سرویس جهان مشرق _ پانصد و پانزدهمین روز از جنگ میان روسیه و اوکراین آغاز شده است.
تحولات روز پانصد و هفتم جنگ اوکراین:
وضعیت جبهه های نبرد و نقشه میدانی همچنان بدون تغییر خاصی دنبال می شود؛ قوای اوکراینی که تا کنون در ضد حمله خود موفقیت چندانی را به دست نیاورده اند همچنان به تلاش خود برای عبور از خط اول دفاعی ارتش روسیه در استان زاپوریژیا ادامه می دهند؛ محور اصلی تهاجم اوکراین در جنوب شهر اوریخیف با هدف تصرف شهرک روبوتینه است، اما علی رغم تحمل خسارات تجهیزاتی و تلفات انسانی بالا، همچنان به علت دفاع سرسختانه قوای روسی موفق به تصرف این شهرک و عبور از خط دفاعی روسیه نشده اند.
در محور باخموت نیز، درگیری ها در جناح جنوبی و ارتفاعات مشرف بر شهرک کلشچیوکا ادامه دارد؛ با توجه به اهمیت بسیار بالای این شهرک، ارتش روسیه با ارسال تجهیزات سنگین و نیروی کمکی قصد دارد به هر طریقی مانع از سقوط کلشچیوکا شود تا قوای حاضر در شهر باخموت در شرایط شبه محاصره قرار نگیرند.
نگاهی به زرادخانه اوکراین برای حمله به کشتیهای روسی
با پایان بازه زمانی تعیین شده برای توافقنامه صادرات غلات اوکراین از بندر اودسا و به ویژه پس از حمله اوکراین به پل تنگه کرچ، مسکو به شکل رسمی پایان توافقنامه را اعلام کرد؛ همچنین وزارت دفاع روسیه اعلام کرده است زین پس هر کشتی که به سمت آبهای اوکراین و بنادر این کشور در حرکت باشد به عنوان حامل سلاح برای کییف تلقی شده و هدف قرار خواهد گرفت.
در سوی مقابل نیز وزارت دفاع اوکراین مقابله به مثل و تهدید کرده است هر کشتی که از مسیر تنگه بوسفور و جنوب دریای سیاه به سمت بنادر روسیه نظیر نووراسیسک و سوچی در حرکت باشد توسط نیروی دریایی اوکراین هدف قرار خواهد گرفت.
اما اوکراین برای عملی کردن تهدید خود چه تجهیزاتی در اختیار دارد؟
نخستین مسئله بررسی فاصله سواحل اوکراین تا اهداف احتمالی است؛ از جنوبی ترین نقطه خاک اوکراین در استان اودسا تا مسیر کشتیرانی احتمالی روسیه در جنوب دریای سیاه حدود ۴۰۰ کیلومتر فاصله است؛ اگر فرض بگیریم اوکراین قصد استفاده از موشک های ساحل به دریا داشته باشد هیچ کدام از موشک های ضد کشتی این کشور نظیر نپتون، هارپون و NSM (تایید نشده) بردی بیش از ۳۰۰ کیلومتر نداشته و قادر به انجام این کار نیستند.
اما اوکراین به مدد تجهیزات اهدایی کشورهای غربی از جمله بریتانیا، ناوگانی از قایق های انتحاری و زیردریایی بدون سرنشین حامل مواد منفجره راه اندازی کرده است که در حمله اخیر به پل تنگه کرچ نیز مورد استفاده قرار گرفته بودند؛ در حمله به پل متصل کننده کریمه به خاک روسیه مسیر تخمینی حرکت این زیردریایی های بدون سرنشین حدود ۶۰۰ کیلومتر بوده است.
در نتیجه با استفاده از قایق و زیردریایی های بدون سرنشین که دارای هدایت ماهواره ای و دوربین های تصویربرداری آنلاین نیز هستند، امکان حمله در هر نقطه ای از دریای سیاه به کشتی های نظامی یا تجاری روسیه وجود خواهد داشت.
همچنین گزینه دیگر اوکراین، نصب موشکی های ضد کشتی نپتون و هارپون روی قایق های موشک انداز نیروی دریایی این کشور است تا با طی مسافتی به برد مورد نیاز برای شلیک موشک به سوی هدف برسند.
ادامه حملات پهپادی به شبه جزیره کریمه
صبح امروز بار دیگر پرنده های بدون سرنشین اوکراینی به اهدافی در شبه جزیره کریمه حمله ور شدند.
حمله امروز با تعداد قابل توجهی پهپاد انتحاری به مخازن سوخت، مهمات و یک فرودگاه نظامی در منطقه Oktyabrsky شبه جزیره کریمه و فاصله ۱۷۸ کیلومتری از مناطق تحت کنترل اوکراین صورت گرفته است.
آلمان به دنبال احداث کارخانه تانکسازی در غرب اوکراین
رئیس شرکت اسلحه سازی راین متال آلمان اعلام کرد این کمپانی در آستانه آغاز طرح احداث خط تولید تجهیزات خود در خاک اوکراین (احتمالا مناطق غربی) است.
این در شرایطی است که روزانه شاهد حملات گسترده روسیه با استفاده از موشک های کروز، بالستیک و پهپاد انتحاری به زیرساخت های نظامی و اقتصادی اوکراین در مناطق مختلف این کشور هستیم.
آرمین پاپرگر مدعی شده است محل ساخت این تاسیسات توسط سامانه های پدافندی ساخت آلمان محافظت خواهد شد؛ در حال حاضر برلین سامانه هایی نظیر گپارد، اسکای نکس و آیریس تی را به ارتش اوکراین اهدا کرده است، اما با وجود ارسال ده ها دستگاه سامانه های پدافندی مشابه دیگر توسط امریکا، بریتانیا و سایر متحدان اوکراین، هنوز پدافند هوایی این کشور قادر به مقابله موثر با حملات موشکی ارتش روسیه نیست و مشخص نیست در صورت احداث و شناسایی کارخانه جات تانک سازی راین متال در خاک اوکراین، برلین چگونه قصد دارد امنیت این مکان را تضمین کند.