به گزارش مشرق، یک منبع آگاه سیاسی به پایگاه خبری «بغداد الیوم» گفت: «الینا رومانوسکی» سفیر آمریکا در عراق طی روزهای گذشته با ۶ تن از نخبگان سیاسی عراق نشستهایی را برگزار کرده است تا نظرات آنها را درباره ماهیت وضعیت کنونی منطقه خاورمیانه و آنچه تصورات آنها از داخالت واشنگتن در وقایع جاری غزه است را جویا شود.
این منبع ادامه داد که سفیر آمریکا در بغداد از گروه های سیاسی این کشور خواسته است تا از هرگونه درگیری یا گشودن جبهه جدیدی اجتناب کنند.
وی افزود: همه نخبگان سیاسی شیعه، سنی و کُرد از موضع واشنگتن در قبال حوادث غزه به دلیل بی طرف نبودن این موضع که خشم مردم عراق را برانگیخت، انتقاد کردند.
به گفته این منبع، نخبگان سیاسی عراق اعم از شیعه، سنی و کرد در این دیدارها اعتراض خود را به حمایت های مالی، تسلیحاتی واشنگتن از رژیم صهیونیستی در حمله به مردم مظلوم غزه و همچنین خنثی کردن هرگونه تلاش در شورای امنیت برای توقف جنگ از طریق حق وتو اعلام کردند.
وی با اشاره به اینکه این نخبگان سیاسی عراق تقریباً پیامهای مشخصی را به واشنگتن ارسال کردند و افزود: این نخبگان نسبت به هرگونه درگیری مستقیم با گروه های مسلح در عراق به واشنگتن هشدار دادند و تاکید کردند که هر گونه هدف قرار دادن مستقیم آنها ممکن است آغاز آتشسوزی بزرگ در منطقه خاورمیانه باشد. آنها همچنین از واشنگتن خواستند تا برای توقف حوادث دردناک غزه تلاش کند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۴۰ عملیات علیه پایگاههای آمریکایی در عراق و سوریه توسط گروه های مقاومت انجام شده است، افزود: اما واشنگتن با این نگرانی که هرگونه حمله به گروه های مقاومت، پاسخی وحشتناک خواهد داشت از هدف قرار دادن آنها خودداری کرده است.
این منبع اظهار داشت: آمریکا میداند که گشوده شدن هر جبههای به معنای کاهش تواناییهای آن خواهد بود بهویژه اینکه واشنگتن اکنون در حال تامین مالی و اسلحه «تلآویو» و «کیف» (پایتخت اوکراین) است و هر جنگ دیگری مشکلات دولت بایدن را مضاعف می کند.
گروه مقاومت اسلامی عراق در واکنش به حمایت واشنگتن از تل آویو در جنگ علیه فلسطینیان به ویژه غزه از ۱۷ اکتبر ( ۲۵ مهر) حملات به پایگاههای آمریکایی در عراق و سوریه را افزایش داده است.
در روزهای گذشته پایگاههای نظامی ایالات متحده در عراق و سوریه در چندین نوبت هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند.
مقاومت اسلامی عراق به دنبال جنایات و حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین به ویژه غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده بود که پایگاههای آمریکایی در منطقه را مورد هدف قرار خواهد داد.
پیشتر پنتاگون اعلام کرده بود نیروهایش در عراق و سوریه از ۱۴ اکتبر ( ۲۲ مهر) مورد ۳۸ حمله قرار گرفته اند که منجر به زخمی شدن ۴۵ نظامی آمریکایی شده است.