به گزارش مشرق، داریوش ابوحمزه امروز به مناسبت اول آبان روز آمار و برنامهریزی در مرکز آمار ایران و در جمع خبرنگاران اعلام کرد: نرخ رشد اقتصادی در بهار امسال ۷.۵ درصد بود و نرخ بیکاری هم در تابستان به ۷.۹ درصد کاهش یافت.
رئیس مرکز آمار ایران اظهار داشت: در یک سال گذشته خالص ایجاد اشتغال ۹۰۰ هزار فرصت شغلی بوده و با وجود اینکه نرخ مشارکت هم در اقتصاد بیشتر شد، اما نرخ بیکاری در تابستان به ۷.۹ درصد کاهش یافت.
وی همچنین تعداد زیادی از مردم به امید کسب شغل وارد بازار کار شدند، اما با این وجود نرخ بیکاری از ۸.۲ درصد به ۷.۹ درصد کاهش یافته است.
وی تولید آمار را مبتنی بر دادههای علمی و استانداردهای شناخته شده اعلام کرد و گفت: یکی از روشها نمونه گیری علمی بر اساس تکنیکهای آماری است و ارقامی که به عنوان نرخ بیکاری و تورم اعلام میشود بر اساس دادهها و روشهای علمی و استانداردهای جهانی است.
به گفته ابوحمزه نرخ بیکاری در شهریورماه نسبت به مرداد ماه دو درصد کاهش یافت.
*قیمت مسکن در تهران رو به کاهش نهاده است
رئیس مرکز آمار ایران در مورد اعلام قیمت مسکن هم گفت: روشی که مرکز آمار در مورد تهیه آمار اتخاذ میکند با روش بانک مرکزی و جاهای دیگر تفاوتهایی دارد، اما قیمت مسکنی که اخیرا برای تهران اعلام شد مربوط به یک سال گذشته است. البته در این مدت در ۴-۳ ماه اخیر قیمت مسکن روند نزولی پیدا کرد، اما در بعضی از ماههای قبل روند افزایشی داشته است، ولی در مجموع قیمت مسکن در تهران رو به کاهش نهاده است.
وی همچنین در مورد اینکه چگونه ۹۰۰ هزار فرصت شغلی بهطور خالص در کشور ایجاد شده است، تصریح کرد: یکی از سیاستهای مهم دولت ثبات اقتصادی، اشتغالزایی و دیپلماسی اقتصادی است. البته اشتغال فقط در مجموعه دولتی ایجاد نمیشود، بلکه با زمینه سازی برای توسعه صادرات بنگاههای کوچک و متوسط فعال میشوند و زمینه کسب و کار برای مردم فراهم میشود. در نتیجه نیروی کار بیشتری استخدام میکنند و همه این موارد به کاهش نرخ بیکاری کمک میکند.
ابوحمزه در مورد ضریب جینی هم گفت: این ضریب که بیانگر فاصله طبقاتی دهکهای کمدرآمد و پردرآمد جامعه است، در سال گذشته ۳۸ صدم واحد بوده است و نسبت به سال ماقبل قدری کاهش یافته است.
رئیس مرکز آمار ایران در مورد تعداد خانوارهای کشور چه تعداد است در حالی که هر دستگاهی مانند سازمان هدفمندی یا توانیر و دیگران اعداد مختلفی اعلام میکنند، گفت: بر مبنای بُعد خانوار که حدود ۳.۳ نفر است، تعداد خانوارهای کشور ۲۵ میلیون خانوار است و آماری که دستگاههای دیگر مانند وزارت نیرو از طریق قبض برق اعلام میکند، تعداد قبض الزاما به معنای تعداد خانوار نیست.
وی همچنین درمورد آمارهایی که به نهادهای بینالمللی ارائه میشود، گفت: ما آمارهای کلان را به نهادهای بینالمللی اعلام میکنیم و مواردی مانند نرخ ارز و آمارهای خُرد اعلام نمیشود.