به گزارش مشرق، احمد وحیدی در نشست بررسی موانع و چالش های حوزه صادرات غیرنفتی که با حضور عباس علی آبادی وزیر صمت و جمعی از استانداران و صادرکنندگان برگزار شد، اظهار داشت: بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم اما ظرفیت کشور برای صادرات غیرنفتی به اذعان متخصصان و کارشناسان ۱۰۰ میلیارد دلار است و در گام اول می توانیم تا ۷۰ میلیارد دلار این صادرات را افزایش دهیم.
وحیدی افزود: موضوع صادرات غیرنفتی با حضور ۱۰ نفر از استانداران و فعالان این عرصه برگزار شد و موضوع اصلی این بود که ما چگونه صادرات غیرنفتی را ارتقا دهیم اگرچه پیشرفت های خوبی در حوزه صادرات داشتیم. در این جلسه بحث ما این بود که از ظرفیت استان ها استفاده بیشتری کنیم و در هر کدام از استان ها که صادرات غیرنفتی داریم با محوریت استاندار می توان به رفع موانع این صادرات کمک کنیم به همین دلیل این جلسه با حضور استانداران برگزار شد.
وی ادامه داد: در این جلسه از استانداران خواسته شد که مسئول کنترل تراز ارزی استان ها باشند تا استان بتوانند در مقابل صادرات، ارز وارداتی مورد نیاز خود را تامین کنند. زنجیره ارزش راهبردی که قبلا به استانداران اعلام شده با صادرات تکمیل می شود و این موضوع ارز آوری را تقویت می کند.
وحیدی با بیان اینکه جلسه بعدی در وزارت صمت برگزار خواهد شد، ابراز امیدواری کرد که پیشنهادات گسترده تر و قوی تری در این خصوص داشته باشیم و در سالی که به نام «رشد تولید و مهار تورم» نامگذاری شده بتوانیم صادرات غیر نفتی را افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: باید بازارهای صادراتی و بازار هدف را مدنظر داشته باشیم و با استفاده از ظرفیت استان ها بتوانیم در کمک به صادرات غیر نفتی گام های بهتری برداریم.
برای افزایش صادرات غیرنفتی دانشبنیانها را با شرکتهای معدنی هماهنگ میکنیم
وزیر صمت نیز در حاشیه این جلسه در پاسخ به سوالی درباره تسهیلات تجارت مرزی عنوان کرد: کشور ما در موضوع تجارت مشکلاتی دارد و البته پیشرفتها و دستاوردهای بزرگی نیز حاصل شده است و می توانیم مشکلات جدید را حل کنیم.
عباس علیآبادی اضافه کرد: تلاش میکنیم صادرات غیرنفتی کالاهای تمامشده بیش از پیش انجام شود و ارزش افزوده بیشتری در بر داشته باشد.
وی یادآورشد: همچنین میکوشیم شرکتهای دانش بنیان با شرکتهای بزرگ معدنی هماهنگ شده و در این زمینه عمق ارزشآفرینی را افزایش دهیم.