به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، سيد شمسالدين حسيني اظهار كرد: در روزهاي گذشته قدري عرضه بانك مركزي و به دنبال نوسانات ارزي، بخش خصوصي به بازار ارز كاهش پيدا كرده است در عين حال برداشت ما اين است كه نه در حد كلان، احيانا در مورد ارزهاي خرد كه دست عدهاي بوده، قيمتهاي كاذبي براي آن مطرح شده كه اين همان بحث اختلالي است كه ما مطرح ميكنيم.
وي با اشاره به اينكه محدوديتهايي داشتيم كه تقريبا ميزاني از آن برطرف شده است، گفت: ذخاير بانك مركزي در حد بسيار خوبي است و هيچ موقع در تاريخ كشور ذخاير بانك مركزي در اين ميران نبوده است اما تاكيد ميكنم سياستمان اين نيست كه ذخاير ارزي كشور را كه حاصل انباشت سالها ارز در كشور است صرف نيازهاي جاري كنيم.
وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به اينكه اين ذخاير ارزي پشتوانه كشور هستند، اعلام كرد: ميتوانيم از اين ذخاير برداشت كنيم اما به دنبال آن نيستيم كه نياز وارداتي جاري را از اين طريق تامين كنيم.
حسيني تصريح كرد: با در نظر گرفتن اين ملاحظه در ماه شهريور چشمانداز ما براي درآمدهاي ارزي بهتر شده است و حجم ارزي را كه ميتوانيم تخصيص دهيم فراتر از كالاهاي اساسي، بيشتر خواهد بود.
سخنگوي اقتصادي دولت گفت: با افزايش اين عرضه و اقبالي كه بخش خصوصي براي عرضه ارز در شبكه تجاري كه قيمت بر اساس عرضه و تقاضا تعيين ميشود، نشان داده قطعا حجم عرضه افزايش مييابد و علي القاعده اين امر تعديل نرخ ارز را به دنبال خواهد داشت.
وزير امور اقتصادي و دارايي تاكيد كرد: وقتي گهگاه از اختلال در بازار ارز صحبت ميكنيم به معناي آن نيست كه همه فعالان اقتصادي ما به دنبال بورسبازي و سفته بازي باشند اما هستند افرادي كه اينگونه القا ميكنند.
حسيني ادامه داد: در شرايطي كه تمام واردات كالاهاي اساسي با ارز مرجع انجام شده و قابل رسيدگي است و اينكه مطرح شود به كالاهاي اساسي ارز داده نميشود، همان عمليات رواني و سفته بازي است كه هر موقع به نقطهاي رسيده كه نگران كننده باشد مديريت كشور در مجموع توانسته بر آن فائق بيايد و اينبار هم همان خواهد شد.
سخنگوي اقتصادي دولت با بيان اينكه ذخاير بانك مركزي در حد بسيار خوبي است و هيچ موقع در تاريخ كشور ذخاير ايران در اين حد نبوده است، گفت: اينكه مطرح شود به كالاهاي اساسي ارز داده نمي شود، همان عمليات رواني و سفته بازي است.