به گزارش مشرق، اصغر مازیار با مروری بر وضعیت و شرایط لیگ از سطح کمی و کیفی این مسابقات سخن گفت که در ادامه آن را میخوانیم.
در ابتدا وضعیت لیگ را در فصلی که گذشت چگونه ارزیابی میکنید؟
لیگ فوتبال ایران را باید به دو قسمت قبل و بعد از جامجهانی تقسیم کرد. در قسمت اول عمکرد تیمها در حد قابل قبولی نبود اما بعد از جام، شرایط بهتر شد چراکه بازیکنان از استرس انتخابی تیم ملی خارج شده و با شرایط بهتری لیگ را ادامه دادند. در قسمت دوم اتفاق دیگری که رخ داد این بود که تیمها با برنامه بهتری بازیها را ادامه دادند و از سویی دیگر مربیان از بازیهای جامجهانی درس گرفته و سعی داشتند آن را در برنامههای خود اجرایی کنند.
هر چه بیشتر به پایان فصل نزدیک شدیم رقابت در صدر جدول بیشتر شد و این به تیمهای صدرنشین و بازیکنان انگیزه مضاعفی داد. معدل گلها هم بهتر شد و بازیهای به مراتب زیباتری را در این روزها شاهد هستیم.
رقابت سرخ و زرد در صدر؛ استقلال هنوز شانس دارد
او با اشاره به اینکه جدال اصلی در صدر جدول بین تیمهای پرسپولیس و سپاهان است گفت: روی کاغذ استقلال هم میتواند شانسی را برای خئود قائل باشد هرچند این شانس کم است اما در فوتبال هیچ چیز غیرممکن نیست. استقلال بعد از تساوی که در هفته ۲۸ و برابر صنعت نفت آبادان داشت به نوعی از کورس عقب ماند اما دو بازی و ۶ امتیاز باقی مانده و باید دید در نهایت کدام تیم عنوان قهرمانی را از آن خود خواهد کرد.
در انتهای جدول هم شرایط به همین شکل دنبال میشود، تیمهایی که برای فرار از خطر سقوط با هم رقابت دارند حساسیت را در قعر جدول افزایش داده و شاهد هستیم در دیدارهایی که به میدان میآیند با تمام توان بازی میکنند و این مسایل به زیباییهای فوتبال کمک می کند.
بازیکن شاخص؛ چیزی ندیدم
او در واکنش به این سوال که آیا در فصل جاری بازیکنی که شاخص بوده و به اصطلاح چشمنواز بازی کند را داشتیم یا خیر گفت: در ابتدای فصل محمد عمری بازیکن پرسپولیس را داشتیم اما اگر بخواهیم در طول فصل ارزیابی دقیقی داشته باشیم باید گفت نه در بین بازیکنان داخلی و نه خارجی چنین شاخصهای را ندیدیم که بخواهیم از او به عنوان یک عامل مجزا صحبت کنیم.
وی تصریح کرد: در سالهای گذشته بازیکنی مانند شیخ دیاباته در استقلال اثربخش بود اما در فصل جاری در استقلال، سپاهان و تراکتور بازیکنانی خارجی متوسط به خدمت گرفته شده بودند که عملکرد آنها را هم دیدیم، البته در پرسپولیس گئورگی گولسیانی را دیدیم که بازیهای موثرتری را برای این تیم انجام داد هر چند بیشتر گلهایی که به ثمر رساند از روی نقطه پنالتی بود.
این کارشناس فوتبال کشورمان تاکید کرد: اگر کل لیگ را مورد بررسی قرار دهیم به این نتیجه خواهیم رسید که بازیکنان خارجی این فصل اثربخش نبوده و در سطح متوسطی بودند.
امیدوارم شاهد حضور افرادی مانند ساپینتو در فوتبال ایران نباشیم
این استاد دانشگاه با تاکید بر اخلاقمداری و احترام متقابل خاطر نشان کرد: هواداران استقلال شاید از نتایج این تیم در طول فصل راضی باشند اما از رفتار و کردار سرمربی خود گلایه دارند چراکه آنها هم مانند هر ایرانی دیگر به اخلاق، کرامت انسانی و شئونات رفتاری پایبند بوده و این خصوصیات را در هر ایرانی میتوان دید.
