به گزارش مشرق، در حالی که واکنشهای بینالمللی به گرمی روابط ایران و عربستان سعودی ادامه دارد، روزنامه جروزالم پست در یک یادداشت به قلم تحلیلگر ارشد و ستون نویس خود درباره پیامدهای منفی این روابط بر منافع تلآویو و واشنگتن هشدار داد.
«میکا هالپرن» ستون نویس این روزنامه تحرکات دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی و میانجیگری پکن برای گرم شدن روابط تهران و ریاض را «کابوس» رژیم صهیونیستی و آمریکا توصیف کرد.
او نوشت: «روابط دیپلماتیک و گفتوگوهایی در حال انجام است که من را نگران کرده است. ایالات متحده و اسرائیل باید به طور جدی نگران تجدید مذاکرات و ایجاد روابط بین ایران و عربستان سعودی باشند. ایالات متحده و اسرائیل نیز باید در مورد دخالت چین در قبال ایران و عربستان سعودی بسیار نگران باشند اما این روابط تازه رو به رشد بین ایران و عربستان سعودی است که از ترس لرزه به تن و بدنم انداخته است».
به نوشته تحلیلگر صهیونیست، «ایران و عربستان سعودی که دشمنان دیرینه بودهاند، در زمینه دیپلماسی بینالمللی، بازیگرانی خبره هستند. عربستان سعودی به طور همزمان درگیر روابط دیپلماتیک با ایران است و انجام یک توافق با میانجیگری آمریکا بین کشورشان و اسرائیل است...این توافقی است که شامل حل و فصل مساله چند دهه گذشته و تاکنون غیرقابل حل فلسطین و اسرائیل میشود. توافقی که احتمالاً شامل نوعی دولت یا استقلال فلسطین است».
وی هشدار داد: «هر اقدام دیپلماتیکی که شامل ایران شود برای اسرائیل و منطقه به شدت خطرناک است. ایران قابل اعتماد نیست. ایران یک طرف مسئول در هیچ توافقی نیست. این موضوع بدیهی، جزو ضروریات است».
به روایت ستون نویس روزنامه جروزالم پست، «تنشهایی که بین ایران و عربستان سعودی وجود داشته است در حفظ تعادل در منطقه بسیار مهم بوده است. این دو قدرت مهم منطقهای یکدیگر را متوازن و متعادل کردند. تنشهایشان آنها را تحت کنترل نگه داشت و از رویارویی رو در رو بین جمعیت شیعه (ایران) و سنی (عربستان سعودی) منطقه جلوگیری کرد. تا به حال، آنها نواب خودشان را تشویق میکردند که با هم مبارزه کنند و در نتیجه، درگیریهای منطقهای بزرگتر به حداقل رسید».
هالپرن ادامه داد: «دوره و زمانه عوض شده است. امروزه ایجاد رابطه کاری با ایران برای سعودیها بسیار جذاب شده است و ایران و عربستان سعودی هر دو شرکای مشتاق در چالش ایجاد روابط هستند البته من به هیچ وجه مطمئن نیستم که این هدف تاکنون دست نیافتنی، محقق شود. چنین توافقی (بین ایران و عربستان سعودی) ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد و اگر این اتفاق بیفتد، آسیب بزرگی به امپراتوری سعودی وارد میکند».
«میکا هالپرن»
تحلیلگر ساکن فلسطین اشغالی با در پیش گرفتن سیاست قدیمی انگلیسیها برای ایجاد تفرقه بین مذاهب اسلامی، مدعی شد: «ایران بهعنوان رهبر جهان تشیع، چیزی جز تحقیر نسبت به همه اهل سنت و بهویژه، به ویژه عربستان سعودی ندارد، زیرا رهبران عربستان سعودی رهبران جهان اسلام سنی هستند. شیعیان بیش از ۱۴۰۰ سال است که از سنیها کینه دارند».
این تحلیلگر صهیونیست تلاش کرده خود را اسلام شناس جا بزند و برای ضدیت با تقویت روابط ایران و عربستان سعودی، دست به دامن اختلاف افکنی بین شیعه و سنی و ادبیات تفرقه افکنانه شده است.
هالپرن مدعی شد: «این دشمنی با امضای یک تکه کاغذ از بین نمیرود و ناپدید نمیشود. نمیتواند میراثی از نفرت را که به دوره محمد (پیامبر عظیم الشان اسلام) بازمی گردد، پاک کند. یکی از موضوعات اصلی در مناقشه آنها، اختلاف دیرینه بر سر این است که چه کسی باید جانشین محمد پیامبر (اسلام) شود. همچنین اختلافات عمده بر سر قرآن و حدیث مطرح است».
ستون نویس جروزالم پست سپس به سفر اخیر وزرای خارجه عربستان سعودی و ایران به تهران و ریاض اشاره کرد و بلافاصله برای تاکید بر خصومت دو کشور، روی به قطع روابط دیپلماتیک دو کشور و اختلافات در زمینه مسائل منطقه به ویژه در سوریه، یمن و عراق دست گذاشت.
هالپرن بعد از خارج شدن از قامت یک اسلام شناس، سعی کرد که به تحلیل دلایل ایران برای عادی سازی روابط با عربستان سعودی بپردازد و در اینجا هم، مواضع ضد ایرانی و ضد اسلامی خود را بروز داده است.
او مدعی شد: «ایران دلایل زیادی برای عادی سازی روابط با عربستان دارد و به همان اندازه که دسترسی به اماکن مقدس در مکه و شرکت در مراسم حج مهم است، (اما این دلایل) در صدر فهرست قرار نمیگیرند. ایران همچنین خواهان برتری دینی نسبت به اهل سنت است. آنها (ایران) میخواهند همه مسلمانان تحت رهبری آنها متحد شوند. هدف نهایی آنها کنار زدن عربستان سعودی به عنوان رهبر جهان اسلام است».
ستون نویس رسانه مطرح چاپ فلسطین اشغالی افزود: «امروزه از ۱.۶ میلیارد مسلمان جهان، ۸۵ درصد سنی و ۱۵ درصد شیعه هستند. در شرایط عادی، ایران هرگز رهبر جهان اسلام نخواهد شد. بهبود روابط با عربستان سعودی، امید رهبری ایران در مسیر دستیابی به این هدف است».
یادداشت هالپرن با تکرار هشدار درباره پیامدهای ناگوار گرمی روابط ایران و عربستان سعودی برای رژیم صهیونیستی پایان یافته و او در آخر مطلب خود نوشت: «برای اسرائیل، این اتحاد (بین ایران و عربستان سعودی)، فاجعه بار خواهد بود».