به گزارش مشرق، جدیدترین نظرسنجی انجام شده توسط «ایبیسینیوز» نشان میدهد که آمریکاییها تا حد بسیار زیادی بر سر میزان کمکهایی که کشورشان به اوکراین ارائه میدهد، اختلاف نظر دارند.
بر اساس نتایج این نظرسنجی که در پایان ماه سپتامبر انجام شده، ۴۱ درصد از پاسخ دهندگان عنوان کردهاند آمریکا کمکهای زیادی به اوکراین ارسال میکند، ۳۱ درصد دیگر گفتهاند مقدار کمکهای آمریکا به اوکراین مناسب و به اندازه است و ۱۸ درصد دیگر هم عنوان کردهاند که این کمکها بسیار کم است.
طبق این نظرسنجی، تفکرات سیاسی افراد در ایجاد شکافهای حزبی در خصوص کمک به اوکراین بسیار موثر بوده و اساساً لیبرالها بیش از محافظه کاران طرفدار کمک به اوکراین بودهاند.
بر این اساس، اکثر محافظه کاران در نظرسنجی که حدودا ۶۲ درصد هستند، عنوان کردهاند که کمکهای آمریکا به اوکراین بیش از حد معمول است این در حالی است که تنها ۱۷ درصد لیبرالها این موضوع را تایید کردهاند.
در نظر سنجی ایبیسی نیوز همچنین عنوان شده که به رغم تمام اختلاف نظراتی که بین دو گروه محافظه کار و لیبرال بر سر ارسال کمک بیشتر و یا کمتر به اوکراین وجود دارد، حامیان هر دو تفکر سیاسی بر این موضوع که کشورشان بیش از حد به اوکراین کمک مالی و نظامی کرده، اتفاق نظر دارند.
طبق این ادعا، درصد لیبرالهایی که موافق این موضوع هستند که کمکهای زیادی به اوکراین ارسال میشود، از آوریل سال ۲۰۲۲ دوبرابر شده و درصد محافظهکارانی که این ادعا را تایید کردهاند، بیش از سه برابر نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
حتی افزایش روند مربوط به کاهش حمایت عمومی از اوکراین در نظرسنجی دیگری که توسط سیانان انجام شده هم مشخص است. طبق این نظرسنجی، با وجود آنکه ۶۲ درصد از پاسخ دهندگان در ابتدای جنگ اوکراین موافق حمایت آمریکا از این کشور با ارسال کمکهای نظامی و مالی بودند، این میزان یک سال بعد به ۴۵ درصد موافق کاهش پیدا کرد. در حالی که ۵۵ درصد دیگر هم عنوان کردند کنگره نباید حمایت بیشتری از اوکراین انجام دهد.
علاوه بر این، نظرسنجی مربوط به مرکز تحقیقاتی پیو نیز در ماه ژوئن از کاهش حمایتها درباره کمک به اوکراین خبر داده و نتایج آن نشان میدهد مخالفان کمک بیشتر به اوکراین از هفت درصد در ماه مارس ۲۰۲۲ به ۲۸ درصد در ژوئن ۲۰۲۳ افزایش پیدا کردهاند. اگر چه ۳۱ درصد دیگر همچنان موافق میزان کمکهای فعلی بوده و ۱۶ درصد هم این کمکها را کم دانستهاند.
طبق آخرین گزارش ارائه شده در تاریخ ۲۱ سپتامبر، آمریکا از زمان آغاز جنگ در اوکراین از تاریخ ۲۰۲۲ ماه فوریه بیش از ۴۳.۹ میلیارد دلار کمک نظامی به این کشور ارسال کرده است. بخش اعظم این کمکها صرف تامین تسلیحاتی اوکراینیها از جمله هواپیما، تانک و موشک شده است.
طبق گزارش ارائه شده از سوی «استاتیستا» که یک موسسه غیرانتفاعی در آلمان است، ایالات متحده آمریکا بیشترین کمکهای نظامی را به اوکراین ارائه کرده است، حال آنکه اتحادیه اروپا بیشترین کمک مالی را در این بازه زمانی از شروع جنگ تاکنون ارائه کرده است.
کنگره آمریکا درآخرین لحظات مربوط به تعطیلی احتمالی دولت این کشور لایحهای ۴۵ روزه را برای تامین بودجه موقت دولت تصویب کرد که در آن هیچ اشارهای به کمک دوباره آمریکا به اوکراین نشد. این لایحه با حمایت اکثریت نمایندگان هر دو حزب به تصویب رسید و تا ۱۷ نوامبر هم زمان دارد.
«کوین مککارتی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در تاریخ اول اکتبر پس از تصویب لایحه موقت بودجه عنوان کرد: اگر چه از ارسال تسلیحات و کمک نظامی به اوکراین حمایت میکنم با این حال آمریکا حرف اول را میزند.
در همین رابطه مککارتی، بر لزوم تامین امنیت مرزهای جنوبی ایالات متحده و ساخت دیوار مرزی و تغییر قوانین مربوط به پناهندگی در این کشور تاکید و عنوان کرد در حال حاضر، اهمیت این مسائل بیشتر از مسئله اوکراین است.
مککارتی خطاب به اعضای کنگره هم گفت که «باید به این موضوع توجه کنیم که تعداد آمریکاییهایی که در مرزهای کشورمان میمیرند بسیار بیشتر از تعداد آمریکاییهایی است که در اوکراین جان خود را از دست میدهند».
با این حال، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در جریان یک سخنرانی در کاخ سفید از قانونگذاران کشورش خواست تا هر چه سریعتر برای تامین و تصویب بودجه بیشتر جهت کمک به اوکراین وارد عمل شوند. بایدن عنوان کرده که به هیچ عنوان اجازه نمیدهد حمایتهای کشورش از مردم اوکراین در جریان جنگ با روسیه قطع شود.