وي افزود: ربات آتشنشان كاربردي با بهرهگيري از دوربينهاي خود ميتواند تمامي وضعيت محل آتش گرفته را رصد كرده، دماي محيط را اندازهگيري كند و به وسيله بازوهاي مخصوص به محل مورد نظر نفوذ كرده و آتش را خاموش ميكند.
عليخاني با بيان اين كه ارزيابي محل آتش گرفته براي حضور يا عدم حضور آتشنشانها يكي از ويژگيهاي ربات آتشنشان به عنوان يك امدادگر كوچك است، گفت: اين ربات ميتواند با خارج از محل دچار حريق شده، از فاصله هزارمتري ارتباط برقرار كرده و تمامي اطلاعات لازم را در اختيار آتشنشان قرار دهد. همچنين ميتوانيم از اين طريق دستوراتي به اين ربات دهيم تا بتواند سريعتر و دقيقتر نسبت به اطفاي حريق اقدام كند.
وي ادامه داد: اين امدادگر كوچك نخستين ربات آتشنشاني است كه در كشور ساخته شده و با توانمندي كه دارد نخستين آتشنشاني است كه ميتواند آتش را از درون محل گرفتار شده به حريق خاموش كند. همچنين يكي از ويژگيهاي اين ربات آن است كه لوله آتشنشاني را كه يك آتشنشان با خود به محل حريق ميبرد حمل كرده و فشار مورد نياز براي اطفاء حريق را نيز به آتشنشان اطلاع ميدهد.
عليخاني در خصوص ديگر ويژگيهاي اين ربات عنوان كرد: اين ربات آتشنشان توانايي ارسال تصوير و صدا با كيفيت بالا به كاربر را دارد و با همين وسيله ميتوان مصدومين را سريعتر كشف كرده و نجات داد. اين ربات داراي دوربينهاي ديد در شب با كيفيت و فركانس 2.4 است كه وضوح تصوير بالايي را به اپراتور ميدهد.
وي در پايان با اشاره به اين كه اين ربات آتشنشان توسط معاونت پژوهشي دانشگاه خليج فارس و آتشنشاني استان بوشهر مورد آزمايش قرار گرفته و به تاييد رسيده است، خاطرنشان كرد: ربات آتشنشان كاربردي داراي موتورهاي بسيار قوي است كه ميتواند از سطح شيبدار حركت كند و همچنين به وسيله تسمه و زنجيري كه دارد از سطوح مملو از شن و ماسه يا مسيرهاي ناهموار عبور ميكند.