به گزارش مشرق، «راب باوئر» رئیس کمیته نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شامگاه شنبه در کنفرانس سالانه روسای ستاد کل ناتو در اسلو نروژ گفت درخواستهای کییف برای تدارکات از تواناییهای ناتو بیشتر است.
باوئر اذعان کرد: «حجم تسلیحات و مهماتی که اوکراین نیاز دارد، زیاد است...میزان و حجم آنچه استفاده میشود، فراتر از تواناییهای تولید ماست. تسلیحات میدهیم و در عین حال، سلاحهای جدید سفارش میدهیم و اینها با هم در توازن نیست». وی افزود: بنابراین از صنعت و دولتها میخواهیم در بحثهای فشرده تر برای حل مشکل مشارکت کنند.
ناتو برای افزایش تولیدات نظامی به کشورهای عضو فشار آورده تا تقاضا برای تسلیحات و تجهیزات را برآورده کند که از زمان آغاز جنگ اوکراین افزایش یافته است؛ زیرا اعضای این ائتلاف نظامی نه تنها در ارائه کمک به کییف تعجیل دارند، بلکه مجبور به پر کردن مجدد ذخایر خود هستند. یکی از نگرانیهای اصلی ناتو کمبود گلولههای توپ ۱۵۵ میلیمتری است که ارتش اوکراین روزانه ۱۰ هزار عدد از آنها را شلیک میکند.
«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در ماه فوریه هشدار داده بود که کییف با سرعتی بیشتر از آن چه که غرب میتواند گلولهها را بسازد، آنها را مصرف میکند.
به نوشته رویترز، رئیس کمیته نظامی ناتو با درخواست سرمایهگذاری خصوصی بیشتر در بخش دفاعی برای افزایش ظرفیت تولید، از صندوقهای بازنشستگی و بانکها نیز خواست تا از زدن برچسب «غیراخلاقی» به سرمایهگذاریهای دفاعی خودداری کنند.
باوئر در اینباره گفت: «ثبات بلندمدت باید بر سودهای کوتاهمدت غلبه کند. همانطور که در اوکراین دیدیم، جنگ رویدادی است که کل جامعه را دربرمیگیرد. چنین سرمایهگذاری برای بخش خصوصی منفعت راهبردی دارد. چهل درصد از اقتصاد [اوکراین] در روزهای اول جنگ محو شد، این تا حد زیادی پول خصوصی بود، آن پول از بین رفت».
وی همچنین با ادعای اینکه هیچ ارتباطی بین کمبود مهمات و پیشرفت ضعیف ضدحمله در اوکراین نیست، اذعان کرد که ارتش کییف در روز فقط ۲۰۰ یا ۳۰۰ متر پیشروی میکند.
علیرغم سیلی از تجهیزات پیشرفته که غرب در اختیار کییف قرار داده، این کشور نتوانسته موفقیت چشمگیری در مقابل روسیه در ضدحملات به دست آورد و متحمل تلفات و خسارات سنگین شده است. به اذعان، کاخ سفید، آمریکا تاکنون بیش از ۱۱۱ میلیارد دلار در جنگ اوکراین هزینه کرده است.
اخیراً «سیمور هرش» روزنامهنگار کهنهکار آمریکایی به نقل از یک مقام اطلاعاتی گزارش داد سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده به آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور اطلاع داده ضدحمله جاری اوکراین کارساز نیست و بعید است باعث شکست روسیه شود.