اژه ای

رئیس عدلیه پیرامون رویکرد دستگاه قضائی برای مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی و فرایند تدوین و ارسال لایحه عفاف و حجاب گفت: مردم متدیّن، نسبت به برخی از ناهنجاری‌های اجتماعی دغدغه دارند.

به گزارش مشرق به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای امروز دوشنبه (۸ خرداد) طی سخنانی در نشست شورای عالی قوه قضائیه، ضمن تبریک و تهنیت میلاد مسعود ثامن‌الحجج حضرت علی بن موسی الرضا (ع) و گرامیداشت ۱۴ خرداد سالروز ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره)، به بیان ویژگی‌ها و خصایص ممتاز و برجسته شخصیتی و مبارزاتی امام عظیم‌الشأن پرداخت و گفت: حضرت امام خمینی (ره) با آن ایمان و توکل مثال‌زدنی و صلابت و اسقامتی که داشتند توانستند یک رژیم مستظهر به تمام قدرت‌های غربی و شرقی را به یاری خداوند و کمک مردم به زیر بکشند و امروز این اقتدار و عظمتی که در جمهوری اسلامی شاهد آن هستیم و این زبونی و خفت دشمنان، همه و همه برگرفته از همان صلابت شخصیتی و مبارزاتی امام راحل است که در وجود خلف صالح ایشان و امام امروز ما نیز متجلی و متبلور است.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: شاهدیم رژیم‌های به ظاهر قدرتمندی که دنیا را دهکده و خود را کدخدا می‌نامند، برای مذاکره با جمهوری اسلامی ایران واسطه می‌فرستند و این نظام الهی و اسلامی ماست که برای آنها شرط تعیین می‌کند؛ این امر بیانگر اقتدارِ اسلام ناب و نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

رئیس عدلیه با اشاره به تأکیدات حضرت امام خمینی (ره) برای رسیدگی ویژه به امور مردم محروم و مستضعف، گفت: امام عظیم‌الشأن ما همواره بر خدمت به مردم، بویژه مردمی که حق آنها تضییع شده تاکید داشتند و بر تکریم کوخ‌نشینان، پای می‌فشردند؛ ایشان مردم را ولی‌نعمت خطاب می‌کردند و بر ارزشمندی خدمت بدون منت بر مردم و جدا نشدن مسئولین از مردم اصرار داشتند؛ امروز نیز مقام معظم رهبری همین تأکیدات را دارند.

قاضی‌القضات افزود: نگاهی به بیانات و فرمایشات مقام معظم رهبری بیانگر تأکیدات مؤکد و مکرّر معظم‌له بر رسیدگی مداوم به وضعیت معیشتی مردم و علاج مشکلات و مسائل اقتصادی آنهاست؛ ایشان در فرمایشاتی که در سال ۹۹ در جمع مقامات کشور پیرامون شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا داشتند بر اهمیت موضوعاتی از قبیل اصلاح ساختار بودجه، رفع کسری بودجه، جلوگیری از ایجاد رکود تورمی و جلوگیری از وارد آمدن فشار بر معیشت طبقات و دهک‌های پایینی جامعه تاکید داشتند؛ علی‌ایحال امروز دولت محترم در حال تلاش است؛ ما نیز باید کمک‌کار باشیم و در حد توان به دولت در راستای رفع مشکلات مردم بویژه مسائل اقتصادی و معیشتی آنها کمک کنیم و بدانیم که از ابتدای پیروزی انقلاب، مشکلات کشور در نتیجه هدایت‌های امامین انقلاب و کمک و مشارکت همین مردم برطرف شده‌اند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه ضمن گرامیداشت شصتمین سالروز قیام تاریخی ۱۵ خرداد، گفت: ۶۰ سال پیش، در فضای خفقان ستم‌شاهی، عده‌ای از مردم با هدف نصرت دین خدا و حمایت از مرجع تقلید خود که علم قیام علیه طاغوت برافراشته بود، مظلومانه به خاک و خون کشیده شده و شهید شدند. عناصر و دژخیمان رژیم ستم‌شاهی، در مقابل این مردم بی‌دفاع که شعارهای نغز و پرمغزی همچون «یا مرگ یا خمینی» سر می‌دادند، به فجیع‌ترین شکل ممکن برخورد کردند و حتی عده‌ای از مردم قیام‌کننده را زنده به گور کردند؛ پیکر نیمه‌جان عده‌ای از قیام‌کنندگانِ آن روز تاریخی نیز که با لبان تشنه تیر خورده بودند، در میانه صحرا رها شد و مشخص نشد جنازه آنها چه شد؟ اینها یعنی اوج مظلومیت؛ اینها یعنی اوج قساوت و شقاوت عناصر رژیم پهلوی. علی‌ایحال قیام ۱۵ خرداد به یک نقطه عطف در تاریخ ایران اسلامی تبدیل شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه نشست امروز به موضوع برخی ناهنجاری‌های اجتماعی و دغدغه بحق مردم متدیّن و دلسوز در این زمینه اشاره کرد و گفت: امروز بسیاری از مردم متدیّن و شهید داده برای انقلاب و نظام، بحق نسبت به برخی از ناهنجاری‌های اجتماعی از جمله مقوله عفاف و حجاب، دغدغه و توقع دارند؛ این قبیل موارد از خیرخواهی مردم متدیّن ما نشئت می‌گیرد؛ ما به شدت از این موضوع استقبال می‌کنیم و ما از همه مطالب انتقادیِ این مردم خیرخواه حتی آنهایی که گاهی نقدهای‌شان سنگین می‌شود، استقبال می‌کنیم و این مقوله را گام اول در مسیر اصلاح می‌دانیم.

