ماهواره

مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: دو ماهواره کوثر و هدهد با کمی تاخیر و طی سه ماه اول سال آینده به فضا پرتاب می شوند.

به گزارش مشرق، دکتر حسین شهرابی مدیرعامل شرکت دانش بنیان امید فضا در خصوص برنامه‌های فضایی در دستور کار این شرکت گفت: شرکت امید فضا از سال ۱۳۹۷ تأسیس شد و شعار اصلی آن توسعه ماهواره‌های پر تعداد است. هدف ما رسیدن به یک منظومه مخابراتی برای طرح‌های بلند مدت خودمان است اما این طرح سرمایه‌های زیادی لازم دارد و مقدمات مختلفی باید شکل بگیرد.

وی افزود: یکی از اصلاحاتی که در مسیر حرکت خودمان انجام دادیم این بود که در کوتاه مدت بتوانیم هزینه‌های فناورانه یک منظومه پهن باند را در مأموریت‌های میانی سرشکن کنیم برای همین یک ماهواره سنجشی به نام کوثر که تقریباً از لحاظ فناوری اشتراک‌های زیادی با ماهواره مخابراتی دارد با همکاری چند شرکت دانش بنیان از سال ۹۸ در دستور کار قرار دادیم که تصاویر دریافت‌شده از این ماهواره برای کاربردهای کشاورزی، نقشه‌برداری و حدنگاری مناسب است.

این فعال دانش بنیان گفت: قرارداد پرتاب آن منعقد شده و قرار بود آذرماه امسال پرتاب شود که پرتابگر اعلام کرد پرتاب با ۶ ماه تأخیر و احتمالاً در سه ماهه اول سال آینده انجام می‌شود.

شهرابی ادامه داد: علاوه بر ماهواره سنجشی یک ماهواره مخابراتی باریک باند به نام «هدهد» از سال گذشته در دستور کار قرارگرفته که از جمله کاربردهای خدمات این ماهواره برای حوزه‌های کشاورزی، حمل‌ونقل و مدیریت بحران است و قرار است با یک ماهواره مخابراتی ساده که پهنای باند خیلی کمی دارد وارد حوزه منظومه باند باریک شود که عمده خدماتش اینترنت اشیا است.

وی به نحوه پرتاب این دو ماهواره اشاره و تصریح کرد: دو ماهواره کوثر و هدهد همزمان با هم و هر دو با یک موشک پرتاب می‌شوند.

شهرابی به علت تأخیر در پرتاب این دو ماهواره اشاره کرد و گفت: به دلیل اینکه تابع زمان بندی محموله اصلی هستیم و چون محموله اصلی با تأخیر همراه هست ما هم باید صبر کنیم تا پرتاب انجام شود.

وی در خصوص محل پرتاب دو ماهواره هدهد و کوثر گفت: با توجه به اینکه پرتاب گرهای داخلی در حال توسعه هستند و به دلیل اینکه به دنبال بازار بین‌المللی هستیم و پرتاب بین‌المللی برای نفوذ ما در بازار بین‌المللی اولویت دارد، ماهواره‌های ایرانی کوثر و هدهد در حوزه سنجش و اینترنت اشیا(IOT) توسط پرتابگر روسی انجام می‌شود که در حال حاضر از برجسته‌ترین همکاری‌های ما با این کشور محسوب می‌شود.

شهرابی با بیان اینکه استفاده از پرتابگر داخلی از دستور کار خارج نشده است و استفاده از همه‌ ظرفیت‌ها در برنامه کار شرکت است افزود: در حال حاضر تمایل داریم تمرکز بر روی ماهواره باشد و اگر با پرتابگری که سابقه پرتابش کم باشد بخواهیم این کار را انجام دهیم در واقع عملکرد پرتابگر هم در این مساله به عنوان یک ریسک وارد می‌شود اما وقتی یک پرتابگر بین‌المللی با سابقه پرتاب زیاد باشد ریسک کمتر می‌شود و تمرکز بر روی ماهواره بیشتر است.

وی در پایان به برنامه‌های آینده‌ شرکت اشاره کرد و گفت: انشاالله در نسل‌های آینده به این سمت می‌رویم که این دو ماهواره که تصمیم بر پرتاب آنها داریم را تکثیر کنیم که در واقع منظومه‌ای می‌شود که عملاً دو مأموریت سنجش از دور و ماهواره باند باریک را می‌تواند پشتیبانی کند. این درواقع برنامه کوتاه مدت بعد از پرتاب این دو ماهواره است.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • تک تیرانداز ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۸
    5 6
    برای یک پرتاب خارجی ده بار هست دارید رپرتاژ می رید. هنوز هم پرتاب نشده.
    • ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۸
      2 0
      احتمالا هزینه زیادی کردن سایوز 35میلیون دلار قیمت داره معادل ساخت ده تا قائم یکی دو میلیون دلاریه در پوشش شرکت دانش بنیان کلی سازمان فضایی رو تیغ زدن و وام سنگین گرفتن..
    • ۰۸:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
      1 3
      زرنزن
  • ۱۲:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۸
    2 0
    روسیه ول کن، ساخت موشک پرتاب خودمان داریم و هرچه زودتر آن به فضا پرتاب کند انشاالله
  • ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۸
    3 2
    اینا ازلایه دوم بیشترنمیره برای کاوشه که هرکدومم نرفته کاملازیرنظره
  • ۱۷:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۸
    1 0
    مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان!! عرب ها هم حتما که ماهواره و ماهواره بر رو میدن خارجی ها دانش بنیان هستن..
  • مهندس مقدم ۱۷:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۸
    1 0
    به عنوان یک متخصص فضایی عرض می کنم هزینه پرتاب با راکتی مثل سایوز که جز سنگین ترین راکت های فضایی هست حداقل 10 برابر راکت های فوق سبک داخلی مثل قائم و سیمرغ و..هست..خیلی دوست دارم بدونم هدف واقعی این شرکت و مدیر عاملش چی هست از این کارها!!؟
  • ۲۱:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۸
    2 0
    با انتخاب ترامپ و پایان جنگ اوکراین روسها ایران رو رها می کنن از ما گفتن
    • ۰۲:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
      0 2
      یعنی ماهواره ما را پرتاب نمیکنند ، اینکه بد شد ، بهتره همین الان بهم زنیم و بدیم به هندی ها یا چین که باز ممکنه تحت ترامپی عمل کنن و تازه اگر بفرستیم ، اون بالا ما را میپان و میفهمند که به کدوم ور نگاه میکنیم ، همون بهتر نفرستیم و خیالمون راحت . پول بدیم از چشم آنها دنیا را نگاه یا سل کنیم .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس