به گزارش مشرق از وبگاه مارکتس اینسایدر، در این گزارش به پیامدهای پایدار ورشکستگی بانکهای آمریکا اشاره شده که با ورشکستگی بانک سیلیکونولی در اوایل ماه مارس سال جاری آغاز شد.
ورشکستگی بانک سیلیکونولی، ناشی از زیان در داراییهای اوراق قرضه آن به دلیل افزایش نرخهای بهره و کاهش ارزش اوراق بهادار با درآمد ثابت بود که به یک بحران بانکی منطقهای گستردهتر تبدیل و به ورشکستگی بانک سیگنچر و بانک فِرستریپابلیک منجر شد.
کارشناسان معتقدند ورشکستگیهای بانکهای آمریکا، خطر رکود و همچنین خطر ورشکستگی بانکهای بیشتر را افزایش داد. آگوستین کارستِنز (Agustín Carstens)، مدیرکل بانک تسویهحسابهای بینالمللی، درباره زیان بانکها با «ابعادی مشابه» بحران مالی سال ۲۰۰۸ میلادی هشدار داد.
کارستنز روز یکشنبه در یک رویداد مطبوعاتی برای ارائه این گزارش، با تأکید بر لزوم کاهش تورم برای جلوگیری از فشار بر نظام مالی گفت: اقتصاد جهانی در مقطعی حساس قرار دارد. موضوع اصلی، مهار کامل تورم است.
فدرال رزرو در سال گذشته برای کنترل قیمتهای بالا تلاش کرده و نرخهای بهره را به شدت افزایش داده است تا تورم را کاهش دهد.
قیمتها در گزارش شاخص قیمت مصرفکننده ماه مه (اردیبهشت، خرداد) به ۴ درصد کاهش یافت که از رکورد ۴۱ ساله در تابستان گذشته کمتر اما همچنان از هدف بلندمدت ۲ درصدی فدرال رزرو بالاتر است.