رئیس قوه قضائیه افزود: این خیرخواهی و دلسوزی و دغدغه‌مندی مردم متدیّن ما بیانگر عدم بی‌تفاوتی آنها نسبت به جامعه‌شان است و این امر، خیلی نکته مهم و قابل توجهی است؛ مردم متدیّن ما با تمام وجود وارد میدان شده‌اند و حتی جلسه برگزار می‌کنند و از طریق تریبون‌های مختلف و از طریق فضای مجازی و غیرمجازی، نظرات و دغدغه‌های خود را در قبال مقوله ناهنجاری‌های اجتماعی طرح می‌کنند؛ این موضوع خیلی امر مبارکی است؛ البته در این اثناء همانطور که مردم متدیّن ما عنایت دارند، نباید در وحدت جامعه خلل ایجاد شود و فضای دوقطبی شکل گیرد؛ چرا که دشمنان مترصد سوءاستفاده هستند.

رئیس دستگاه قضا اضافه کرد: در اصل این مقوله که باید ناهنجاری‌های اجتماعی را با منطق، گفتگو، استدلال و بهره‌گیری از ادبیات و راهکارهای فرهنگی و آنجایی که لازم است با قوه قهریه، علاج کرد، تردیدی وجود ندارد.

رئیس عدلیه در ادامه با تبیین و تشریح گام‌هایی که باید برای علاج ناهنجاری‌های اجتماعی با کمک مردم برداشته شود، گفت: باید برای علاج ناهنجاری‌های اجتماعی، با تدبیر و همفکری، راه‌ها و روش‌هایی را اتخاذ کنیم که مستمر و در عین حال بدون هزینه یا حداقل کم‌هزینه باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه با تقریر و تبیین مقولات ناظر بر لایحه عفاف و حجاب، گفت: لایحه مرتبط با مقوله عفاف و حجاب در تاریخ دوم اردیبهشت پس از تدوین و تنظیم در قوه قضائیه به دولت ارسال شد و قوه مجریه در تاریخ ۳۱ اردیبهشت این لایحه را با امضای رئیس‌جمهور و وزیر دادگستری به مجلس فرستاد؛ آنطور که معاونت حقوقی قوه قضائیه گزارش داده لایحه قوه قضائیه در این زمینه، متضمّن ۹ ماده بود و لایحه دولت دربرگیرنده ۱۵ ماده. طبیعی است که اصلاحاتی در دولت بر این لایحه در قالب اصلاحات عبارتی و در بخش‌هایی اصلاحات ناظر بر جرایم اعمال شد. اعمال‌نظر در دولت بر این لایحه، اقدام مطلوبی بود؛ مجلس نیز اختیار دارد که اصلاحات مدنظر خود را در این لایحه اعمال کند و ما ملتزم به اجرای هر آنچه تبدیل به قانون شد، هستیم.

رئیس قوه قضائیه افزود: حتی صحبت پیرامون آن بود که ممکن است دولت در این زمینه لایحه دیگری بدهد چرا که روزهای نخست، بحث بر سر این بود که بخشی از این موارد، جرم تلقی نشوند و نیروهای انتظامی بتوانند رأساً خاطیان را جریمه کنند؛ علی‌ایحال اگر احساس می‌کنند لایحه قضائی لازم نیست، می‌توانند لایحه جداگانه دهند؛ اگر این مورد نیز اتفاق بیفتد، باید تاکید کنیم که قوه قضائیه از هر آنچه که سبب شود ناهنجاری‌های اجتماعی و برخی ناامنی‌ها و مشکلات مردم در حوزه‌های مختلف بویژه مسائل اقتصادی و تورم، هرچه سریع‌تر رفع گردد، استقبال می‌کند و در این مسیر تلاش‌های مجدانه خود را به کار خواهد بست.

رئیس دستگاه در پایان این بخش از سخنانش خطاب به مسئولان ذی‌ربط قضائی گفت: نسبت به رفع ابهامات پیرامون تدابیر اتخاذ شده برای مواجهه با ناهنجاری‌های اجتماعی کوشا باشید و در این اثناء چنانچه ضعف‌هایی را به شما گوشزد می‌کنند، از این امر استقبال کنید و درصدد رفع آن نقاط ضعف اهتمام داشته باشید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 38
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    62 0
    دقیقا از بیکفایتی و اهمال کاری و فساد و رانتخواری و اهمال کاری و چپاول بیت المال و حیف و میل بیت المال وکاخ نشینی و فاصله طبقاتی در مسئولین بدون میکیری و بازخواست از آنها و فقط شعار مبارزه با فساد با نبود شفافیت
    • عین الله باقرزاده IR ۱۵:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      50 4
      کاری به عاقبت پرونده اختلاس میلیاردی بابک زنجانی محکوم به اعدام بعد ده سال ندارم برایم فقط موی زنان مهم است مبادا با رویتشان عرش الهی بلرزد.
  • IR ۱۴:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    56 5
    چطور تندروها به این قانون جدید اعتراض کرده اند ؟! چطور آنها حق سرپیچی از قانون و نپذیرفتن آن را دارند ولی بقیه مردم ندارند ؟؟؟!!!
    • IR ۱۶:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      7 3
      چون تندرو ها کسانی هستند که به امثال بعضی نماینده های مجلس که اخیرا هم تو تهران بیست حضور داشته رای دادن و باید دوباره بتوانند رای های اونها را جذب کنند.
    • IR ۱۷:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      2 5
      ببند اصلاحطالب وطنفروش
    • IR ۲۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      1 3
      مجیدجان دلبندم تندروها به قانون جدید اعتراض ندارن به لایحه ای ک مخالف قانون اساسی هستش اعتراض میکنن.
  • IR ۱۴:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    2 10
    دیروز در تاکسی دختر جوانی بدون روسری و شال سوار شدراننده هم هیچی نگفت البته بنده خدا نمیتونه چیزی بگه چون افرادی هستن که مزاحمت ایجاد میکنن فقط حجاب نیست اینا گروه حمله و مزاحمت دارند
  • IR ۱۴:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    2 7
    دیروز در تاکسی دختر جوانی بدون روسری و شال سوار شدراننده هم هیچی نگفت البته بنده خدا نمیتونه چیزی بگه چون افرادی هستن که مزاحمت ایجاد میکنن فقط حجاب نیست اینا گروه حمله و مزاحمت دارند
    • IR ۲۳:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      69 3
      درود به شرفت... احتمالا اونی که چادر فروشه دغدغه حجاب داره وگرنه تو همه جای دنیا حجاب اختیاریه. خیلی هم زندگیشون از وضع ما بهتره. میگی نه آقای نظر دهنده دغدغه مند. از نخبگانی که تو صف مهاجرتن بپرس. بابت نظرات هدفمندت هم باید پاسخگو باشی
    • تک تیرانداز IR ۱۷:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
      0 19
      درود به عقلت. بخدا فساد مالی و فساد اخلاقی جفتش دو روی یک سکه هست. همه جا وضعشون بهتره چون به قانون پایبند هستند. حتی اگر حجاب باشه.
  • IR ۱۴:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    89 5
    بخدا مردم اصلا دغدغه حجاب ندارن. هرکس مسوول کار خودشه. هرکس جوابگوی اعمال خودش. اما مسوولان باید جوابگوی شرایط امروز زندگی مردم باشند
    • IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      7 100
      اتفاقامن بشخصه دغدغه دارم،کسی نداردک احتمالا منافعی دربیحجابی دارد.
    • علی صادقی IR ۱۵:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      3 88
      تو از جانب خودت حرف بزن
  • حمید رضا IR ۱۵:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    75 0
    آقای اژه ای مردم متدین نسبت به فساد اختلاس هزار درد مرض دیگ هم دغدغه دارن...کاش یکی بود از همین مسولین همین اندازه غم وغصه معیشت مردم و میخورد
  • IR ۱۵:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    11 0
    آقای اژه ای فکر نمیکنی خیلی زرنگی . یک لایحه نیم بند انداختی به دولت و مجلس بعد داری واکنشها رو ارزیابی میکنی و حق به جانب اظهار نظر میکنی . واقعا مردم و افکار عمومی رو چی فرض کردی . خود گویی و خود خندی ...
  • IR ۱۵:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    8 0
    یا من نمی فهمم یا ........
  • IR ۱۵:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    2 13
    .... عفاف و حجاب، دغدغه و توقع دارند
  • سید IR ۱۶:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    78 0
    هر چی فکر می کنم که خدایا من در گذشته چه خطایی کردم که الان باد این وضعیت ببینم هیچی یادم نمیاد ، آقای محترم از گرانی داریم پاره می شویم ، گرانی اجاره ، گرانی در تمام قسمتها ، تعطیلی تدریجی کارخانه ها و بنگاه ههای اقتصاد ، .... خواب آرامش از ما توی این سن گرفتید ، خدا مسببین این امر را لعنت کند .
  • IR ۱۶:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    75 4
    شما ها اصلا در تلویزیون برای مخالفان حجاب اجباری تریبون نمی دهید در صورتی که در اول انقلاب حتی مارکسیست ها بهشون تریبون داده میشد تو تلویزیون.همینه که به رسانه ملی میگن رسانه میلی
    • IR ۲۲:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      1 76
      حجاب اجباری یک اصطلاح نابجا است که افراد مسئله دار دارند رایج می کنند حجاب الزامی وضروری است
    • تک سوار IR ۰۷:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
      0 65
      شما به مخالفان برجام تریبون دادید؟ مضافا وقتی چیزی قانون شد دیگه تموم شده. بنظر میاد برای زندگی اجتماعی خیلی نابالغ هستید
  • US ۱۶:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    4 6
    شما دغدغه دارید که میخواید جنگ داخلی راه بندازید
    • IR ۱۷:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      0 2
      پس جام شهادت را بنوش
  • IR ۱۶:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    78 2
    دغدغه من نیست
    • تک سوتر IR ۰۸:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
      1 94
      من هست.
  • حمید IR ۱۷:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    0 0
    اژه‌ای?
  • RO ۱۷:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    79 4
    نزدیک به هفتاد در صد مردم زیر خط فقر،گرانی و بیکاری وحشتناک،فساد سراسری و ......
    • IR ۲۳:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      0 0
      دقیقا 71 درصد
  • ali.amirii28@gmail.com IR ۲۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    57 1
    بارها و بارها گفتم بدترین اتفاقی که از دوره احمدی نژاد به بعد شاهدش هستیم بازیچه شدن سیاست دستگاه های اجرایی کشور به هیاهوی تندروهاس از هسته ای بگیر تا این مورد
    • IR ۱۳:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
      0 88
      فعلا این شما هرزه ها و بی نامئس ها هستین که 8 ماه کشور رو به گند کشیدین و هنوز دست برنمیدارین.
  • GB ۲۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    3 87
    مسخره اش رو درآوردید با این تعریف تخلف و جرم؛ حرام خدا رو جمع کنید
  • IR ۲۱:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    2 0
    یه لایحه چندبندی نوشتید انداختید وسط تا ببینید واکنش ها چیه؟؟
  • یزدان IR ۲۲:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    3 0
    دغدغه نابودی ایران اب و خاک ومحیط زیست و بیکاری و تورم واز همه مهم تر ساختن ایرانی اباد و ازاد رو تا دلت بخواد دارن
  • IR ۰۰:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
    77 1
    طالبان مرزبانان ایرانی را کشتند
  • IR ۰۳:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
    100 1
    کاش یک میلیاردم توجه به دغدغه ی حجاب مردم دغدغه ی معیشت مردم را هم مورد توجه قرار می دادید
  • ناشناس IR ۰۷:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
    3 0
    این لایحه نیست این نوشته ای برای بازخورد مردم متدین هست اگه شل اومدن اجراش کنن اگر هم نه عوضش کنن کلا باید افکارشون رو نسبت به مردم تغییر بدن مردم خیلی از شماها لایحه چپانها بهتر میفهمند
  • IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
    0 5
    حرف فایده ندارد عمل کن آقای اژه ای لایحه حجاب و عفاف که کار خودتان بود
  • IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
    96 1
    دغدغه مردم ما با مردم شما فرق داره. مردم شما شکمشون سیره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس