کد خبر 1508819
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۹
اکبر طبری چگونه بازداشت شد و در حال حاضر کجاست؟

داستان دستگیری و محکومیت طبری و اخباری که مبنی بر عدم حضور این محکوم در زندان مخابره شد؛ از موضوعات داغی است که نقل محافل خبری و غیرخبری شده است.

به گزارش مشرق، سردار نقدی، معاون هماهنگ‌کننده سپاه در سخنان اخیر خود گفت: «اگر امثال طبری در وسط بازار تهران شلاق بخورند بسیاری از مفاسد شکل نمی‌گیرد و برخورد با این گونه مفاسد باید جزو مطالبات ما باشد.» اما طبری چه جرایمی مرتکب شده و آخرین وضعیت محکومیت او چیست؟

اکبر طبری سال‌ها در سمت‌هایی همچون معاون امور اجرایی و مدیرکل امور مالی قوه قضائیه حضور داشت. او یک هفته پس از ریاست ابراهیم رئیسی بر این قوه در سال ۹۷، از سمت خود برکنار شد. اندکی بعد، طبری در ۲۳ تیر سال ۹۸ دستگیر و پرونده او با اتهاماتی همچون «ارتشاء»، «پولشویی»، «جعل اسناد» و «اعمال نفوذ در پرونده‌های قضایی»، تشکیل شد. پس از صدور کیفرخواست، در ۱۸ خرداد سال ۹۹، اولین جلسه دادگاه او برگزار شد.

اولین باری که نام اکبر طبری به طور علنی اعلام شد

اولین باری که نام اکبر طبری به طور علنی مطرح شد را، می‌توان مربوط به مناظره سیاسی سال ۹۸ دانست. علیرضا زاکانی که در آن زمان نماینده مجلس بود، در مناظره با مصطفی تاجزاده که گفته بود «آن‌قدر فساد افزایش پیدا کرده که آقای زاکانی هم می‌ترسد اسم فاسد را بیاورد، فقط می‌گوید یک نفر هست که ۲ رئیس قوه قضائیه از دستش عاجز شده‌اند و عزل او کافی نیست و باید محاکمه شود»، اعلام کرد: «اینجا می‌گویم؛ اسمش طبری و مدیرکل قوه قضائیه است.»

لحظه اعلام نام طبری توسط زاکانی به صورت علنی


زاکانی در این خصوص در صفحه شخصی‌ خود در توئیتر نوشت: «پیرامون آقای طبری و نقش مخرب آن در قوه قضائیه صحبت کردم که از دفتر آیت الله لاریجانی تکذیب شد و تاکید نمودن که ایشان برخی موارد را بررسی کرده و حکم به سلامت آقای طبری داده اند. مشفقانه به رئیس محترم مجمع تشخیص عرض می‌کنم که اشتباه می‌فرمایید و تا دیر نشده از وی تبری جویید.»[۱]

موضع صادق آملی لاریجانی در خصوص اکبر طبری چه بود؟

آیت‌الله لاریجانی، رئیس پیشین دستگاه قضا در نامه‌ای در خصوص طبری گفته بود: «اولاً شخصی که دستگیر شده رئیس دفتر اینجانب نبوده، رئیس دفتر بنده، آقای خلفی بود که در سلامت نفس و تقوا و فضل، در میان خاص و عام در قوه قضاییه مشهور بوده و هست. آن آقا که اشاره کرده‌اید مسئول یکی از ده ها زیرمجموعه حوزه ریاست، به عنوان معاونت اجرایی حوزه ریاست بود. وی در واقع یکی از معاونت‌های آقای خلفی بود و نه رئیس دفتر بنده. ثانیاً اینجانب هیچگاه اعتراض نکرده‌ام که چرا گرفته اید، دستگاه قضایی خود باید بگوید.»[۲]

