کد خبر 1530136
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۷
این نوشیدنی محبوب حافظه را نجات می‌دهد | کشف جدید دانشمندان برای بهبود اختلال حافظه در سالمندان

محققان دریافته‌اند که ترکیبی در قهوه باعث بهبود یادگیری و حافظه در موش‌های مسن می‌شود.

به گزارش مشرق، یک مطالعه جدید نشان داده است که یک ترکیب زیست‌فعال موجود در دانه‌های قهوه باعث بهبود یادگیری و کاهش حافظه در موش‌های مسن می‌شود. این یافته‌ها راه را برای توسعه یک ترکیب دارویی مکمل برای درمان یا پیشگیری از زوال شناختی مرتبط با افزایش سن باز می‌کند.

افراد مسن اغلب در حل مسئله کندترند و کاهش استدلال سیال، کاهش سرعت ادراکی و اختلال در حافظه و توانایی فضایی را تجربه می‌کنند. با افزایش سن جمعیت جهان، تحقیقات زیادی در مورد راه‌های کاهش یا جلوگیری از این ضعف شناختی مرتبط با افزایش سن انجام شده است.

محققان برای کاهش روند پیری مغز، به ترکیبات طبیعی و زیست‌فعال با خواص محافظت‌کننده عصبی روی آورده‌اند. مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه تسوکوبا در ژاپن انجام شد، بررسی کرد که چگونه تریگونلین (TG)، ترکیبی آلکالوئیدی که غلظت‌های بالایی از آن در دانه‌های قهوه وجود دارد، بر عملکرد شناختی موش‌ها تاثیر می‌گذارد.

کافئین، TG و اسید نیکوتینیک (نیاسین یا ویتامین B۳) سه ترکیب فعال زیستی مهم در قهوه هستند. طی فرآیند رست یا بو دادن دانه‌ها، TG به اسید نیکوتین تجزیه می‌شود که برای سیستم عصبی و گوارشی و پوست مفید است. با این حال، مطالعات نشان داده‌اند که TG هم اثرات درمانی خاص خود را دارد. این ترکیب همچنین در دانه‌های شنبلیله و تربچه ژاپنی یافت می‌شود.

در مطالعه اخیر، محققان از موش‌های مسن که نقص‌های یادگیری فضایی و علائم از دست دادن حافظه را نشان می‌دادند، استفاده کردند و از TG خوراکی با دوز ۵ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم در روز و به مدت ۳۰ روز استفاده کردند. پس از ۳۰ روز، موش‌ها تحت آزمایش رفتاری قرار گرفتند تا یادگیری و حافظه فضایی آن‌ها اندازه‌گیری شود.

این نوشیدنی محبوب حافظه را نجات می‌دهد | کشف جدید دانشمندان برای بهبود اختلال حافظه در سالمندان

مشکلات حافظه فضایی مانند گم شدن یا فراموش کردن محل قرارگیری اشیا، پیامد شایع آسیب به هیپوکامپ، ساختار پیچیده مغز در عمق لوب تمپورال است. در انسان، حجم هیپوکامپ با افزایش سن کاهش می‌یابد، که ممکن است باعث کاهش شناختی مرتبط با افزایش سن شود. محققان دریافتند که موش هایی که به آن‌ها TG داده شده بود در مقایسه با موش‌هایی که TG دریافت نکرده بودند ، بهبود قابل توجهی در یادگیری فضایی و عملکرد حافظه نشان دادند.

تغییرات دینامیکی در رونویسی ژن برای ایجاد حافظه طولانی مدت و فرآیندهای بازیابی حافظه در مغز بسیار مهم است. بنابراین، محققان رونویسی کل ژنوم را در هیپوکامپ موش تجزیه و تحلیل کردند. آن‌ها دریافتند که در موش‌های تغذیه شده با TG، مسیرهای سیگنالی مربوط به توسعه سیستم عصبی، تولید انرژی سلولی، التهاب و اتوفاژی - فرآیند استفاده مجدد بدن از سلول‌های قدیمی و آسیب‌دیده - به طور قابل توجهی تعدیل شد. همچنین ژن‌های اختصاصی سیناپس، از جمله ژن‌هایی که انعطاف‌پذیری سیناپسی را کنترل می‌کنند، تنظیم شدند.

علاوه بر این، محققان دریافتند که TG التهاب عصبی را سرکوب می کند، در حالی که به طور قابل توجهی انتقال دهنده‌های عصبی اساسی برای عملکرد طبیعی مغز نظیر دوپامین، نوراپی نفرین (نورآدرنالین) و سروتونین را افزایش می‌دهد.

محققان می‌گویند که بر اساس این مطالعه، TG ممکن است یک ترکیب دارویی مکمل بالقوه برای بهبود پیری شناختی و اختلالات مربوط به التهاب عصبی CNS [سیستم عصبی مرکزی] در نظر گرفته شود.

برای کسانی که به دنبال افزایش سطح TG خود با نوشیدن قهوه هستند: یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ نشان داد که یک اسپرسو استاندارد ایتالیایی (۲۵ میلی‌لیتر) به طور متوسط حاوی ۴۲.۴ میلی‌گرم از این ترکیب است و سطوح بالاتری از آن در قهوه عربیکا نسبت به روبوستا یافت می‌شود. اگر نمی‌خواهید کافئین مصرف کنید، قهوه بدون کافئین نیز حاوی TG است.

این مطالعه در مجله «GeroScience» منتشر شد.

منبع: همشهری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ........ IR ۲۰:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۴
    0 0
    یک دروغ محض ،در کوتاه مدت بله ولی در دراز مدت باعث استرس وفراموشی مطالب می شود ،لطفا خوب تحقیق کنید .
  • US ۲۰:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۴
    0 0
    این یک روی قضیه هست،‌روی دیگه خیلی بده. رُست کردن یا بو‌ دادن قهوه، باعث تبدیل هیدراتهای کربن موجود در قهوه به آمیلوئید میشه که با رسوب در بافتها خطرات بروز بیماری‌های قلبی عروقی، و آلزایمر و .... میشه، پس اینها روی زیبای یک تیغ دو لبه رو نشون دادن،‌ بدون اینکه از روی زشتش چیزی گفته باشن. بعبارتی قسمتی‌ از حقیقت رو گفتن نه کل حقیقت رو.
  • IR ۲۰:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۴
    1 1
    هر چه خاصیت در مورد چای وقهوه می گویند دروغ است/ بسیار واضح است. کافئین دارند و باعث بدخوابی و بی خوابی می شوند که این دو مادر تمام بیماریهای عصبی است. تشنج، بدخلقی، افسرده گی، لرزش بدن، بیماریهای تیرویید، بیماریهای گوارشی ، صرع و ..../ متاسفانه کارخانجات بزرگ چای و قهوه به دروغ برای این دو سم مدح و خاصیت می تراشند و در رسانه های تصویری برای انها قاب های رمانتیک خلق می کنند/ مانند تبلیغ سیگار در سینما
    • IR ۲۱:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۴
      0 0
      قبل از اعتیاد درست میفرمایید... اول بایستی بهش عادت کنی (بهش معتاد بشی)، بعدش دیگه این عوارضی را که نام بردید نداره. چنان میشه که، شب قبل از خواب قهوه میخوری که خوابت بگیره و بتونی راحت بخوابی.
  • IR ۱۰:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۵
    0 0
    قهوه مورد مطالعه قهوه سبز تازه است نه قهوه سوخته شده حاوی 11 نوع سم مخرب

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس