کد خبر 1534533
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۳
دافی

دافی به سفارش یک برند آرایشی در داخل کشور تهیه و توزیع شده و حالا پایش به امن‌ترین محیط آموزشی بچه‌های‌مان یعنی مدرسه رسیده است.

به گزارش مشرق، چندی پیش کلیپی از یکی از مدارس کرمان با چاشنی موزیک «دافی» دست به دست می‌چرخد که در آن بچه‌ها و کادر مدرسه و حتی اولیا با این آهنگ همخوانی می‌کنند.

بعد از مدتی معلوم شد این کلمات مبتذل و این آهنگ سخیف نه از آن‌ور آب و خواننده‌های زیرزمینی به دست نوجوان‌های‌مان رسیده بلکه به سفارش یک برند آرایشی در داخل کشور تهیه و توزیع شده و حالا پایش به امن‌ترین محیط آموزشی بچه‌های‌مان یعنی مدرسه رسیده است؛ مساله‌ای که بار دیگر نیاز به تامل و مراقبت‌های پیشگیرانه دارد.

شمشیر تیز آهنگ‌های برهنگی بر پیکر ارزش‌های فرهنگی


جنبش ضدفرهنگ که عمدتا در دهه ۱۹۶۰ و اوایل دهه ۷۰ در جهان غرب فعال بود، یک پدیده فرهنگی و اجتماعی مهم بود؛ می‌توان آن را به‌عنوان یک شورش فرهنگی یا مخالفت با هنجارها و ارزش‌های اجتماعی جریان اصلی آن دوران تعریف کرد. این جنبش که ماهیت غیرمتعارف و سرکش آن مشخص خواهد شد، پاسخی به هنجارهای اجتماعی و فضای سیاه حاکم برآن زمان بود. در هسته خود، جنبش ضدفرهنگ نشان‌دهنده یک تغییر با پارادایم در ارزش‌ها و باورهای اجتماعی بود که طیف متنوعی از خرده‌فرهنگ‌ها و ایدئولوژی‌ها را در بر می‌گرفت که همگی با رد هنجارهای سنتی متحد شده بودند. این جنبش محدود به یک موقعیت جغرافیایی واحد بود. درعوض، جهان را در بر گرفت و کانون‌های آن در شهرهای بزرگی مانند لندن، نیویورک و سانفرانسیسکو بود.

یکی از ویژگی‌های بارز ضدفرهنگ، پذیرش فردگرایی و آزادی شخصی بود. این امر به طرق مختلف آشکار شد؛ از رد مصرف‌گرایی تا حمایت از حقوق شهروندی و حفاظت از محیط‌زیست. جنبش ضدفرهنگ مردم را تشویق کرد تا اقتدار را زیر سؤال ببرند، نهادهای مستقر را به چالش بکشند و به‌دنبال شیوه‌های زندگی جایگزین باشند.

موسیقی نقش اساسی در بیان احساسات ضدفرهنگ ایفا کرد. نوازندگان نمادین مانند جیم هند رکس، جنس جاپلین و بیتلز از موسیقی خود برای انتقال پیام‌های صلح، عشق و تغییرات اجتماعی استفاده کردند. جشنواره وود استاک در سال ۱۹۵۹ نمادی از این جنبش است، جایی که صدها هزار جوان گرد هم آمدند تا موسیقی و اتحاد جشن بگیرند.

تأثیر جنبش ضدفرهنگ بر جامعه عمیق بود. این امر به پیشرفت حقوق مدنی، حقوق زنان و آگاهی از محیط‌زیست کمک کرد. امروزه نیز می‌توان تأثیر آن را در جنبش‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی مشاهده کرد که همچنان وضعیت موجود را به چالش می‌کشند. جنبش ضدفرهنگ در اواسط قرن بیستم، یک دوره دگرگون‌کننده در تاریخ بود. رد هنجارهای اجتماعی، پذیرش فردگرایی و حمایت از تغییر، اثری محونشدنی در جامعه برجای گذاشت و مسیر تاریخ را برای نسل‌های آینده شکل داد.

ویژگی‌های کلیدی جنبش ضدفرهنگ

رد ارزش‌های سنتی: ضدفرهنگ‌گرایان هنجارهای سنتی با همنوایی اجتماعی، ماتریالیسم و مصرف‌گرایی را رد کردند.

تأکید بر فردگرایی: آنها بر فردیت، آزادی شخص و ابراز وجود تأکید داشتند.

