کد خبر 151733
تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۳

تصاویر منتشر شده میکروسکوپهای الکترونی را شاید بتوان هنر مدرن تلقی کرد، اما در حقیقت این تصاویر باکتریهایی هستند که مهلکترین بیماریهای جهان را چون طاعون، آبله و سارس به همراه می‌آورند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، بسیاری از این بیماریها تأثیرات مخربی روی بدن انسان دارند و موجب اپیدمیهای وسیعی می شوند.

این باکتریها با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند، اما در این تصاویر فوق العاده و شگفت انگیز که با میکروسکوپهای بسیار قوی تهیه شده شکل آنها کاملا مشخص است، به طوریکه هرکدام از آنها ده ها هزار برابر بزرگنمایی شده اند و با رنگهایی که به صورت گرافیک دیجیتالی به آن اضافه شده نتایج جذابی حاصل شده است.

هر تصویر نشان دهنده کوچکترین هاگ با جزئیات باورنکردنی است.

این تصاویر توسط عکاسان علمی موسسه Eye of Science آلمان با آخرین تجهیزات فناوری گرفته شده است و بخشی از یک پایگاه داده های بزرگ از تصاویر ، کتابخانه تصاویر علمی در لندن است که برای تحقیقات، آموزش و هنر مورد استفاده قرار می گیرند.

 
ویروسهای آبله که شبیه نقاشیهای رنگ روغن هستند. پوشش پروتئینی هر ویروس به رنگ زرد است، ماده ژنتیکی به رنگ قرمز است ، این تصویر 28 هزار و 500 برابر بزرگنمایی شده است


نمای نزدیک از ویروسهای آبله که به طرز غریبی شبیه سوشی هستند، این ویروس دربرگیرنده ماده ژنتیکی قرمز است که دور آن یک پوشش رزد رنگ پروتئینی قرار گرفته است

یکی از این تصاویر باکتری طاعون است که موجب طاعون و یا وبا می شود که اواسط دهه 1660 لندن را در برگرفته بود.

این بیماری توسط کک به انسان منتقل می شود و می تواند ظرف یک روز کشنده باشد، اما در این تصاویر به نظر اشکالی کاملا بی آزار می رسند.

 
میکروگراف رنگی از باکتری نایسریا مننژیتیدیس است که موجب مننگوکوکسمی (عفونت خون تهدید کننده زندگی) می شود، این تصویر 33 هزار برابر بزرگنمایی شده است

مارک آبوت از کتابخانه تصاویر علمی گفت: این تصاویر در گذشته تنها برای تحقیق استفاده می شدند اما عموم مردم نیز به آن علاقه نشان دادند، از این رو انتشار این تصاویر به صورت گسترده صورت می گیرد.

وی افزود: نمونه این باکتریها در یک ورقه طلا پیچیده می شود و زیر میکروسکوپ قرار می گیرد، نتیجه این تصاویر سیاه و سفید است که پس از آن توسط هنرمندان به شکل رنگی تهیه می شوند. برخی از این تصاویر با آثار هنری مقایسه شده است.

این محقق انتشار این تصاویر را راهی برای برقراری ارتباط علم با عموم مردم به ویژه کودکان دانست.

تصویر دیگر در این مجموعه بیماری سارس را نشان می دهد یک بیماری کشنده ریوی که نخستین بار در سال 2002 در چین ایجاد شد این تصویر با نتایج شگفت انگیز 56 برابر بزرگ شده است.


باکتری طاعون که اواسط قرن چهاردهم مرگ سیاه در اروپا را رقم زد، این بیماری  در اواسط دهه 1660 در لندن شیوع یافته بود

تصویر دو بعدی با استفاده از میکروسکوپهای الکترون با فناوری بالا ایجاد شده که الکترونها را به نمونه منتقل می شوند تا بتوان تصویر آن را گرفت.

بیماریهایی چون آبله، پولیومیلیت و ابولا در آفریقا دارای نرخ نجات کمتر از 10 درصد هستند و ظاهر آنها پس از آنکه ده ها هزار بار بزرگ می شود بسیار شگفت انگیز است.