اولین جلسه دادگاه طبری

بر اساس کیفرخواستی که توسط نماینده دادستان در جلسه دادگاه خوانده شد، اتهامات اکبر طبری عبارت بود از: «مشارکت در تشکیل شبکه چند نفری در ارتشاء با وصف سردستگی، اخذ رشوه از حسن نجفی به مبلغ بیش از ۸۰ میلیارد ریال وجه نقد، اخذ زمین به مساحت ۳۰۰ متر مربع در خیابان کریم خان، اخذ زمینی مشجر به مساحت هزار و ۶۵۷ متر مربع واقع در قریه نجار کلای لواسان، اخذ آپارتمان اداری به مساحت ۱۰۸ متر مربع در مجتمع سانا، تسهیل وجه نقد به مبلغ ۱۰۰ هزار یورو، پولشویی از طریق تبدیل وجه نقد به سهام شرکت سیمان به مبلغ ۴۲ میلیارد ریال، دریافت رشوه از رسول دانیال زاده به مبلغ ۱۸۳ میلیارد و ۲۳۳ میلیون و ۳۰۰ هزار ریال، دریافت رشوه از مصطفی نیاز آذری به میزان ۵ قطعه زمین و یک ویلا در بابلسر، معاوضه سه دستگاه آپارتمان مسکونی متعلق به رسول دانیال زاده که هر سه واقع در کامرانیه شمالی در ساختمان لومار، پولشویی از طریق انتقال دو واحد آپارتمان در لومار به فرهاد مشایخ، پولشویی از طریق انتقال ویلای مصطفی نیاز آذری به خانم حکیمه شیرمحمدی، جعل و استفاده از اسناد مجعول در پرونده مصطفی نیازآذری، اعمال نفوذ با سوء استفاده از مستخدمین دولتی در پرونده رسول دانیال زاده، اعمال نفوذ با سوء استفاده از روابط خصوصی از مستخدمین دولتی در پرونده داوودی سرخوش شهری و سایرین، اعمال نفوذ در پرونده موضوع اتهامی وریا مولانایی، تاثیر دادن نفوذ در اقدامات اداری در پرونده علی دیواندری، گرفتن وعده و تعهد در پرونده سید هادی رضوی و خرید زمین از حمید محمدی از دیگر اتهامات وی است.»

سومین جلسه دادگاه

در سومین جلسه دادگاه طبری که در ۲۵ خرداد ۹۹ برگزار شد، نماینده دادستان گفت: «حجم مبالغ رشوه پرداخت شده در این پرونده شاید به ۲۰۰ میلیارد تومان برسد. در پرونده طبری هیچ مدرکی از لیسانس پیدا او نشد.»

ششمین جلسه دادگاه

در ششمین جلسه دادگاه طبری که در تاریخ ۸ تیر ۹۹ برگزار شد، نماینده دادستان اعلام کرد: «طبری، بازپرس ما را به جرم اعتنا نکردن به توصیه‌های خلاف قانونش از خانه سازمانی بیرون کرد. چرا عریضه‌های مردم بیچاره را در خردکن می‌اندازد، ولی کارهای متهمان اقتصادی را در خردکن نمی‌اندازد و پیگیری می‌کند و اگر بازپرس مقاومت کند اخراجش می‌کند. آن بازپرس اولیه پرونده نیاز آذری را خواهش می‌کنم بررسی کنید و ببیند اولین پرونده به چه کسی ارجاع شده و آقای طبری آن بازپرس را به کجا فرستاد؟»

دوازدهمین جلسه دادگاه

همزمان با بررسی اتهامات اکبر طبری، اتهامات اشخاص دیگر این پرونده همچون بیژن قاسم زاده، مورد بررسی قرار گرفت. نماینده دادستان در در دوازدهمین جلسه دادگاه در ۲۹ تیرماه ۹۹، اعلام کرد: «قاضی دادگاه رسیدگی کننده به پرونده اکبر طبری و چند متهم دیگر این پرونده، تأثیر دادن نفوذ اشخاص دولتی در تصمیمات قضایی و دریافت رشوه بالغ بر مبلغ ۲۸ میلیارد ریال را به عنوان دو اتهام بازپرس سابق و متهم فعلی این پرونده یعنی بیژن قاسم‌زاده ذکر کرد.»

پایان بررسی اتهامات اکبر طبری در ۱۴ جلسه دادگاه

پرونده اکبر طبری در ۱۴ جلسه دادگاه بررسی شد. در تاریخ ۲۱ مرداد سال ۹۹، سخنگوی دستگاه قضا اعلام کرد: «علاوه بر آنچه که در دادگاه رسیدگی شده و امروز، روز پایانی رسیدگی به این بخش از پرونده است که به دادگاه آمد، بخش‌های دیگری از آن در دادسرا مفتوح است و بزودی بخش دوم به دادگاه جهت رسیدگی ارسال خواهد شد.» به عبارتی دیگر، این موارد، اتهامات سایر متهمین پرونده طبری را شامل می‌شود.

صدور حکم اکبر طبری

سخنگوی قوه قضائیه در تاریخ ۲۲ شهریور ماه سال ۹۹ اعلام کرد: «اکبر طبری بابت تشکیل شبکه ارتشا به ۳۱ سال حبس تعزیری و ضبط اموال محکوم شده است؛ البته حکم غیرقطعی است و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.»

