به گزارش مشرق، «ملا یعقوب مجاهد»، وزیر دفاع طالبان در سخنانی در جمع گروهی از فرماندهان این گروه در کابل اعلام کرد که پس از فروپاشی دولت جمهوری و روی کار آمدن گروه طالبان، اکنون باید نظامی در افغانستان ایجاد شود که جهان از دیدن آن متعجب شود و ظرفیت ما را ببیند.»
یعقوب افزود: «کفار و مسلمانان باید بدانند که ظرفیت و توان ما بسیار زیاد است و این توان و ظرفیت را باید ببینند.»
وزیر دفاع طالبان افزود که اعضای طالبان از بزرگ و کوچک، برای برقراری حاکمیت قربانی دادند و اکنون باید از بینظمی و بیمسئولیتی جلوگیری شود. این مقام طالبان اختلافها میان جناحها و رهبران این گروه را رد کرد و گفت همه در یک صف واحد قرار دارند.
ملأ یعقوب اعضای طالبان را به تبعیت و فرمانبرداری از رهبران این گروه دعوت کرد و گفت: «وقتی مذاکرات صلح در دوحه آغاز شد، نگرانیهایی در میان مجاهدین مطرح شد که انگار با کفار معامله صورت میگیرد، اما رهبران طالبان براساس ارزشهای این گروه مذاکرات صلح را به پایان رساندند و در نتیجه نظام مورد نظر طالبان برقرار شد.»
ملأ یعقوب همچنین رسانهها و سازمانهای حقوق بشری را به تبلیغ علیه طالبان متهم کرد و ادعا کرد که دشمنان طالبان این گروه را به همدستی و دریافت حمایت از آمریکا متهم میکنند، در حالی که آمریکا از افغانستان شکست خورده است.
پیش از این نیز، «امیرخان متقی»، وزیر امور خارجه دولت موقت طالبان در افغانستان که در حال انجام دیدارهای دیپلماتیک در دوحه پایتخت قطر بود، خواهان بازگشایی سفارت خانههای خارجی در افغانستان شده بود.
حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه دولت طالبان با انتشار پیامی در حساب توئیتر خود درباره سفر متقی به قطر این مطالب را رسانهای کرد و گفت که هیأت طالبان در دیدار با نمایندگان و سفرای آمریکا، انگلیس، اسپانیا، کره جنوبی، هلند، ایتالیا، استرالیا و کانادا در مورد تحولات افغانستان به ویژه مسائل امنیتی و اقتصادی اطلاعاتی را ارائه کرده است.
وی اظهار داشت که متقی در این دیدار از نمایندگان کشورهای حاضر خواهان بازگشایی سفارتهای خود در افغانستان شده است.
هفته گذشته نیز «تام وست»، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان در دوحه با هیأت بلندپایه طالبان به سرپرستی امیرخان متقی وزیر امور خارجه دولت موقت طالبان در افغانستان و نمایندگان وزارت مالی و بخش بانکی افغانستان دیدار و گفتگو کرده بود.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی دولت موقت طالبان در افغانستان در این زمینه در توئیترش نوشت: نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان و هیأت بلندپایه ۱۵ نفره از نهادهای مختلف ۲ روز متوالی در دفتر قطر گفتگو کردند.
سخنگوی دولت موقت طالبان در افغانستان در این خصوص افزود: در این نشست پیرامون ایجاد اعتماد بین طرفین، حذف لیست سیاه و تحریمها، آزادسازی سپردههای بانکی افغانستان، حفظ ثبات اقتصادی، مبارزه با مواد مخدر و حقوق بشر مذاکره شد.
به گفته وی، «امارت اسلامی افغانستان تاکید کرده که ایجاد اعتماد برای لغو لیست سیاه و آزاد شدن ذخایر بانکی مهم است تا افغانها بتوانند اقتصاد خود را بدون کمکهای خارجی ایجاد کنند.»
نزدیک به ۲ سال از خروج کامل نیروهای تروریست آمریکایی از افغانستان و به دست گرفتن قدرت توسط طالبان سپری میشود و این کشور با تبعات دو دهه اشغالگری محور غربی از جمله بحران جدی اقتصادی و انسانی مواجه است.
اشغالگران غربی در سال ۲۰۰۱ به بهانه پناه دادن طالبان به اسامه بن لادن سرکرده گروهک تروریستی القاعده، به افغانستان حمله و این کشور را اشغال کردند.