اینکه چرا ساپینتو به این شکل رفتار میکند را نمیدانم اما او اولین مربی فوتبال است که چنین رفتارهایی غیرطبیعی را از خود به نمایش گذاشته و نشان میدهد فردی غیرقابل کنترل است. البته این اشکال به مدیرانی باز می گردد که او را به ایران آوردند چرا که به نظر میرسد مدیران کنونی به دلیل رقم قرارداد وی و نوع رفتار او چارهای جز تحمل ندارند و باید این زمان را سپری کنند.
وی در مورد نتایج او با استقلال هم گفت: از نظر فنی و در قسمت اول فصل، استقلال نتایج خوبی نگرفت اما در قسمت بعدی با حضور بازیکنانی مانند قائدی که از قابلیتهای بالایی برخوردار است نتایج این تیم بهتر شد اما با توجه به اینکه ما ایرانیها به اخلاقمداری و رعایت اصول انسانی شهرت داریم امیدوارم دیگر شاهد حضور چنین افرادی در فوتبال ایران نباشیم.
امیدها ناامید شد؛ باید به فکر ۴ سال دیگر باشیم
او در خصوص شرایط تیم امید هم سخن گفت و افزود: اگر با همین شرایط پیش برویم باید ۴ سال دیگر صبر کنیم و امیدوار باشیم فوتبال از المپیک حذف نشود. اگر میخواهیم فوتبال ما در این رده سنی موفق باشد چارهای نداریم جز اینکه بر اساس یک برنامه زمانبندی شده حرکت کنیم. بر اساس قوانین فوتبالی الزامی به حضور بازیکنان در تیم امید نیست و به همین دلیل است که بازیکنان در خدمت تیمهای باشگاهی خود بوده و جمع کردن آنها در کنار هم سخت است اما اگر سرمربی تیم مشخص باشد و بازیکن هم شرایط خود را بداند، کار به مراتب راحتر پیش رفته و بسیاری از مسایل حل میشود.
بازیکنان امید، تجربه یک بازیکن بزرگسال را به اندازه کافی ندارد و این مساله نیازمند هماهنگی بیشتر است تا تیم در مسیر درست خود قرار بگیرد. وظیفه فدراسیون فوتبال و کمیته المپیک است تا هرچه زودتر تکلیف این تیم را مشخص کند چرا که یک فیفا دی را از دست دادیم و زمان به سرعت میگذرد و اگر با همین فرمان پیش برویم باید از الان به فکر ۴ سال آینده باشیم.
فوتبال ایران با آسیا؛ تفاوت از زمین تا آسمان است
این کارشناس فوتبال ایران در واکنش به تفاوت فوتبال ایران با آسیا گفت: فاصله بسیار است و تا زمانی که نتوانیم ساختار واقعی و اصولی را رعایت کنیم شرایط بر همین منوال خواهد بود. در اولین قدم باید باشگاهها به معنای واقعی ساختار خود را تشکیل دهند و به معنای واقعی شاهد خصوصی سازی به معناوی واقعی کلمه باشیم.
در همین مدت شاهد بودیم استقلال و پرسپولیس چه میزان پرداختی برای جریمهها و یا مسایلی از این دست داشتند که نشان از مشکلات موجود دارد. اصلیترین کار این است که ساختار باشگاهی واقعی در فوتبال ایران ایجاد شده و بعد از آن به فکر این باشیم که چگونه میتوانیم از روشهای روز دنیا استفاده کرده تا خودمان را به فوتبال آسیا نزدیک کنیم.
ساختار باشگاهی مانند الهلال را ببینید و آن را با شرایط دو تیم استقلال و پرسپولیس مقایسه کنید، اگر نتیجهای در فوتبال آسیا کسب میشود به دلیل اتفاقات و زیباییهای فوتبال است چراکه ساختار حرفهای تیمهای مطرح آسیا نشان میدهد واقعیت چیست و نباید این واقعیت را کتمان کرد.