فعالیت سیاسی: بسیاری از شرکت‌کنندگان در فعالیت‌های سیاسی، به‌ویژه در جنبش‌های حقوق مدنی، ضدجنگ و محیط‌زیست شرکت داشتند.

سبک‌های زندگی جایگزین: این جنبش سبک‌های زندگی جایگزین، ازجمله زندگی جمعی، آزمایش با موادمخدر مانند ال‌اس‌دی و تمرکز بر معنویت شرقی را ترویج کرد.

بیان هنری: شکل‌های مختلف بیان هنری ازجمله موسیقی (فولکلور و راک)، ادبیات و هنرهای تجسم را به‌وجودآورد.

قدرت چالش‌برانگیز: ضدفرهنگ‌گرایان اغلب اقتدار دولت و نهادها را به چالش می‌کشند که به تغییرات اجتماعی و سیاسی منجر می‌شود.

صلح و عشق: شعارهای معروف «عشق کن نه جنگ» و«صلح و عشق»، آرمان‌های صلح‌طلبانه و عشق‌محور جنبش را به تصویر می‌کشد.

فرهنگ هیپی: جنبش ضدفرهنگ ارتباط تنگاتنگی با خرده‌فرهنگ هیپی دارد که تجسم‌سازی از این آرمان‌ها بود. شهرهایی مانند لندن، نیویورک و سانفرانسیسکو نقش مهمی در این جنبش داشتند. ضدفرهنگ تأثیر ماندگاری بر جوامع غربی گذاشت و بر نگرش‌های اجتماعی و فرهنگی نسل‌های بعدی، به‌ویژه در زمینه حقوق مدنی، محیط‌زیست‌گرایی آزادی‌های فردی تأثیر گذاشت. اکنون در ایران نیز می‌توان جریان آفریننده اتفاقات ۱۴۰۱ را به‌عنوان یک جنبش ضدفرهنگ توصیف کرد.

تاثیرگذارترین آهنگ‌های خارجی برهنگی


آهنگ‌هایی با مضمون برهنگی تاریخچه نسبتا پررنگی دارند که به دهه‌ها قبل برمی‌گردد. آنها اغلب مضامین، رهایی ابراز وجود و احساسات را بررسی می‌کنند یکی از اولین نمونه‌ها را می‌توان در موسیقی بلوز یافت با هنرمندانی مانند بسی اسمیت که در اوایل قرن بیستم درباره موضوعات پیشنهادی آواز می‌خواندند.

با گذشت زمان راک اند رول و موسیقی پاپ نیز این موضوع را پذیرفتند. آهنگ‌های نمادینی مانند Let’s» «Get it on اثر ماروین گی و «مثل یک باکره» اثر مدونا مرزها را شکستند و هنجارهای اجتماعی را به چالش کشیدند. در حوزه موزیک‌ویدئوها دهه ۸۰ و ۹۰ شاهد افزایش برهنگی بود؛ زیرا هنرمندان به دنبال جابه‌جایی مرزهای هنری و جلب‌توجه بودند.

ویدئوهایی مانند «آزادی! ۹۰» اثر جورج مایکل و «سمی» اثر بریتنی اسپیرز نمونه‌های برجسته از این سبک هستند. آهنگ‌های متعددی با مضامین مرتبط با برهنگی در طول سال‌ها تأثیرات اجتماعی قابل‌توجهی برجای گذاشته است. در جدول زیر برخی از مهم‌ترین آثار مرتبط با برهنگی که مسائل فرهنگی و اجتماعی را به چالش کشیدند، آمده است.

این مثال‌ها نشان می‌دهد که چگونه آهنگ‌ها و تصاویر با مضمون برهنگی می‌توانند ابزار قدرتمندی برای به‌چالش‌کشیدن و تغییر شکل هنجارهای اجتماعی باشند و ادبیات بدعت‌آمیزی در مورد هنر، جنسیت و فردیت در جامعه ایجاد کنند.

این تلنگر را جدی بگیرید


به نظر می‌رسد در یک سال اخیر تولید و وایرال شدن آهنگ‌هایی با ریتم یا مضمون برهنگی پررنگ‌تر شده است. این اتفاق می‌تواند زمینه‌ساز تحول نرم فرهنگی شود؛ به‌ویژه چالش‌های رقصی که در شبکه‌های اجتماعی نظیر تیک‌تاک و اینستاگرام به‌واسطه این آهنگ‌ها راه می‌افتد بی‌شمار و برجسته بوده است.

