سرویس جهان مشرق _ پانصد و چهل و چهارمین روز از جنگ میان روسیه و اوکراین سپری شده است.
تحولات روز پانصد و چهل و یکم جنگ اوکراین:
به گزارش برخی کانال های رسانه ای روسی، سرانجام پس از ۲ ماه و نیم نبرد سنگین، قوای روسی از شهرک روبوتینه در استان زاپوریژیا عقب نشینی کرده و این منطقه به کنترل ارتش اوکراین درآمده است.
روبوتینه مرکز ثقل دفاعی ارتش روسیه در خط اول تماس بود و قوای اوکراینی برای کنترل این منطقه ده ها دستگاه تانک و نفربر زرهی خود را از دست داده و صدها نیروی این کشور کشته و زخمی شده بودند؛ قوای اوکراینی در ادامه تلاش خواهند کرد برای تعریض منطقه پیشروی، دو شهرک وربوف و کوپانی را نیز به کنترل خود درآورند؛ هدف میان مدت قوای اوکراینی در این جبهه رسیدن به شهرک سولودکا بالکا است که دروازه رسیدن به شهر استراتژیک توکماک خواهد بود.
اوکراین برای موفقیت در ضدحمله به ۳ میلیون سرباز نیاز دارد!
وبسایت آلمانی Welt در گزارشی تحلیلی می نویسد: اوکراین برای پیروزی بر روسیه به بسیج ۳ میلیون سرباز احتیاج دارد؛ جمعیت اوکراین بیش از ۳۰ میلیون نفر است که تشکیل نیروی نظامی ۳ میلیون نفری را ممکن می سازد.
۱۰ درصد جمعیت، مقداری است که اسرائیل در سال ۱۹۴۷ برای نبرد با اعراب بسیج عمومی کرده بود و همچنین برابر با میزانی است که بسیاری از کشورهای اروپایی در جنگ های استقلال خود سازماندهی کرده بودند.
آمریکا موشک بالستیک کافی برای اهدا به اوکراین ندارد!
به گزارش فایننشال تایمز، صنایع نظامی امریکا تعداد کافی موشک های بالستیک تاکتیکی (ATACMS) در سالهای گذشته تولید نکرده است که بتوان بخش قابل توجهی از آنها را برای اثرگذاری قابل توجه بر میدان نبرد به اوکراین اهدا کرد.
همچنین ارتش امریکا ذخایر این موشک های تاکتیکی را برای درگیری احتمالی با چین یا نا آرامی های خاورمیانه احتیاج دارد.
به گزارش این منبع خبری، مذاکرات میان واشنگتن و کییف برای دریافت تسلیحات سنگینی که روند کند ضد حمله اوکراین را بهبود ببخشد ادامه دارد؛ اما بعید به نظر می رسد امریکا در سال آینده توان اهدای تجهیزاتی در حجم یک سال اخیر به اوکراین را داشته باشد.
جزئیات ارسال جنگندههای F-۱۶ هلند و دانمارک برای کییف
روز گذشته پس از سفر ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین به هلند و دیدار با مارک روته نخست وزیر این کشور، دو طرف از پایگاه هوایی در شهر آیندهوون و محل استقرار جنگنده های اف۱۶ نیروی هوایی هلند بازدید کردند.
زلنسکی در صفحات مجازی متعلق به خود اعلام کرد هلند پس از آموزش خلبانان اوکراینی اقدام به ارسال ۴۲ فروند جنگنده اف۱۶ خود برای نیروی هوایی اوکراین خواهد کرد و این تازه آغاز راه خواهد بود!
کمی بعد دولت دانمارک نیز اعلام کرد این کشور ۱۹ فروند جنگنده F-۱۶ را برای اوکراین ارسال خواهد کرد که ترتیب ارسال آنها به شکل زیر خواهد بود:
_ ۸ فروند تا پیش از پایان سال جاری میلادی
_ ۶ فروند در سال ۲۰۲۴
_ ۵ فروند در سال ۲۰۲۵
پیش بینی می شود در ماه های آینده پس از تکمیل آموزش خلبانان اوکراینی کشورهای دیگر اروپایی نظیر بلژیک، نروژ، رومانی و لهستان نیز بخشی از ناوگان اف۱۶ خود را به اوکراین اهدا کنند و در صورتی که ایالات متحده نیز اقدام به ارسال جنگنده های ذخیره خود برای اوکراین کند رقمی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ فروند جنگنده اف۱۶ در نهایت تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی تحت کاربری اوکراین باشد.
اگرچه جنگنده های اف۱۶ اروپایی از نسخه های جدید این پرنده نبوده و توانایی کمتری دارند اما با ارتقای احتمالی و تجهیز به موشک و بمب های دورایستا نظیر استورم شدو، اسلم و SDB توانایی هوا به زمین نیروی هوایی اوکراین را به شدت افزایش داده و با موشک های هوا به هوای امرام و رادار APG-۶۶ با برد ۱۵۰ کیلومتر، توانایی کافی برای درگیری با نیروی هوایی روسیه را خواهند داشت.