باکتری سل، اگر این باکتری به ریه ها برسد کشنده خواهد بود


اسکن رنگی الکترون میکروگراف یک نوع باکتری گیاهی مارپیچ که موجب بیماری لایم در انسان می شود، این باکتری مارپیچی از طریق کنه به انسان منتقل می شود، این تصویر 3 هزار و 650 برابر بزرگنمایی شده است


ذرات ویروس سارس در سلول میزبان، این ویروسها نام خود را از پروتئینهای تاجی شکل گرفته اند که به سلولهای میزبان آنها نفوذ می کند، این تصویر 56 برابر بزرگ شده است

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • والا ۲۰:۴۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
    0 1
    قشنگ بود.
  • nika ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۳۰
    1 0
    خیلی خوب بود و به من کمک کرد
  • hadis ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
    0 1
    ممنون از مطلب مفیدتون
  • هویج ۱۷:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 1
    خوبه
  • فلفل ریزه ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۱
    1 1
    خیلی خوب بود
  • setare ۲۱:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
    1 1
    سلام یکی از دوستان من به بیماری پوستی دچار شده که به او گفته شده البته تشخیص دقیق هم نیست ولی مشابه باکتری کوراک است که ده برابرش کنید.کاملا ناامید هست .ایا درمانی ندارد؟کسی میتونه بگه کوراک چیه؟
  • ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۹
    0 1
    متشکرم
  • ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۹
    0 1
    کوارک (به انگلیسی: Quark) یک ذره بنیادی و بخش اساسی سازنده‌ی ماده است. کوارک‌ها با هم ترکیب می‌شوند تا ذرات مرکبی به نام هادرون را به‌وجود آورند، پروتون و نوترون از معروف‌‌ترین آن‌ها هستند. مثلاً پروتون از دو کوارک بالا (Up quark) و یک کوارک پایین (Down quark) تشکیل شده است، در حالی که دو کوارک پایین و یک کوارک بالا، نوترون را می‌سازند. آن‌ها تنها ذرات بنیادی برای آزمایش همه چهار برهم کنش اساسی یا نیروهای اساسی در مدل استاندارد می‌باشند. به خاطر پدیده‌ای که به تحدید رنگ معروف است، کوارک‌ها هیچ‌گاه به صورت انفرادی یافت نمی‌شوند؛ آن‌ها را فقط می‌توان درون هادرون‌ها پیدا کرد. به همین دلیل بیش‌تر آنچه که ما درباره کوارک‌ها می‌دانیم از مشاهده خود هاردون‌ها به دست آمده‌است. شش نوع مختلف از کوارک‌ها وجود دارد که به طعم شهرت دارند : بالا up، پایین down، افسون charm، شگفت strange، سر top یا حقیقت truth و ته bottom یا زیبایی beauty . بالا و پایین دارای کم‌ترین وزن در بین کوارک‌ها می‌باشند. کوارک‌های سنگین‌تر در طول یک فرایند واپاشی به سرعت به کوارک‌های بالا و پایین تبدیل می‌شوند: تبدیل شدن از حالت جرم بیش‌تر به حالت جرم کم‌تر. به همین علت کوارک‌های بالا و پایین عموما پایدار می‌باشند و رایج‌ترین کوارک‌ها در عالم می‌باشند، در حالی که کوارک‌های دیگر فقط در تصادم‌های با انرژی زیاد تولید می‌شوند (مثل تابشهای کیهانی و شتاب‌دهنده‌های ذرات). کوارک‌ها خواص ذاتی گوناگونی دارند که شامل بار الکتریکی، بار رنگ، اسپین و جرم می‌باشد. برای هر یک از طعم‌های کوارک یک پادماده متناظر وجود دارد که به پادکوارک نیز شناخته می‌شوند و فقط در برخی خصوصیات دارای علامت مخالف می‌باشد. کوارک‌ها تنها ذرات شناخته شده می‌باشند که بار الکتریکی آنها کسری از بار پایه می‌باشد. یک تفاوت بنیادی بین لپتون‌ها و کوارک‌ها این است که برخلاف لپتون‌ها، هیچ‌وقت در تجربیات آزمایشگاهی کوارک‌ها به‌صورت ذرات آزاد مشاهده نشده‌اند. این واقعیت که کوارک‌ها داخل پروتون وجود دارند، فقط بر اساس ایجاد برخورد میان پروتون و سایر ذرات پر انرژی که بتوانند به داخل آن نفوذ کنند، قابل بررسی است. در چنین آزمایش‌هایی که اعماق پروتون را می‌کاوند، می‌توان دید که کوارک‌ها به‌عنوان زیرساختار پروتون وجود دارند. علت اینکه کوارک‌ها به صورت آزاد مشاهده نشده‌اند اینست که هنگامی که کوارک‌ها نزدیک یکدیگر باشند همانند ذرات آزاد عمل می‌کنند، اما با افزایش فاصله بین آنها نیروی بین آنها نیز افزایش می‌یابد. این نیروی افزایش‌یابنده رنگ نام دارد. نیروی الکترواستاتیک با ازدیاد فاصله بارها کاهش می‌یابد، اما نیروی رنگ افزایش می‌یابد.[۱]
  • مریم ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۹
    0 1
    مرسی ممنون خوب بود
  • ناشناس ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
    0 1
    نسبتا خوب

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس