سرویس سیاست مشرق- نیروهای مقاومت فلسطین در آستانه تعطیلات عید کیپورد در رژیم صهیونیستی عملیات گسترده و همهجانبهای بر اساس اصل غافلگیری طراحی و آغاز کردند. فرود هزاران موشک و راکت در ساعتهای اولیه عملیات از جانب حماس باعث غافلگیری و تلفات زیادی از نظامیان رژیم صهیونیستی شد همزمان با عملیات موشکی و راکتی حمله سایبری نیز توانست سامانه گنبد آهنی را مختل کند و عملاً در مقابل موشکها و راکتهای نیروهای مقاومت فلج شد. گستردگی عملیات و برقآسا بودن آن سبب عدم تمرکز صهیونیستها شد.
پس از مراحل رایزنیها و هشدارهای سیاسی و آمادهسازی و هشدارهای نظامی، به نظر اکنون در یک دوره گذار سطح فعلی نبرد و سطوح بالاتر مانند ورود زمینی هر یک از طرفها قرار داریم. هرچند آمادهسازیها برای ورود همهجانبه در محور کامل شده اما رایزنیها در سطوح مختلف دشمن ادامه دارد.
حقیقت این است که اکنون اختلافات سنگینی در سطوح ارتش رژیم صهیونیستی وجود دارد که پنهان بوده و بهزودی آشکار میشود؛ همین تبدیل به عاملی مؤثر در محاسبات اتاق عملیات آمریکایی- صهیونیستی برای ورود به غزه شده است.
روز گذشته یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از طرح سه بندی خود رونمایی کرد که شامل موارد ذیل است: مرحله یک کارزار نظامی با استفاده از آتش و سپس مانوری باهدف آسیب رساندن به زیرساختها برای شکست و نابودی حماس است. مرحله دوم، مرحله میانی تداوم خصومتها با شدت کمتر و از بین بردن ماشین جنگی مقاومت خواهد بود. گام سوم ایجاد یک رژیم امنیتی جدید در نوار غزه، حذف مسئولیت اسرائیل از زندگی در نوار غزه و ایجاد یک واقعیت امنیتی جدید برای شهروندان اسرائیلی و ساکنان این منطقه خواهد بود.
به نظر میرسد ترجمه طرح گالانت چنین باشد که آنها به سیاست زمین سوخته و تخلیه محلات شمالی ادامه دهند (کارزار نظامی با استفاده از آتش) سپس ورود زمینی به غزه رخ دهد.
نکته اینجاست که این ورود با هدف تسلط بر کل غزه صورت نمیگیرد بلکه صرفاً هدف این است تا با چند صدمتر پیشروی در داخل، تلفاتی به حماس تحمیل و یک کمربند امنیتی در منطقه حائل غزه تا دیوارهای سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ تعریف شود تا اشراف بر داراییهای راهبردی مقاومت نیز بیشتر شود و از نظر آنها اکثر ظرفیتهای موشکی مقاومت که در شرق و شمال باریکه است منهدم شود. این طرح نتیجه سفر بایدن و کاهش سقف خواستههای حریف است.
این اتفاقات همزمان با چانهزنی سیاسی خواهد بود تا حماس کنار رفته و تشکیلات خودگردان یا مصر کنترل غزه را در دستگیرند؛ بنابراین به نظر میرسد اتاق عملیات دشمن به این نتیجه رسیده که برای ترمیم آسیبهای وارده، راهی جز ورود زمینی ندارد اما ورودی با سقف خواستههای کوتاهتر که در بالا ذکر شد. لازم به ذکر است احتمالاً در بخشی از برنامه ورود میانه دشمن به نوار غزه، طرحی برای ترور فرماندهان مقاومت نیز وجود داشته باشد که هوشیاریهای لازم را میطلبد.
