به گزارش مشرق، «میکولا آزارف» نخستوزیر اوکراین در سالهای ۲۰۱۰ الی ۲۰۱۴ در کانال تلگرامی خود نوشت که غرب به ویژه ایالات متحده آمریکا به دنبال جانشینی برای ولودیمیر زلنسکی است.
به نوشته روسیا الیوم، او نوشت که محافل رسانهای غربی به شکل علنی اذعان میکنند که ضد حمله اوکراین چیزی جز «خودکشی» نبود و یک شکست تمام عیار برای غرب بود.
آزارف افزود: «تمامی ناکامیها در جبهه نبرد، بار سنگینی بر دوش زلنسکی است، او اکنون برای آمریکا گزینه مناسبی نیست و توانایی پیشبرد اوکراین به سمت گفت وگوهای صلح را ندارد، غرب با جدیت به دنبال گزینه برای جانشینی اوست».
نخستوزیر اسبق اوکراین تأکید کرد که آمریکا به دنبال توقف درگیریهاست، هرچند این موضوع را انکار میکند. به نوشته آزارف، کشورهای غربی نیاز دارند تا تسلیحات و مهمات از دست رفته خود را جبران و جایگزین کنند و سطح آمادگی در همه بخشها را به سابق بازگردانند.
آزارف در ادامه از «ویتالی کلیچکو،» شهردار کییف را گزینه مناسبی برای آمریکا دانست و نوشت که واشنگتن اعتماد بالایی به او دارد و از این رو در لیست افراد واجد الشرایط برای جایگزینی زلنسکی است.
این مقام سابق اوکراینی همچنین «روسلان استفانچوک»، رئیس پارلمان اوکراین را نیز از دیگر گزینههای جانشینی زلنسکی دانست. به عقیده نخستوزیر اسبق اوکراین، حتی «اولنا زلنسکا»، همسر ولودیمیر زلنسکی را نیز میتواند جانشین او شود.
در این راستا نشریه اکونومیست روز گذشته (پنجشنبه) در گزارشی از وضعیت جنگ اوکراین نوشت که کشورهای غربی از نتایج ضد حمله اوکراینیها راضی نیستند و ارتش این کشور را تحت فشار قرار دادهاند.
این انتقادات موجب شده است تا اوکراینیها نیز زبان به گلایه باز کنند. یک مقام سازمان اطلاعات اوکراین در این باره به اکونومیست گفت: «پیشروی کم ارتش اوکراین به تجهیزات و ابزارهای در دسترس، مربوط میشود».
او افزود: «برخی شرکا از ما میخواهند تا به جلو رویم و به سختی بجنگیم، اما آنها همزمان هیچ عجلهای در تأمین تسلیحاتی اوکراین و اقلامی که نیاز داریم، از خود نشان نمیدهند».
اما کمبود سلاح در میان نیروهای اوکراینی مورد تأیید میکولا آزارف نیست؛ او در کانال تلگرام خود نوشت که اوکراین به نمایشگاه انواع سلاحها تبدیل شده و این مقدار خرید تسلیحاتی، اوکراین را تا سالهای سال بدهکار خواهد کرد.
ضدحمله اوکراین در چهارم ژوئن در جهت جنوب دونتسک، زاپوروژیه و آرتیوموفسک آغاز شد، پس از آن ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ۲۷ ژوئن اعلام کرد که ارتش اوکراین ۲۵۹ تانک و ۷۸۰ خودروی زرهی را از زمان شروع ضد حمله از دست داده است. به گفته رئیس جمهور روسیه، نیروهای اوکراینی در جریان این ضد حمله متحمل خسارات سنگینی شده و در هیچ جهتی دستاوردی نداشتند.
در این راستا روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در گزارشی با بررسی ضد حمله اخیر اوکراین به مواضع روسیه به نقل از مقامات آمریکایی اذعان کرد که ضد حمله کییف از برنامه عقب مانده است.
این ناکامیها در حالی است که از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین، کییف دهها میلیارد یورو کمکهای نظامی و مالی از اتحادیه اروپا و آمریکا دریافت کرده است.
کشورهای غربی از طریق حمایتهای نظامی و سیاسی که به کییف ارائه میدهند در تلاش برای جلوگیری از تحقق اهداف عملیات نظامی روسیه در اوکراین هستند اما مسکو بارها تاکید کرده که عملیات نظامی در دونباس تنها پس از تحقق تمامی اهداف تعیین شده متوقف خواهد شد.