای خیلی از افراد بعد از خوردن غذاهای مختلف ایجاد میشود.حالتی آزار دهنده که همراه با سنگینی و احساس حجیم شدن معده است و فرد را کلافه میکند.در چنین حالتی فرد سخت به دنبال پیدا کردن راه حل و مادهای است که او را از چنین وضعیت آزار دهندهای خلاص کند.
در ادامه این گزارش با ما همراه شوید تا با ۱۰ توصیه کاربردی برای به حداقل رساندن نفخ معده آشنا شوید.
۱.از دمنوشها و عرقیات ضد نفخ کمک گیرید: اگر پس از خوردن هر وعده غذایی احساس میکنید نفخ کردهاید و باد زیادی در شکم و معده یا رودهایتان میپیچد، میتوانید از مصرف دمنوشها یا عرقیات گیاهی که خاصیت ضد نفخ دارند و به اصطلاح عامه باد شکن هستند استفاده کنید.
اگر زیاد نفخ میکنید، یک تکه زنجبیل، کمی نمک و مقداری آب لیمو ترش را با هم مخلوط کنید. این معجون را داخل یخچال بگذارید و پس از هر وعده غذایی، حدود یک تا ۲ قاشق غذا خوری از آن را میل کنید
۲.دمنوشهای زیره و نعناع و عرق بادرنجبویه هم برای درمان نفخ بسیار مفید است:ریحان و نعناع را در سبد سبزی خود داشته باشید. اگر به مصرف سبزی خوردن علاقه دارید و با خوردن تربچه یا حتی تره و شاهی دچار نفخ و گاهی دل پیچه میشوید، سبزیهای باد شکن و ضد نفخ مانند ریحان و نعناع را در سبزی خوردن خود جای دهید.
۳.آویشن را فراموش نکنید:آویشن یکی از بهترین و پر خاصیتترین سبزیهای دنیاست که نوشیدن دمنوش آن در فصل سرد سال علاوه بر از بین بردن نفخ، باعث آرامش اعصاب و بهبود گلو درد ناشی از سرماخوردگی میشود.
این گیاه خلط آور بوده و به همین دلیل مصرف آن به افراد سرما خورده توصیه میشود.گیاه خواران میتوانند مقداری پودر آویشن را برای از بین بردن نفخ سبزیهایی چون نخود فرنگی یا کاهو به سس سالادشان اضافه کنند.
۴.زردچوبه را از فهرست ادویههای خود حذف نکنید: زردچوبه یکی از پر خاصیتترین ادویههاست که هم میتواند باعث سم زدایی از کبد شود و هم نفخ مواد اولیه موجود در غذاها را تا حد زیادی کاهش دهد.بهتر است برای بهره بردن هر چه بیشتر از خاصیتهای زرد چوبه این ادویه را حدود ۱۵ دقیقه مانده به پایان زمان پخت به غذا اضافه کنید.
۵. پوست حبوبات را جدا کنید: حبوبات یکی از نفاخ ترین خوراکیها هستند؛ بنابراین باید آنها را حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از مصرف با آب ولرم خیس کنید؛ حتی بهتر است هر ۱۲ ساعت یکبار آب ظرف حاوی حبوبات را دور بریزید. برای بهتر از بین بردن نفخ حبوبات خیس خورده، میتوانید پیش از پختن، آنها را در دستمالی نخی و نازک به آرامی ماساز دهید تا پوست شان جدا شود.
۶.مخلوط کدو سبز و ماست را امتحان کنید: خیلی از افراد به دلیل احساس نفخ و دل پیچه پس از خوردن ماست ترجیح میدهند دور مصرف این محصول لبنی پر خاصیت را خط بکشند.در صورتی که اگر یک کدو سبز متوسط رنده شده را با چند برگ نعناع تازه و خرد شده را به ماست اضافه کنند این مشکل تا حد زیادی حل خواهد شد. البته به جای نعناع میتوان از پونه استفاده کرد.
۷.میوههایی که قند کمتری دارند انتخاب کنید: بعضیها به عنوان دسر میوه میخورند اما قند فروکتوز موجود در میوهها میتواند باعث ایجاد نفخ شود.اگر شما هم جزو این گروه هستید و از نفخ معده بعد از غذا رنج میبرید، خوردن میوههایی با قند کمتر را به شما توصیه میکنیم .میوههایی مانند سیب، هلو، لیمو شیرین و کیوی.
زردچوبه یکی از پر خاصیتترین ادویههاست که هم میتواند باعث سم زدایی از کبد شود و هم نفخ مواد اولیه موجود در غذاها را تا حد زیادی کاهش دهد
۸.به توت فرنگی و گریب فروت توجه کنید: توت فرنگی و گریب فروت قند فروکتوز پایین تری نسبت به سایر میوهها دارند و میتوانید با اضافه کردن توت فرنگی به ماست یا سالاد و آب گریب فروت به غذاهای گوشتی، کمی نفخ موجود در مواد اولیه سالاد یا گوشتها را بگیرید.
۹.گوشتهای کم چرب بخورید: معمولا مصرف مواد غذایی مختلفی که ترکیبی از پروتئین و چربی هستند میتواند باعث ایجاد نفخ شود. به افرادی که زیاد نفخ میکنند توصیه میشود گوشت گوساله بدون چربی، سینه مرغ، ماهی، تخم مرغ، کره بادام زمینی، گوشت بوقلمون و پنیر کم چرب را به جای گوشت گوسفندی یا سایر منابع پروتئینی پر چرب مصرف کنند.
۱۰.معجون زنجبیل را از یاد نبرید: اگر زیاد نفخ میکنید، یک تکه زنجبیل، کمی نمک و مقداری آب لیمو ترش را با هم مخلوط کنید. این معجون را داخل یخچال بگذارید و پس از هر وعده غذایی، حدود یک تا ۲ قاشق غذا خوری از آن را میل کنید. معجون زنجبیل طعم خوبی ندارد، اما در درمان نفخ معجزه میکند.