امروز مقاومت همچنان خطوط آتش خود را به سمت دشمن حفظ کرد؛ تداوم روند اجرای آتش بر نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، نشان از اراده مقاومت در جهت تضعیف فرماندهی آمریکایی تلآویو دارد. جعفر قنادباشی کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با «مشرق» به تحلیل آخرین وضعیت جبهه مقاومت فلسطینی و آرایش رژیم صهیونیستی پس از سفر بایدن به منطقه پرداخته و اعتقاد دارد که صهیونیستها با اجرای نقشه حمله زمینی در باتلاق فرو خواهند رفت.
در ادامه گفتگوی مشرق با جعفر قنادباشی کارشناس مسائل منطقه را میخوانید:
جعفر قنادباشی، تحلیلگر مسائل خاورمیانه در خصوص دستاوردهای عملیات درخشان طوفان الاقصی گفت: عملیات الاقصی یک جهش بزرگ در مبارزات ضد صهیونیستی در منطقه است، امروز فلسطین از خط مبارزه با سنگ گذشته و در برابر دشمنی که دارای پیچیدهترین سلاحهای نظامی است ایستاده و آن را به چالش میکشد.
مقاومت فلسطین به جهان ثابت کرد که تئوریهای رزم کلاسیک را میتوان به چالش کشید که اصل بسیار مهمی است، سلاحهای دفاعی و تهاجمی رژیم صهیونیستی در عملیات طوفان الاقصی به چالش کشیده شده و این وضعیت چنان دشمن را دچار اختلال کرده است که بهصورت دیوانهواری دست به کشتار مردم بیگناه غزه میزند، در طوفان الاقصی دشمن بیآبرو شده و عاجز گردیده است.
موج سوم بیداری اسلامی درراه است
این کارشناس منطقه با اشاره به اثرات چندجانبه عملیات مقاومت فلسطین افزود: البته عملیات طوفان الاقصی فقط روی صهیونیستها اثر نگذاشته بلکه در منطقه برخی کشورها چون مصر و اردن که وابسته به ارتش بودند دچار شکاف تحلیلی شدهاند به این معنا که حالا درک کردهاند که بازور اسلحه نمیتوان حکومت کرد و مقاومت فلسطینی الگویی جدید برای مردم آن کشورها محسوب میشود.
در دورانی که ارتش اسرائیل شکستخورده برخی دولتها در منطقه نیز سیگنالهای لازم را دریافت کرده و منتظر موج سوم بیداری اسلامی هستند. باور به این موضوع که مردم میتوانند با تکیهبر خود حرکت کنند آن ارتشهایی که در منطقه با صهیونیستها رزمایش مشترک نظامی داشتند را دچار چالش کرده است. آنچه در طوفان الاقصی روی داد تنها دستاوردی برای غزه نبود بلکه آن را باید دستاوردی برای تمام جهان اسلام قلمداد کرد.
شکست اطلاعاتی رژیم صهیونیستی سختتر از شکست نظامی
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره شکست اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در طوفان الاقصی گفت: چند هفته قبل از آغاز عملیات طوفان الاقصی سازمان تروریستی موساد با انتشار تصاویری مدعی ترور فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامیشده و مدعی بود سطح خرابکاری در ایران را افزایش خواهد داد اما این رجزخوانی تاریخ انقضای کوتاهمدتی داشت زیرا ساختار اطلاعاتی دشمن در آنی فروریخت و آنها بهجای تهران در شهرکهای اشغالی زمینگیر شدهاند.
ضربهای که دشمن در جنگ اطلاعاتی خورد بهمراتب سختتر از ضربه نظامی بود در عملیات طوفان الاقصی رژیم صهیونیستی با مجموعهای از حملات اطلاعاتی سراسری روبرو شد که هنوز در شناسایی مبدأ آن وامانده است، سطح این عملیات فراتر از تحلیلهای موساد است و مقاومت جنگ هیبریدی را به رخ دشمن کشید. طوفان الاقصی و نتایج آن باعث شده است که اسرائیل باوجود تبلیغات هرروز از کانالهای مختلف پیشنهاد آتشبس را روی میز بگذارند زیرا از ادامه و نتایج جنگ اطلاعاتی بیخبر هستند یا به عبارتی فاقد تحلیل از آن هستند.
واقعیت آن است که تجربه در ۱۰ جنگ ۲۲ روزه، ۸ روزه، ۵۱ روزه، چند جنگ دو روزه و یک جنگ ۱۲ روزه نشان داده که بهرغم تمام فشارها فلسطین عقبنشینی نکرده است. مخصوصاً جنگ ۵۱ روزه که هم طولانی بود و هم تلفات و خسارات زیادی بر جای گذاشت؛ اما در عوض در تمام موارد این اسرائیلیها بودند که پیشنهاد آتشبس دادند. چون تحمل صهیونیستها برای پذیرش عواقب جنگ بسیار کم است.
بایدن صدای فروپاشی را میشنود؟
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به سفر بایدن و سایر مقامات اطلاعاتی و سیاسی آمریکا به مناطق اشغالی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی هفته گذشته در جمع نخبگان فرمودند که سیستم عصبی رژیم صهیونیستی مختل شده و فرمان آن دست آمریکا است، این جمله معنای روشنی دارد.
بایدن صدای فروپاشی رژیم صهیونیستی را شنیده است، همچنین سفر مقامات اروپایی در کنار سفر رئیسجمهور آمریکا به تلآویو نشان میدهد که اتاق فکر عملیاتی کشورهای غربی به این نتیجه رسیدهاند که اسرائیل در حال شکستن است، سفر بایدن به معنای رو کردن مهمترین برگ برنده جنگ در شرایط فعلی است.
از سویی لابی یهودی برای انتخابات آمریکا اثرگذار است و بایدن نمیخواهد منابع مالی و حق رأی این جریان را از دست بدهد اما از همه این موارد مهمتر آن است که دولت آمریکا متوجه شده است که اگر امروز در غزه به مقاومت ببازد فردا در اوکراین نیز خواهد باخت.
از سویی شکست آمریکا در غزه باعث میشود کشورهای متحد با واشنگتن در منطقه نیز صدای زنگ خطر را شنیده و احتمال فروپاشی آنها نیز وجود دارد، بهعنوانمثال امروز شاهدیم که مردم مصر هم مانند اردن، عراق و یمن آماده هستند که برای کمکرسانی به سمت فلسطین اقدام کنند و به همین دلیل مقامات مصر میترسند مردم فلسطین به مصر بروند و شور و هیجان برای تسخیر فلسطین و مبارزه با اسرائیل بهقدری در میان مردم این کشور افزایش یابد که قابلکنترل نباشد.
حمله زمینی به غزه راهبردهای مقاومت و امکانات دشمن
قنادباشی درباره احتمال حمله زمینی صهیونیستها به غزه گفت: مجموعه اخبار نشان میدهد که اگر نتانیاهو دستور این حمله را صادر نکند خودفرمان فروپاشی اسرائیل را امضا کرده است، اما ممکن است در سطحی پایین واردشده تا از عواقب درگیری چریکی و سنگین با مقاومت جلوگیری کند.
البته این مدل از جنگ باعث افزایش موج اختلافات داخلی و نارضایتی سیاسی در اسرائیل خواهد شد بنابراین سازمان امنیتی رژیم صهیونیستی برای فرار از این وضعیت دست به انتحار زده و یک واقعه بزرگ امنیتی را پدید خواهد آورد ازجمله راه افتادن موج ترورهای سیاسی در مناطق اشغالی برای تغییر وضعیت ادراکی ازجمله مواردی است که احتمال آن ضعیف نیست در این ماجرا ممکن است افرادی چون نتانیاهو حذف شوند و رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از شتاب فروپاشی تغییرات سیاسی اساسی ایجاد کند!