به گزارش مشرق، حجت الاسلام «سید ابراهیم رئیسی» که شامگاه دوشنبه اول خرداد ۱۴۰۲ به دعوت «جوکو ویدودو» رئیس جمهور اندونزی و بهمنظور سفری سه روزه راهی این کشور شده است، پیش از ترک تهران در گفتوگو با خبرنگاران در فرودگاه بین المللی مهرآباد درباره اهداف و برنامههای این سفر گفت: این سفر به دعوت رئیس جمهور محترم کشور دوست و برادر اندونزی انجام میشود و با توجه به پیوند تمدنی و معنوی دو کشور را به یکدیگر نزدیک کرده است.
رئیسجمهور سطح روابط اقتصادی و تجاری را قابل توجه دانست و افزود: این سطح روابط دو کشور قابل قبول نیست و باید به دنبال ارتقای آن باشیم.
رئیسی گفت: در این سفر تفاهم نامههایی در حوزههای اقتصادی، تجاری، فرهنگی، گمرکی و بهداشتی به امضا میرسد و هر دو کشور اسلامی موافق صلح پایدار در منطقه هستیم.
وی تاکید کرد: همکاری با کشورهای همسو جزو سیاست همسایگی دولت سیزدهم است.
رییس جمهور گفت: اندونزی کشوری مهم در جنوب شرق آسیا است و جایگاه مهمی در ترتیبات منطقه ای و بین المللی دارد. این کشور عضو آ س آن، کشورهای غیر متعهد، دی ٨ و سازمان های همکاری اسلامی است.
حجت الاسلام رئیسی ادامه داد : اندونزی کشوری پرجمعیت، مومن و مسلمان است که روابط عمیق و دیرینه ای با ایران دارد و روابط دیپلماتیک دو کشور به ٧٠ سال پیش بر میگردد اما مهمتر از این روابط عمیق دو ملت و تمدنی و تاریخی است که به اعتقادهای دو ملت مسلمان باز میگردد.
رییس جمهور گفت: نسبت به مسایل منطقهای و بین المللی میان دو کشور نگاه مشترکی وجود دارد. هر دو کشور مخالف یکجانبه گرایی و موافق صلح پایدار در منطقه هستند و این نگاههای مشترک باعث می شود بیشتر کنار یکدیگر قرار بگیریم و با یکدیگر بحث و تبادل نظر کنیم.
رییسی ادامه داد: همکاری با کشورهای همسو جزو سیاست همسایگی دولت است و سیاست ارتباط با کشورهای مسلمان که اندونزی به عنوان کشوری پرجمعیت دارای جایگاه ممتاز است. بر این اساس جمهوری اسلامی ایران هم به عنوان کشوری بزرگ و همچنین کشوری همسو با اندونزی ارتباطات خوبی خواهد داشت و این سفر هم نقطه عطفی برای توسعه روابط بین دو کشور و دو ملت است.
آخرین سفر رسمی دوجانبه رؤسای جمهور ایران و اندونزی ۱۷ سال پیش انجام شده بود.