به گزارش مشرق، جلسه نقد و بررسی فیلم ملکه ساخته محمد علی باشه آهنگر روز گذشته در حاشیه نشست سالانه اتحادیه انجمن مستقل دانشجویان در دانشگاه شریف برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجو، جلسه اکران و نقد و بررسی فیلم سینمایی ملکه روز گذشته با حضور عوامل فیلم در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد که گزارش کامل آن به شرح ذیل است:
باشه آهنگر: نگاه من به كشور عراق همانند نگاه سرباز فرهنگي است
محمد علي باشه آهنگر، کارگردان فیلم در جمع دانشجويان گفت: اگر در جشنواره فجر دوستان شجاعت سيد ناصر هاشمزاده، منتقد سينما را داشتند خيلي بهتر ميشد.
وی افزود: اگر نگاه من در فيلم به جنگ بود كار ديگري را مشاهده ميكرديد ولي نوع نگاه من به موضوع دفاع مقدس بود و اينگونه فيلم ساختهام.
كارگردان فيلم ملكه با بيان اينكه سوالات دوران جنگ را در فيلم بيان كرده است، بيان داشت: اگر سوالي در فيلم وجود نداشته باشد من ديگر فيلم نخواهم ساخت.
باشهآهنگر به نقل از شهيد باقري، فرمانده جوان قرارگاه نصر اضافه كرد: شما سربازان بايد مانند نيزه در دل دشمن فرو برويد و آنها را دور بزنيد و آنها را اسير كنيد زيرا آنان نيز شيعه هستند.
وی همچنین به سخنان شهيد متوسليان اشاره كرد و گفت: رسوب به عمق دشمن داشته باشيد و دشمن را دور زده تا اسيران بيشتري داشته باشيم.
كارگردان فيلم ملكه با بيان اينكه نگاه من به كشور عراق همانند نگاه سرباز فرهنگي است عنوان كرد: تمام سياسيون و نظاميون بايد ذيل فرهنگ تعريف شوند و در جامعه اسلامي نيز خداوند ميفرمايد ن والقلم كه بار ديگر در زمينه فرهنگي با مردم صحبت ميكند.
باشهآهنگر يادآور شد: من 107 سرباز عراقي را اسير گرفتم با وجود اينكه ممكن بود جان ما را بگيرند نتوانستم آنها را از بين ببرم.
وي به سخنراني امام خميني (ره) اشاره كرد كه فرمودند؛ صدام اگر مرد بود بايد همانند هيتلر خودكشي ميكرد؛ كه اين نكته را نيز در فيلم آوردهام.
كارگردان فيلم ملكه اظهار داشت: رزمنده دفاع مقدس بايد گلوله را آنگونه كه در قرآن آمده شليك كند.
وي ادامه داد: در فيلم ملكه شخصيت مصطفي پيرو ولايت خود بوده و خط سير آن مشخص است و شخصيت سياوش بيانگر فردي است كه ابتدا تحقير شده و سپس تصميم ميگيرد و در انتهاي فيلم كه ماجراي هجوم دشمن به آبادان پيش ميآيد سياوش بر تصميم خود شك نميكند.
باشهآهنگر نقش ديدهبان در فيلم را نماد ديپلماسي دانست و افزود: توسط ديدهبان است كه گاهي جنگ و گاهي صلح حاكم ميشود و اين ديدگاه ميتواند يك شهر را نجات دهد.
هنگامه قاضياني: در جشنواره فیلم فجر در حق ملكه بيانصافي شد
بهترين بازيگر زن جشنواره فیلم فجر گفت: احساس ميكنم در حق فيلم ملكه در جشنواره سيام فجر مقداري بيانصافي شده است.
هنگامه قاضياني به عنوان بهترين بازيگر نقش زن در سيامين جشنواره فيلم فجر در دانشگاه شریف حضور يافت و گفت: به دليل داوري بخش بيداري اسلامي موفق به ديدن فيلم سينمايي ملكه در جشنواره نشدم.
اين بازيگر سينماي ايران افزود: كساني كه جنگ را از نزديك لمس كرده و لحظاتي احساس خود را به تصوير ميكشند در ژانر دفاع مقدس موفق هستند.
قاضياني اضافه كرد: خوشحالم كه در اين فيلم جواني به ايفاي نقش سياوش پرداخت كه لايق آن بوده است.
بهترين بازيگر زن جشنواره فیلم فجر عنوان كرد: دچار فقر بازيگري در تمام سنين به خصوص در سن جواني هستيم كه بايد به دليل بازي زيبا از ميلاد كيمرام قدرداني كنيم.
وي اظهار داشت: از خداوند و روح شهيدان ميخواهم كه بر تفكر ما انديشههاي سالم را حاكم كند.
قاضیانی يادآور شد: بسيار خوشحال هستم كه در ميان نخبگان كشور فيلم سينمايي ملكه را تماشا كردم و بايد نگاه قضاوت را به سوي عدالت ببريم.
این بازیگر در پايان خاطرنشان كرد: هزينههاي سينماي ما در ژانر دفاع مقدس در مقابل جنگي كه هزينههاي انساني داشته است، ناچيز است. كارگردانان در خصوص هر موضوعي در سطح جهاني ميتوانند فيلم خود را به ما نشان دهند.
وي ادامه داد: استانداردي كه محمدعلي باشهآهنگر در كار خود از آن استفاده ميكند به حدي رسيده كه فيلم سينمايي ملكه ميتواند در عرصه جهاني مطرح و بررسي شود.
فرشچي اضافه كرد: در فيلم ملكه كارگردان و نويسنده با كمك ديگران تفكر خلاق خود را به خوبي انجام دادهاند.