در نهایت در اواخر سال ۹۹ حکم اکبر طبری به این شرح اعلام شد: «۵۹ سال حبس که ۳۱ سال آن تعزیری است، حدود ۱۰۰ میلیارد تومان جزای نقدی، ضبط تمامی اموال حاصل از رشوه و انفصال دائم از خدمات دولتی.»[۳]

جنجال های بعد از صدور حکم

در پاییز ۱۴۰۰، اخباری مبنی بر آزادی اکبر طبری و نقض حکم او از سوی دیوان عالی کشور مطرح شد. اما بر اساس پیگیری‌ها، قوه قضائیه اعلام کرد که حکم اکبر طبری در دیوان کشور تایید شده و در زندان در حال سپری کردن دوران محکومیت خود است.[۴]

در بهار سال ۱۴۰۱، باز هم اخباری مبنی بر نقض حکم اکبر طبری در فضای مجازی منتشر شد. روابط عمومی دیوان عالی کشور در این خصوص اعلام کرد: «نقض رأی محکومیت اکبر طبری صحت ندارد؛ بلکه دیوان عالی کشور در ارتباط با درخواست نامبرده مبنی بر تجویز اعاده دادرسی تنها در دو مورد از عناوین اتهامی (جعل سند و سردستگی شبکه ارتشاء) با توجه به مستندات ارائه شده بدون اینکه رأی دادگاه نقض شود، اجازه رسیدگی مجدد را داده است. بدیهی است دادگاه بعدی پس از رسیدگی مطابق ماده ۴۸۰ قانون آئین دادرسی کیفری در صورتی که اعاده دادرسی را وارد تشخیص دهد، می‌تواند آن بخش که مورد اعاده قرار گرفته را نقض و رأی جدید صادر کند.»[۳] به عبارتی دیگر، دیوان عالی کشور اعلام کرد که طبری در زندان است. او نسبت به دو بند از اتهامات خود اعتراض کرده و دیوان، بررسی مجدد آن را به دادگاه اعاده کرده است.

در همین رابطه، حجت‌الاسلام مرتضوی‌مقدم، رئیس دیوان عالی کشور، با تاکید بر این نکته که دیوان عالی رای به نقض حکم آقای طبری نداده است، گفت: «در پرونده آقای طبری، ۸ عنوان اتهامی وجود دارد و پس از بررسی مستنداتی که او ارائه داده، دیوان عالی کشور اجازه رسیدگی مجدد نسبت به ۲ مورد از این عناوین اتهامی را صادر کرده است.» رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: «تجویز اعاده دادرسی به معنی نقض رای نیست بلکه اجازه‌ای است که به دادگاه داده می‌شود تا مستندات ارائه داده شده را مورد توجه و رسیدگی قرار دهد.»[۵]

در زمستان سال ۱۴۰۱ نیز بار دیگر اخباری مبنی بر آزادی طبری با قید وثیقه منتشر شد. مرکز رسانه قوه قضائیه ضمن تکذیب شایعات اعلام کرد: «اکبر طبری هم‌اکنون در زندان و در حال طی دوران محکومیتش است.[۵] در این رابطه گفته شد: «بعد از ارجاع پرونده از دیوان عالی کشور به شعبه هم عرض، این پرونده مجددا رسیدگی و دادگاه، میزان قرار وثیقه قبلی که ۱۰۰ میلیارد تومان بود را افزایش و به ۳۰۰ میلیارد تومان تغییر داده است. تعیین مبلغ وثیقه صرفا جهت استفاده از امکان قانونی مرخصی محدود زندانی‌ها است و ارتباطی با آزاد کردن محکوم ندارد و حکمی در مورد آزاد شدن اکبر طبری صادر نشده است و این محکوم هم‌اکنون در زندان در حال طی دوران محکومیتش است.» به عبارتی دیگر، دادگاه صرفا مبلغ وثیقه را ۳ برابر کرده بود و طبری هنوز در محکومیت به سر می‌برد.

اکبر طبری کجاست؟

غلامعلی محمدی، رئیس سازمان زندان‌های کشور در ۸ تیر ماه سال جاری در برنامه تلویزینی در پاسخ به سوال مجری در خصوص اکبر طبری اعلام کرد: «آقای طبری به واسطه مرخصی طویل المدت خارج از زندان نیست؛ اما در زندان هم نیست؛ آزادی این افراد به واسطه تسهیلاتی است که قانونگذار تدارک دیده است و همه این‌ها در چهارچوب موازین قانونی آزاد شده اند.اگر وی در زندان نیست به دلیل تصمیم مرجع قضایی است؛ نه به لحاظ اعطای مرخصی. ممکن است یک زندانی درخواست اعمال ماده ۴۷۷ کند و در فرآیند رسیدگی به این ماده به صورت موقت اجرای حکم متوقف شود، اجرای حکم که متوقف شد وی به خارج از زندان می رود و مجددا به وضعیت محکومیت اتهام زندانی رسیدگی می شود. اگر در فرآیند رسیدگی، کاشف بعمل آمد که نباید داخل زندان شود یا تبرئه می شود و یا ممکن است نسبت به مجازات او تخفیف داده شود و یا ممکن است به زندان برگردد.»[۶]

براساس گزارش خبرگزاری قوه قضائیه (میزان) «پس از صدور حکم، وکلای طبری درخواست اعاده دادرسی نسبت به حکم صادره را دادند. بعد از ارجاع پرونده از دیوان عالی کشور به شعبه هم عرض این پرونده مجددا رسیدگی و دادگاه، میزان قرار وثیقه قبلی طبری که ۱۰۰ میلیارد تومان بود را افزایش و به ۳۰۰ میلیارد تومان تغییر داد؛ تا وی با سپردن وثیقه تا رسیدگی نهایی و صدور رای قطعی از زندان آزاد شود. طبق آخرین پیگیری‌های میزان، حکم پرونده اکبر طبری مدتی پیش در شعبه هم‌عرض مجددا صادر و وی به مجازات حبس محکوم شده است. پرونده مورد اشاره در حال حاضر در دیوان عالی کشور در حال رسیدگی و منتظر اعلام رای نهایی است.»

اکبر طبری چگونه بازداشت شد و در حال حاضر کجاست؟


به عبارتی دیگر، به دلیل آنکه طبری به بخشی از موارد اتهامی خود اعتراض کرده بود و این موارد در دادگاه هم عرض مورد پذیرش مواقع شد، با تامین وثیقه، از زندان خارج شده تا با نهایی شدن حکم، مجدد به زندان بازگردد.

در همین رابطه رئیس دیوان عالی کشور در آخرین اظهارت خود در خصوص اکبر طبری اعلام کرد: «حکم صادره پس از قطعیت به مرحله اجرا درآمد و محکوم‌علیه چهارسال از حبس را گذراند؛ طبری با ارائه مستندات جدید، درخواست اعاده دادرسی داد و ادعا کرد که بحث تشکیل شبکه ارتشاء در پرونده مطرح نبوده است. درنهایت با بررسی پرونده در دیوان عالی کشور ضمن موافقت با درخواست وی و تجویز اعاده دادرسی، پرونده در این بخش برای بررسی مجدد به دادگاه هم‌عرض ارجاع شد و پس از بررسی در رابطه با اتهام ارتشاء، حکم صادر شد و وی درمورد پولشویی به پرداخت جزای نقدی و استرداد وجوه، محکومیت یافته است.درحال‌حاضر پرونده با احکام تکمیلی که صادر شده در دیوان عالی کشور مطرح است و به‌زودی در این رابطه رأی مقتضی صادر خواهد شد.»

[۱]:mehrnews.com/xPHFV

[۲]:https://tn.ai/۲۰۷۸۲۵۲

[۳]:isna.ir/xdGsbL

[۴]:http://fna.ir/f۳۴p۷s

[۵]:http://fna.ir/۱pgd۸m

[۶]:http://fna.ir/۱pglbt

[۷]:http://fna.ir/۱tmma۳

[۸]:http://fna.ir/۳di۵۸۶

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 24
  • در انتظار بررسی: 14
  • غیر قابل انتشار: 20
  • بابای قلی IR ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    88 3
    نتیجه اخلاقی: هر مجرمی که رفقای پولدار و متنفذ داشته باشد و بتواند 300 میلیارد وثیقه بگذارد...میتواند به راحتی از زندان خارج شود..بیچاره ما مردم عادی که نه رفیق کلفت داریم نه وثیقه های میلیاردی..
    • IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
      15 0
      مگه اینا از کجا آوردن مال همین مردم بوده خوردن باد کردن و کلفت شدن بهمون زور میگن
  • محمد رضا IR ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    88 0
    آقا حداقل ی مثال بزنید که در موارد مشابه هم همین اتفاق افتاده،این چه وضعیه آخه،گردن خوردشون وقتی که تو زندان هم هستن از خانه خودشون راحت ترن،همین چیزاس که باعث عصبانیت مردم میشه ، و همین چیزاس که باعث خوشحالی اپوزیسیون میشه،خودمون خوراک اینترنشنال رو جور میکنیم بعدم میگیم مردم به اونا اعتماد نداشته باشن
  • IR ۱۰:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    44 0
    ریشه یابی کنید ببینید اون 300 میلیارد وثیقه از کجا اومده. قطعا فقط یک مفسد میتونه برای یک مفسد دیگه وثیقه بگذاره
  • IR ۱۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    24 2
    معلومه که فرار کرده دیگه صغری و کبری نمیخواد
    • اس SE ۱۱:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
      29 0
      دیوان عالی ! اگر طبری بره با خودش ابروی شما رو هم می بره
  • IR ۱۰:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    16 8
    مهره حکومت ربازیست بود
    • IR ۱۲:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
      5 9
      خفه شوالبانیایی
  • عمار رهبر IR ۱۰:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    17 23
    وامصیبتا....بیچاره مردم ،غریب رهبر..
  • علی IR ۱۰:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    16 4
    مگر رهبر نفرمودند فساد در قوه قضاییه مجازات مضاعف دارد؟ که کاملا هم با عقل و عرف و نیاز روز کشور درگیر در جنگ مشابه جنگ احزاب هم سازگار است؟ پس چرا این محکومین که به قوانین و زیر و بم کارها هم مسلطند، به اشد مجازات نمی رسند و در مجازات معمولی آنها هم ظاهرا تعلل می شود؟ چرا اینهمه هزینه برای نظام درست می کنند؟
  • IR ۱۱:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    17 0
    مال و اموال دزدی و اختلاس چه شد. خرج محرومان که نمیشه بهرحال بماچه.
  • IR ۱۱:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    8 0
    بسیاری افراد هستن که می تونن بر اساس مرخصی از شاکی خصوصی رضایت بگیرن مخصوصا در جرایم مالی چرا اونا از تسهیلات قانونگذار بهره مند نشدن؟
  • سید فروزان CH ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    10 1
    چرا ملت را میپیچانند. در زندان هست یا نیست ؟ البته که نیست ، لواسان نشینان ۵۷ سال زندان او را تبدیل به ۵۷ روز کردند الان هم در یک ویلای شیک در شمال یا لواسان مشغول زدن جوجه است ،
  • IR ۱۲:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    9 0
    سلام واقعا ماباید به قوه قضاییه اعتماد داشته باشیم که در زندانها مردم با مبالغ جزیی جرایم غیر عمد در زندان هستند آیا به همه زندانیان همچین تسهیلاتی را می دهند
  • IR ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    15 7
    سلام در واقع مصطفی تاجزاده این یارو را لو داده است درود به شرف ات
    • یحیی IR ۱۴:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۳۰
      2 0
      مطلب درست بخوان خود زاکانی ابتدا بدون اسم بردن گفته بود همچین کسی هست نه تاج‌زاده ( احتمالا چون هنوز جرم ثابت نشده و در مرحله تحقیقات بوده) و بعد تاج‌زاده برای اینکه تو مناظره به زاکانی فشار بیاره چون فکر میکرد زاکانی هم به دلایلی اسم طرف نخواهد آورد گفته بود جرات نمیکنی اسمشو بیاری
  • IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    19 2
    طبری لکۀ ننگی بر دامان قوه قضاییه هست
  • IR ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    2 0
    اون آزاد شده اینم پولش رو گرفته. مردم هم .....
  • IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    3 0
    کنار دوستان و دزدهای بورس داره عشق میکنه توی لواسان
  • علی IR ۱۸:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    2 0
    هتل قو
  • مسعود دیپلمات IR ۱۹:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    3 0
    حداقل حکم این خبیث، افساد فی الارض و اعدام است که متاسفانه به دلیل اعمال نفوذ صادر نشد. آنچه این خبیث رشوه گرفته است یکصدم آنچه که به ملت خسارت خورده است هم نمی شود.
  • DE ۱۹:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    2 0
    وقتی رئیس اش در انجا نشسته خوب اون هم بیرون دارد از پول ها لذت می برد
  • IR ۱۹:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    4 0
    مسئولین قوه قضاییه زمانی که حکم 40 ضربه شلاق کرباسچی را تبدیل به دو میلیون جریمه کردید انحراف شروع شد و مجرمین طلبکار شدند
  • سید محمد موسوی IR ۰۲:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
    0 0
    تاج زاده زندان است عدالت را ببینید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس