به گزارش مشرق، مبارزان مقاومت با پوشش رگباری از موشکها از نوار محاصره شده غزه به شهرکهای صهیونیستنشین نفوذ کرده و در یک حمله غافلگیرانه بیسابقه در روز شنبه ۱۵ مهر، در تعطیلات بزرگ صهیونیستها، دهها شهرکنشین را به هلاکت رسانده و تعدادی دیگر را به اسارت بردند.
رژیم صهیونیستی که مبهوت شده و در شوک فرو رفته بود، حملات هوایی را به غزه آغاز کرد و نخست وزیر این رژیم گفت که این رژیم اکنون در حال جنگ با حماس است.
«ایبیسی نیوز» در تحلیلی نوشت که قدرت، پیچیدگی و زمان حمله صبح شنبه صهیونیستها را در شوک فرو برد.
به نوشته این پایگاه، نیروهای فلسطینی برای شکستن حصار مرزی غزه از مواد منفجره استفاده کرده و سپس با موتورسیکلت، پاراگلایدر و قایقهای تندرو وارد اراضی اشغالی شدند.
اهمیت عملیات طوفان الاقصی در چیست؟
«میدل ایست آی» نیز نوشت که عملیات نظامی اخیر علیه رژیم صهیونیستی که از سوی حماس از غزه آغاز شد، نشاندهنده یک نقطه عطف بالقوه در درگیری است؛ نقطه عطفی که میتواند اساساً پویایی قدرت طولانیمدت بین مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی را بازسازی کند.
این عملیات با نام رمز «طوفان الاقصی» که از سوی یکی از مقامهای رژیم صهیونیستی بهعنوان «تاریخی که در اسرائیل بدنام خواهد ماند» توصیف شده است، انعکاس عمیقی در داخل اراضی اشغالی داشته و همچنین باعث ایجاد نگرانی در بین متحدان این رژیم چه در سطح منطقه و چه در سطح بینالمللی شده است.
بیشتر بخوانید:
اگر حمایت غرب و آمریکا نبود تل آویو جرات ارتکاب جنایات را نداشت
در این عملیات، مبارزان فلسطینی توانستند شهرکها و اماکن نظامی رژیم صهیونیستی در مجاورت غزه را تحت کنترل خود درآورند.
در حالی که پیامدهای کامل این عملیات هنوز در حال آشکار شدن است، مقیاس و هماهنگی عملیات طوفان الاقصی حاکی از توانمندی عملیاتی جسورانه و تقویت شده از سوی مقاومت فلسطین است.
تأثیر روانی ناشی از وضعیت موجود برای صهیونیستها عمیق بوده است. رژیم صهیونیستی با متزلزل شدن آنچه «برتری نظامی خود» مینامید، بدترین شکست استراتژیک خود را در برابر مقاومت فلسطین از زمان ایجاد آن در ۷۵ سال پیش تجربه میکند.
رژیم صهیونیستی تا چه حد تحقیر شد؟
این عملیات نه تنها قوانین تثبیت شده حاکم بر مناقشه استعماری را لغو کرده، بلکه بیهودگی رویکرد دیرینه رژیم صهیونیستی در قبال فلسطینیها را در چارچوب متغیر منطقهای نیز برجسته کرده است.
این عملیات نشاندهنده تواناییهای روبهرشد مقاومت فلسطین برای تحقیر ارتش رژیم صهیونیستی بوده که به شدت مورد حمایت آمریکا است.
این سطح از نوآوری تاکتیکی در میان گروههای مقاومت فلسطین نشاندهنده یک تغییر پارادایم است.
از لحاظ تاریخی، رویارویی بین گروههای مقاومت فلسطینی و رژیم صهیونیستی از یک الگوی چرخهای پیروی میکرد؛ اقدامات تلافیجویانه و بازگشت به وضعیت موجود شکننده و در عین حال تا حدودی قابل پیشبینی.
اما این عملیات این هنجارها را زیر پا گذاشت. سطح بیسابقهای از هماهنگی و برنامهریزی استراتژیک، با تکنیکهای پیشرفته در جنگ الکترونیک، عملیات روانی و تاکتیکهای چریکی، که همگی برتری تکنولوژیکی و قدرت آتش نامتناسب رژیم صهیونیستی را به طور مؤثری نفی میکرد، به نمایش گذاشت.
علت فوری این فروپاشی فراتر از شکستهای اطلاعاتی و امنیتی است؛ بلکه این شکستها ناشی از تاکتیکهای نوآورانهای است که گروههای مقاومت فلسطین به کار گرفتهاند.
این تاکتیکها نفوذ به «حصار کشتار خودکار» چند لایه را امکانپذیر کرد و سیستم «شلیک به محض رویت» آن را غیرفعال کرد.
سیستم «شلیک به محض رویت» شبکه پیچیدهای از مسلسلهای خودکار و تکتیراندازهای روباتیک است که برای اجرای منطقه محرومیت طراحی شدهاند.
مبارزان فلسطینی به سرعت این زیرساختهای امنیتی مورد تمجید غرب و گرانقیمت رژیم صهیونیستی را از هم جدا کرده و آن را از کار انداختند.
این موضوع به مبارزان فلسطینی اجازه ورود نامحدود به سرزمینهای فلسطینی تحت کنترل رژیم صهیونیستی را دادند.
در نتیجه دکترین بازدارندگی رژیم صهیونیستی به کلی از بین رفته است.
بیثباتی روانی پس از این عملیات ممکن است از بسیاری جهات به اندازه آسیب فیزیکی آن برای صهیونیستها تأثیرگذار باشد.