به گزارش مشرق، بازتاب گسترده شبکه های اجتماعی نسبت به اظهارات سه شنبه شب ظریف در کلاب هاوس نشان میدهد که او پس از سخنان مهم رهبری و رونمایی از «فتاح» شاهکار هوافضای سپاه، به خوبی فضای رسانهای کشور را درک کرده که هربار در زمان مناسب، رفتاری جنجالی بروز دهد تا توجهات رسانهها را از اهداف مدنظر دور کند.
درست پیش از سالروز ارتحال امام خمینی (ره) ظریف در یادداشتی به آرمان خواهی میپردازد. او از عبارت «باید به اندازه توانایی هایمان آرزو کنیم.» استفاده میکند. این درحالیست که بلافاصله پس از آن ابرموشک هایپرسونیک «فتاح»، شاهکار مهندسان ایرانی در هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رونمایی می شود. آرزویی نه صرفا از جهت امکانات بلکه از درپی اعتماد به قدرت و توانایی جوانان مومن انقلابی به واقعیت پیوست.
اکنون ظریف در سه شنبه شب شانزدهم خرداد، در یک اتاق گفت و گو کلاب هاوس حاضر شده و در قالب خاطرات برجامی، نسبت به انتقادات از دولت سیزدهم و دوران وزارت خود، موضع میگیرد. موضعگیری های او نیز سبب میشود تا کاربران فضای مجازی در واکنش های خود او اظهارات او را تمسخر آمیز جلوه دهند. این کاربران در کنایه به ظریف نوشتند که خلاصه اظهارات ظریف در کلاب هاوس این است که او تمام مسیر مذاکرات برجام را به درستی قدم برداشته و هرچه دستاورد پیش و پس از برجام بدست آمده، متعلق به زحمات او و هرچه شکست بوده بر گردن موانع داخلی و خارجی برجام است.
او بدون اینکه پاسخگوی چون و چرای شکست برجام در دوران وزارت خود باشد، مطلقا از موانع توافق سخن گفته و حتی مدعیست که یبار هم دعوت به گفت و گوی مستقیم با ترامپ در کاخ سفید شده، امام عوامل داخلی مانع آن شدند. با وجود اینکه ظریف در سخنان خود به این حواشی شیطنت آمیز روی آورده اما اظهارات ضد و نقیض کنونی او نسبت به گذشته در بین کاربران دست به دست شده و کاربران نیز از او پرسش هایی کردند.
برجستهترین بخش سخنان ۶ ساعته ظریف، اظهارنظر قاطع او درباره روابط بین الملل بود. او که به زعم اصلاح طلبان، استاد دیپلماسیست، مدعی میشود «هرکس بگوید در روابط بین الملل می توان تضمین گرفت، عوام است». این درحالیست که ظریف و همفکرانش در دوران مذاکرات برجام ضمین امضای توافق را صادر کرده و قول دادند تا مشکلات زمین تا آسمان کشور را با برجام حل کنند.
اما این تنها یک بخش ماجراست، در بخش دیگر ظریف دستاورد آماری نیز ارائه داده و آن را نتیجه زحمات برجام عنوان می کند. او در ادامه سخنان خود مدعیست «پس از برجام ۸۵ میلیارد دلار درخواست سرمایهگذاری در ایران داشتیم اما فقط ۲ میلیارد دلار جذب کردیم و خروج آمریکا از برجام کم هزینه شد». اکنون کاربران با مراجعه به آمار، مجموع سرمایه گذاری خارجی در ایران را محاسبه کرده و پی بردند که در دولت رئیسی بدون برجام، در جذب سرمایه خارجی تا شهریور ۱۴۰۱، رکوردشکنی صورت گرفته است.
ظریف در سخنان طولانی خود تماما از دیمپلماسی و رویکرد خود در مذاکرات دفاع می کند. او همان بهانه تراشی های گذشته اصلاحات را تکرار میکند و موانع را به عنوان علت شکست در مذاکرات معرفی میکند و نه دیپلماسی خود را. اما کاربران در پاسخ دیپلماسی که ظریف در دوران وزارت خود در اختیار گرفت را «دیپلماسی خفت» معرفی کرده و فکت های خود را نیز مطرح کردند.