آزرنگ: ملكه بيانگر نگاه تازهاي از زاويه ديگر به جنگ است
سعيد آزرنگ نیز در این مراسم گفت: فيلم ملكه نگاه تازهاي را از زاويهاي ديگر به جنگ نشان داد و بودن در فيلم در كنار ديگر عوامل براي من جذاب بود.
اين بازيگر فيلم ملكه به بيان خاطرهاي از زمان فيلمبرداري پرداخت و افزود: در صحنهاي بايد چند ليوان شير ميخوردم که اين صحنه هشت بار تكرار شد و من 16 ليوان شير خوردم.
وي ادامه داد: اين صحنه آنقدر فاجعه بود كه حال مساعدي نداشتم ولي پس از ديدن فيلم حالم بسيار خوب شد.
آزرنگ عنوان كرد: در پشت فيلم حضور بانوي گرانقدر، همسر باشهآهنگر كه در لحظهلحظههاي جنگ ايشان را تنها نگذاشتند باعث شد همه جا حضور زنان حس شود.
هاشم زاده: فیلم ملكه دغدغههاي قشر اجتماعي جامعه است
منتقد سينما گفت: فيلم سينمايي ملكه بخشي از دغدغههاي قشرهاي اجتماعي جامعه را به صورت پرسش از اعتقادات ما شكل داده است.
وی افزود: به دليل پرسشهاي درون فيلم ميتوانيم موافق و مخالف فيلم ملكه باشيم و بحث فيلم از لحاظ فكري چالش برانگيز بوده است.
وی افزود: تحقق تفكر با آزادي برابر است و جايي كه تفكر محقق نشود آزادي نيز ميسر نخواهد شد.
اين منتقد سينما ادامه داد: فيلم سينمايي ملكه بخشي از دغدغههاي اجتماعي جامعه را به صورت پرسش از اعتقادات ما كه آيا اتفاقات و حوادث خواست خدا است يا خير را شكل داده است و تمام اين پرسشها در جنگ توسط فيلم ساز مطرح ميشود.
هاشم زاده افزود: پرسشهایي كه پس از جنگ مطرح شده و درون فيلم ها از آن پرسش ميشود را فيلم ملكه به آن پاسخ نميدهد.
وي با بيان اينكه فيلم و سينما بر پايه داستان، ساختار و شخصيت شكل ميگيرند عنوان كرد: فيلم ملكه داستاني را نقل می کند و شخصيتهايی را نشان ميدهد كه بيش از آنكه به موضوع جنگ بپردازد پرسشهاي فيلمساز در فيلم است.
اين منتقد سينما اظهار كرد: محمدعلي باشهآهنگر فيلم قابل درك، تأمل، باارزش و داراي انديشه ساخته و من موافق نيستم ولي انديشه وی قابل احترام است.
هاشمزاده در پايان خاطرنشان كرد: فكر و تفكر زاييده واقعيتهاي جامعه است كه نخستين بار با حيرت و پرسش بوجود ميآيد و آن را در جهت فيلمسازي ايران و دقت در سينماي جنگ و مقاومت ميدانم.
كي مرام: دفاع بسيار خوب است
در ادامه مراسم ميلاد كيمرام به سخنراني پرداخت و گفت: از اينكه در ميان عوامل ساخت فيلم سينمايي ملكه قرار گرفتهام و در اين فيلم حضور داشتهام بسيار خوشحال هستم.
بازيگر نقش اول فيلم ملكه افزود: اولين كار سينمايي من «كوچ ملي» بود كه هيچ وقت اكران نشد.
وي در باره علت حضور خود در اين مجموعه عنوان كرد: اولين بار از دفتر مرحوم سيدابوالقاسم حسيني با من تماس گرفتند كه پس از خواندن فيلمنامه با راهنماييهاي باشهآهنگر كار را پذيرفتم.
كيمرام گفت: جنگ مقدس نبوده و چيز خوبي نيست بلكه دفاع مقدس بسيار خوب است.
تقدیر از عوامل فیلم ملکه در دانشگاه شریف
در سيزدهمين نشست سالانه اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاههاي سراسر كشور در دانشگاه شریف، فيلم سينمايي ملكه ميزبان دانشجويان دانشگاه صنعتي شريف بود.
در اين مراسم پس از اكران و نقد و بررسي فيلم سينمايي ملكه از گروهي از عوامل و دست اندركاران اين فيلم تقدير و تجليل به عمل آمد.
در ادامه مراسم محمدعلي باشهآهنگر، كارگردان؛ نيلو فرشچي، فيلمنامه نويس؛ سيدناصر هاشمزاده، منتقد و ميلاد كيمرام، سعيد آزرنگ و حسين باشهآهنگر به عنوان بازيگران این فیلم حضور داشتهاند.
اهدای لوح تقدير به محمدعلي باشهآهنگر به پاس زحمات بيدريغ در سالهاي جنگ توسط همسر وي صورت گرفت.
در پايان مراسم علي جمشيدي، دبير تشكيلات اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجویان مستقل و مدبر، دبير فرهنگي انجمن اسلامي از ديگر عوامل اين فيلم تقدير به عمل آوردند.
كارگردان فيلم ملكه با بيان اينكه نگاه من به كشور عراق همانند نگاه سرباز فرهنگي است عنوان كرد: تمام سياسيون و نظاميون بايد ذيل فرهنگ تعريف شوند و در جامعه اسلامي نيز خداوند ميفرمايد ن والقلم كه بار ديگر در زمينه فرهنگي با مردم صحبت ميكند.