اگر محوری‌ترین دال کلیدی گفتمان، زن زندگی و آزادی را «برهنگی» در نظر بگیریم آهنگ‌های تولیدشده در ماه‌های اخیر می‌توانند تأثیر بسیار پررنگی در پیشبرد و گسترش این گفتمان در لایه‌های مختلف اجتماعی داشته باشند؛ حوزه‌ای که ورود به آن برای حاکمیت چندان ممکن نیست و برخلاف کف خیابان نمی‌توان به‌راحتی آن را کنترل کرد درعوض به‌تدریج نوع نگاه مردم به مسأله پوشش تغییر یافته و ذهنیت اروتیکی که این آهنگ‌ها برای جامعه می‌سازند باعث می‌شود تا به‌طور نامحسوس با گفتمان «زن، زندگی و آزادی» قرابت معناداری پیدا کنند.

آنچه می‌توان برای چنین شرایطی تجویز کرد، زن‌زدایی از شعار گفتمان آشوبگران است و این امر از طریق ابطال اعتبار کلیت شعار امکان‌پذیر است. گفتنی است زن‌زدایی از شعار از یک‌سو خواسته آشوبگران نیز هست؛ اما آنها این خواسته را در راستای تعمیم جنبش به مردان ذیل همین شعار پیش می‌برند درحالی‌که جریان‌های فرهنگی انقلابی باید ابطال شعار و ازبین‌بردن آن را از اساس هدف قرار دهند.

چالش‌بی اخلاقی در ترانه ها


آهنگ‌های با مضمون برهنگی نقش مهمی در به‌چالش‌کشیدن هنجارهای اجتماعی در طول تاریخ موسیقی داشته‌اند. در جدول زیربرخی ازاین چالش‌ها که همچنان نیزمی‌تواند درجوامع دارای بنیان‌های فرهنگی مبتنی برسنت شکل بگیرد آورده شده است.

۱- پرداختن به تابوها


آهنگ‌های برهنگی اغلب به موضوعاتی می‌پردازند که در جامعه تابو محسوب می‌شود مانند تصویر بدن، تمایلات جنسی و آزادی بیان آنها با بحث آشکار درباره این موضوعات هنجارهای رسمی و سنتی را به چالش می‌کشند

۲- تشویق به اندام‌نمایی


این آهنگ‌ها یا به طور مستقیم با شعر و یا به طور غیر مستقیم با آهنگ ‌ ملودی و ریتم مخاطبان را به سمت برهنه شدن و اندام نمایی سوق می‌دهند

۳- پرسش از هنجارهای جنسی


بسیاری از این آهنگ‌ها پیچیدگی‌های جنسیت انسان را بررسی می‌کند آنها می‌تواند آرمان‌های نابه‌نجار را به چالش بکشد و پذیرش گرایش‌ها و هویت های جنسی متنوع را ترویج دهند

۴- ارائه تعاریف هنجارشکنانه از هنر


برهنگی در موسیقی را می‌توان به عنوان یک بیان هنری در نظر گرفت که مرزهای اشکال هنری مرسوم را به چالش می‌کشد این سبک این مفهوم را به چالش می‌کشد که هنر همیشه باید با هنجارهای اجتماعی مطابقت داشته باشد

۵- تبلیغ انگاره های فمینیستی

نمادی برای ارائه ذهنیت جدید از زنان که مغایر با ارزش‌های حاکم بر جامعه است، استفاده می‌کنند؛ به ویژه در زمینه فمینیسم که فعالانش بر حق زن برای کنترل بدن و تمایلات جنسی خود تأکید دارند

۶- دعوت سیاسی


آهنگ‌های برهنگی با دعوت از مخاطبان به همنوایی و هماهنگی اغلب از فردیت و عدم انطباق با سیستم‌های اجتماعی و سیاسی حمایت و شنوندگان را تشویق می‌کند خواسته‌های خود را بدون انطباق با انتظارات‌جامعه، نمایان کنند

منبع: جام جم آنلاین

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 34
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۱۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    12 15
    من بودم کل شهر رو اعدام میکردم و خلاص
    • IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
      25 4
      یاد زیباکلام و حجاریان افتادم
    • IR ۱۳:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
      19 5
      عامل ویرانی‌ها شما اصلاحاتچی های لیبرال هستین.شما ها یه عده مفت خور پرمدعا و حراف هستین فحش شو انقلابی ها میخورن و کارشو هم انقلابی ها انجام میدن
    • وطن پرست DE ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
      26 0
      اون وقت وزیر ارشاد صحبت از طرح تحول فرهنگی می کنه. این مسولین حتی وازه ها رو هم بی معنی کردند دیگه.
    • IR ۱۷:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
      0 0
      آلمانی اون دخترکی که اونجور حرفه ای تو مدرسه کرمان می‌رقصه مقصرش مسئولین هستند؟ حتما رقاصی را تو مدرسه مسئولین یادش دادند و پدر مادرش هم .... حماقت توام با نفاق امثال تو روی خواهر مسعود بی... را سفید کرده
    • IR ۲۳:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
      0 0
      سرمایه گذار این قرطی گری ها شرکت خصوصی خب مصادره هم نمیشه برا اینکه ضد خصوصی سازیه
  • IR ۱۰:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    52 4
    درب کارخانه دافی را برای مصالح مردم و کشور ببندید مشکل اساس ی در کشور ما مماشات و اقدام نکردن بر علیه این خناسان بهایی است باید جریان اقتصادی این مفسدین فی الارض قطع شود خواهید دید که شرارت های شان کم میشود.
    • FR ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
      2 21
      خب شعاراتو دادی؟ ۹۰ درصد مردم بهایی و خناسنو... بس کنید تورو خدا. من هر جا میام یه چیزی بگم مردم هجوم میارن بهم از بس شماها کار بد کردید و تندوری کردید و شعار دادید نمیشه حرف حقو زد یه جاییم
    • IR ۱۷:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
      0 0
      به بستن باشه باید در سازمان فاسد بورس رو ببندن تا سرمایه مردم نابود نشه
  • رضا IR ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    27 2
    به نظرم مسئولین فرهنگی کشور در طول سال های پس از انقلاب کوتاهی کرده اند. هر چند که تاثیرات القائات شیطانی غرب هم بسیار تاثیر گذار بوده است.
    • حاجی از سه راه جوبشور بعد از نانوایی تخریب شده IR ۱۴:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
      77 0
      به نظر من مسئولین فرهنگی کشور به این کشور ******دند دیگه گندی نمونده که زده بشه
  • حسین IR ۱۱:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    15 2
    اموزش پرورش در امور دختران مخصوصا و پسران با جذب اساتید بی دین و مبتذل و بی تعهد و بی سواد واقعی و تنبل و واداده و ولنگار و عقده ای سعی در خراب کردن فرزندان ما داره
  • سعید IR ۱۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    114 2
    سلام دقیقا به کی دارید تذکر و هشدار میدید گفتید که گفته باشید ؟ اینجا هیچکس مسئول نیست
    • فاطمه FR ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
      4 29
      بهتر بود بپرسی این مزخرفات و جفنگیات زاییده کدام فکر مریض و دایی جان ناپلئونی است؟؟ از هرچیزی میترسید و همه چیز تقصیر اسرائیل است.
    • فاطمه FR ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
      2 50
      بهتر بود بپرسی این مزخرفات و جفنگیات زاییده کدام فکر مریض و دایی جان ناپلئونی است؟؟ از هرچیزی میترسید و همه چیز تقصیر اسرائیل است.
    • حاجی از جوبشور کنار شیشه بری IR ۱۴:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
      23 4
      داداش فاطمه اولا با اسم فیک نظر نده دوما وقتی سواد چیزی رو نداری بازم نظر نده سوما اسرائیل و آلبانی بیشترین ضربه رو به کمک انریکا به ایران زدند چهارما کسی نزاییده باید دید اونایی که زاییدن چه بر سر این مملکت آوردن با رها گذاشتن همه چیز و نداشتن برنامه فرهنگی و سرگرمی مناسب برای کودکان و نوجوانان
  • IR ۱۱:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    3 1
    اخته شدن
  • IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    33 1
    خوب چرا مسئولین دافی رو توبیخ و جریمه نمی کنند تا بقیه برندها هم حساب بید دستشون
  • بینا IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    6 8
    وقتی شما صدا های خوب مانند شجریان و .... رو تحریم میکنی مردم ناخودآگاه میرن سمت اینا چون چیزی نیست که بشنوند ، پس ذايقه مردم رو شما تغییر میدی. از هیچ کس و هیچ جا شاکی نباش
    • IR ۱۴:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
      19 3
      یعنی با شجریان مشکلات مملکت حل میشه؟ خوب بسرش هست برو مشکلاتو حل کن
  • IR ۱۳:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    2 1
    استاد عزیز شما که برای مثال زدن با اسم بردن از آهنگ و خواننده و تولید کننده یه آدرس دقیق و خوب دادی تا هرکی هم ندیده به راختی بتونه بره و پیداشون کنه
  • ES ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    5 18
    دغدغه حکومت رو نیگاه!!!!!
    • AS 7 IR ۱۶:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
      8 5
      دغدغه هر حکومتی تربیت نیروی انسانی کار امد برای پیشبرد اهداف کشورشه که یکی از اون اولویت های تربیت نیروی انسانی فرهنگه اگر دغدغه بود که من میگم نیست الان کف خیابون کشف حجاب صورت نمیگرفت
    • !! IR ۱۸:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
      2 3
      آدم عاقل ! وقتی فرهنگ یه ملت ، دچار انحراف بشه ، رو همه چی ، اثر منفی میذاره ! افتاد ؟!
  • IR ۱۶:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    7 3
    چرا به زیرزمینی ها اجازه عرض اندام می دید؟
  • هادی IR ۱۶:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    0 0
    جمهوری اسلامی داره چوب گزینش مسئول با ارجهیت ریش و پشم و پاچه خواری و رفیق پروریشو میخوره. وقتی افراد شایسته و دوستدار انقلاب و طرد میکنین و کسانی رو میارید که هیچ دغدغه انقلابی و اسلامی رو ندارن خوب آخر و عاقبتتون میشه همین. من مسئولی رو میشناسم که با پارتی بازی تمام فک و فامیلشو جا کرده تو دولت. عجیب اینکه این فک و فامیل کلهم ضد انقلابن و بویی از حیا و عفاف نبردن. تو اداره و شرکت و فرمانداری با چادر تردد میکنن و بیرون که میان میشن نیمه برهنه. چوب خدا اینجوری صداش در میاد. تازه اولشه
  • IR ۱۷:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    0 0
    به دزدی و کلاهبرداری در بورس هم رسیدگی کنید تا حداقل مردم حرفتونو باور کنن
  • IR ۱۸:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    0 0
    تو نظام رتبه بندی , رتبه معلمینی که ضدفرهنگ , ضدقانون و ضد شریعت و هنجار عمل می کنند دری وری به بچه ها یاد می دن را به 1 کم کنید یعنی کمترین میزان حقوق و کمترین مزایا شامل وام و ... بعد خواهید دید که دیگر چنین اتفاقی نخواهد افتاد درواقع قانون اون چیزیه که همه چیز را درست می کند و سر جای درستش قرار می دهد به 10 تا معلم در سرتاسر کشور رتبه 1 بدین دیگر این قضایا از بیخ جمع می شه .
  • IR ۱۸:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    1 0
    نقطه ضعف‌مون رو پیدا کرده‌اند
    • IR ۱۲:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۹
      0 0
      نقطه ضعف برامون ساختن با دولت های غرب پرست داخلی
  • IR ۲۲:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    0 0
    بشینیت تو جمع معلمان متوجه خواهید چقدر غرب زده هستند
  • IR ۰۴:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۹
    0 0
    مگه از فرهنگ مملکت هم چیزی گذاشتید،، جوانی که هیچ چیزی برای از دست دادن نداره،، فرهنگ براش بی مفهومه.
  • IR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۹
    0 0
    این جمله متن کاملا نادرسته : "تأثیر جنبش ضدفرهنگ بر جامعه عمیق بود. این امر به پیشرفت حقوق مدنی، حقوق زنان و آگاهی از محیط‌زیست کمک کرد." چرا که با این جنبش کودکان شدند فرزندان طلاق و یا فرزندان با پدر مجهول الهویه و زنان ارزان و مفت شدند و محیط زیست هم به شدددت الوده شد هوا به خاطر دود ناشی از کارخانجات لوازم ارایشی و اب به خاطر شستشوی مواد شیمیایی ارایشی و خاک بخاطر ظروف پلاستیکی لوازم آرایشی و ....
  • ۰۳:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۸
    0 0
    با این مدل پول دراوردن ها و لقمه های حرومشون انتظار چه چیزی رو از صاحبان اینا میشه داشت ؟؟ معرفت و اخلاقیات ؟!...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس