به گزارش مشرق، جعفرعلیاننژادی در کانال خود در ایتا منتشر کرد:
یکی از موضوعاتی که ممکن است موجب کاهش انگیزه نیروهای تبیینگر در مقابله با شبهات و سوألات ظالمانه جریانات معارض، شود، عزم جدی نیروهای شبههساز بر تولید ادبیات پرحجم و بیوقفه، ولو تکراری و سطحی است.
ممکن است در ذهن عنصر تبیینگر این پندار ایجاد شده باشد که او یکبار برای همیشه و به بهترین شکل ممکن پاسخ فلان شبهه را داده و یا نوشتهای ایجابی تولید کرده که مخاطب میتواند با رجوع به آن پاسخ شبهه جدید را پیدا کرد.
پندار دیگری که ممکن است در ذهن تبیینگر وجود داشته باشد آن است که فلان شبهه پرداز به قدری در کار خود مصر و جدی است که روزانه شبههسازی کرده و دست بردار هم نیست. او اگر بخواهد به هر شبهه این فرد جواب بدهد، دچار دور باطل و بیحاصلی میشود.
پندار دیگر ممکن است آن باشد که اگر فلان شبههساز را رها کنیم، خودش به تدریج خودش را خراب میکند، اما اگر ما به او بپردازیم موجب اعتبار و اهمیت آن فرد شدهایم و جلوی زوال تدریجی او را میگیریم.
پندار دیگر ممکن است آن باشد که شبهات این شبههساز مگر چقدر بازتاب و بازنمایی دارد، یا دیده میشود. مگر چند درصد از جامعه به این شبهات توجه میکنند. دخالت ما ممکن است موجب بیشتر دیده شدن آن شبهه شود. بنابراین سیاست بایکوت و بیتوجهی به او بهترین راه ممکن است.
برای ابطال هر کدام از این پندارها و مفروضات، دلایل محکم بسیار است و ذکر آن چیز جدید به مخاطب و عنصر تبیین گر اضافه نمیکند. اما شاید بهترین دلیل اثبات کننده این پندارهای نهچندان صحیح و توجیهات غلط، «عدم کاهش انگیزه شبههسازان»، «مصممتر شدن آنان» و «پرحجمتر شدن این دست از محتواسازیها»، «شبکه و عُصبهشدن آنها»، «حمایتگری همزمان شبههسازان و پوششدهی بهلحظه آنان از یکدیگر» و در نهایت «تبعیت آنان از منطق فعالیت جبههای» باشد.
بهنظرم تالی تلو پندارهای غلط برخی عناصر تبیینگر، کردارهای پرحجم عناصر شبههساز است. ما نیاز به اتخاذ نوعی راهبرد با هدف کاهش انگیزه این طیف و بیاثرسازی گفتارهای آنان داریم.
دوست مبرز و مجاهدم «مهدیجمشیدی» در این زمینه ایده جالب توجهی را مطرح کرد که میتواند اولا دوای درد آن پندارهای غلط باشد، ثانیاً محرک و انگیزهبخش تبیینگران در همه عرصههای تبیینی شود، ثالثاً به کاهش انگیزههای جبهه معارض و خنثیسازی اثرات سوء آن گفتارها بینجامد و رابعاً امکان همجبهگی و تبدیل نقاط پراکنده(نه لزوماً کم، منظور جداجدا بودن است) به یک خط و جبهه قوی ایجاد شود.
«ابطالمستمرِ» شبهات (ولو پرحجم و تکراری)، عنوان این ایده خوب است، هم ایده است هم نوعی کارگفت عملیاتی. به زعم او باید از خط به خط این شبهات سمزدایی شود و به تعبیر زیبای ایشان زین پس باید تمام «سطورشان را سوگوار پاسخ نماییم».
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.