کد خبر 1548675
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۵
طرح «بنزین برای همه» چه شد؟

سخنگوی اقتصادی دولت امروز توضیحاتی را درباره وضعیت طرح بنزین برای همه ارائه کرد.

به گزارش مشرق، اسفند سال ۱۴۰۰ بود که دولت سیزدهم با هدف عادلانه سازی و بهره مندی همه مردم و از یارانه بنزین طرحی را به طور آزمایشی در کیش به اجرا گذاشت. در این طرح ۴ ماهه آزمایشی، همه شهروندان کیش اعم از مالکان خودرو یا افراد بدون خودرو، سهمیه بنزین ۲۰ لیتر را دریافت کردند. قیمت بنزین در این طرح تغییری نداشت و نرخ بنزین یارانه‌ای ۱۵۰۰ تومان و قیمت بنزین آزاد ۳۰۰۰ تومان بود.

نکته مهم طرح بنزین برای همه

نکته قابل توجه این طرح، علاوه بر تخصیص بنزین به هر نفر، این بود که افراد در صورتی که نیاز به استفاده از سهمیه بنزین را نداشتند، می‌توانستند اعتبار بنزین خود را به قیمت همان ۳۰۰۰ برای فروش عرضه کنند تا افرادی که نیاز دارند، آن را بخرند. علاوه بر آن، این سهمیه یارانه‌ای امکان حفظ کردن برای ماه‌های بعد تا ۴۰۰ لیتر را هم داشت. همچنین این امکان فراهم بود که در پایان دوره، سهمیه یارانه افراد، به طور خودکار به فروش برسد و معادل ریالی آن به حساب سرپرست خانوار واریز شود.

این طرح که البته موافقان و مخالفانی هم داشت، اما به مرحله اجرا نرسید و در همان مرحله آزمایشی متوقف شد.

این در حالی است که بسیاری از مخاطبان خبرگزاری فارس با ثبت پویش‌های مختلفی در سامانه فارس من خواستار اجرای روشی برای توزیع عادلانه یارانه سوخت به مردم هستند.

طرح حدود یکسال است که متوقف شده است

سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت امروز در نشست خبری درباره وضعیت این طرح گفت: با توجه به اینکه شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نفت که درگیر این طرح بودند، درخصوص شیوه اجرا و توسعه این الگو به سایر مناطق کشور ملاحظاتی داشتند، طرح حدود یکسال است که متوقف شده است.

وی ادامه داد: این طرح هم اکنون در مراحل اصلاح و تکمیل است تا مجدداً در ستاد اقتصادی دولت مطرح شود و تا امروز به ستاد اقتصادی نیامده است.

مخالفت مجلس با پیشنهاد دولت

پرداخت مساوی حامل‌های انرژی به مردم در لایحه دولت برای برنامه هفتم هم آمده بود که صبح امروز (سه شنبه ۳۰ آبان ماه) همزمان با نشست خبری سخنگوی اقتصادی دولت، این بند از لایحه را بررسی کردند و پس از استماع نظر موافق و مخالف این بند، با اصل آن مخالفت کردند.

پس از آن مالک شریعتی نیاسر پیشنهاد حذف بند مذکور را مطرح کرد که در نهایت نمایندگان با حذف بند (الف) ماده ۳۱ این لایحه با ۱۰۱ رأی موافق، ۶۲ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۷ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

مالک شریعتی نیاسر به عنوان پیشنهاد دهنده حذف بند مذکور با اشاره به ابهام موجود در متن پیشنهادی دولت عنوان کرد: نگرانی که مخالفان این بند مطرح کردند، کاملا بحق است، چرا که از این متن مبهم می توان استنباط افزایش قیمت حامل های انرژی مانند بنزین را داشت. همه ما فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر توزیع عادلانه یارانه ها به دهک های مختلف را قبول داریم، اما اگر دولت به صراحت اعلام می کرد قصد آزادسازی قیمت ها را ندارد و متنی صریح در این رابطه ارائه می کرد، مجلس همراه بود. اما این متن شائبه برانگیز است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ج د ا ۱۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
    0 3
    طرح تعطیلی پنجشنبه ها چیشد؟؟؟
    • ۲۰:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
      0 0
      بنزین باید به نرخ جهانی باشه میخوان اثرش رو زندگی مردم کم باشه مثل یارانه نان موقع خریدن با کارت سوخت اختلاف ۳ تومن با قیمت جهانی رو دولت به جایگاه دار پرداخت کنه هر کس کارت سوخت نداشت یا اضافه تر از سهمیه خواست به نرخ جهانی ثه نرخ ۳ تومن تا قاچاق نشه
  • ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
    0 0
    فقط بازی با زمان برای خروج بیشتر سوخت ازکشور البته دولت رو دارن دور میزنند. سوخت سهمیه ای + سوخت آزاد+ خرید سوخت فقط از کارتخوان پمپ بنزین و در آخر هم کنترل کارتخوان ها تا مشخص بشه خریداران نامتعارف سوخت ازمعاون اول محترم ریاست جمهوریتقاضا مندیم با ورود به چگونگی فروش سوخت تصمیمی قاطع اتخاذ نماید.
  • هوشنگ ۱۴:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
    0 0
    ایرانی به هوش باش در دام غارتگران نیافتی از کشورت فرار کن تا پول زور ندی
  • ۱۴:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
    0 0
    هیچ وقت اجرایی نمیشه خوشا به حال پولدارا

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس