به گزارش مشرق، «رونین شیکلر» نویسنده و تحلیلگر اسرائیلی امروز (شش آذر) در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس، اقدام به تطبیق و مقایسه جنگ فعلی در غزه با جنگ ۱۹۸۲ در لبنان کرد و نوشت که نتیجه این جنگ نیز شکست خواهد بود.
به نوشته وبگاه العربی الجدید، او در رشته توئیتی نوشت که در جنگ ۱۹۸۲ که اسرائیل آن را نبرد «صلح برای الجلیل» نام نهاده بود، دولت «مناخم بگین» هدف از حمله به لبنان را از بین بردن سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) و اخراج آن از این کشور اعلام کرده بود؛ چنان که این بار نیز دولت نتانیاهو هدف از جنگ در غزه را از بین بردن حماس اعلام کرده است.
«رونین شکلر» در ادامه به ظهور حزبالله در لبنان اشاره کرد و نوشت: «در حالی که اسرائیل توانست سازمان آزادیبخش فلسطین را از لبنان بیرون کند، اما زمینه را برای ظهور و قدرتیابی حزبالله فراهم ساخت و پس از آن حزبالله ابتکار عمل را در دست گرفت و تمامی قدرت خود را در جنوب لبنان گسترش داد. جنگ در لبنان موجب کشته شدن ۱۱۹۵ نظامی و شهرکنشین شد».
او افزود: «ارتش قصد داشت در جنگ لبنان منابع تروریسم را از بین ببرد، اما با ظهور حزبالله موجب تقویت آن شد؛ پس باید به هوش باشیم که اسرائیل در صورت ادامه دادن به جنگ در غزه باید منتظر چه چیزی باشد؟».
وی این واقعیت را یادآور شد که تلفات سنگین ارتش اشغالگر در لبنان منجر به مخالفت فزاینده در میان محافل حاکم در تل آویو و افکار عمومی اسرائیل از ادامه اشغال جنوب لبنان شد و در نهایت «ایهود باراک» نخستوزیر وقت اسرائیل مجبور شد دستور عقبنشینی نیروها در سال ۲۰۰۰ را صادر کند.
شادی مردم لبنان پس از فرار ارتش اسرائیل. سال ۲۰۰۰
شکلر سپس به تهدیدات پیش روی ایجاد منطقه حائل در نوار غزه اشاره کرد و گفت که اسرائیل باید از تجربه ایجاد منطقه حائل در جنوب رودخانه لیتانی در لبنان درس بگیرد. (عملیات نظامی ارتش اسرائیل در جنوب لبنان از سال ۱۹۸۸ تا ۲۰۰۰ در این رژیم با نام «کمپین حریم امنیتی در لبنان» شناخته میشود).
او تأکید کرد: «کمربند امنیتی که اسرائیل قصد ایجاد آن در غزه را دارد، نه تنها موجب کاهش عملیاتهای مقاومت در غزه نمیشود، بلکه آن را گسترش میدهد، همچنان که کمربند امنیتی جنوب لبنان نیز نتوانست موجب زوال قدرت حزب الله شود، بلکه توانایی آن را برای هدف قرار دادن نظامیان اسرائیلی افزایش داد».
این پژوهشگر اسرائیلی نوشت که حتی اگر بنیامین نتانیاهو بتواند جنبش حماس را از بین ببرد، اما سازمانی بسیار «بدتر» از آن برای اسرائیل جایش را خواهد گرفت، همچنان که بیرون کردن سازمان آزادیبخش فلسطین از لبنان با ظهور و قدرتیابی حزبالله همراه شد.
عدم توانایی اسرائیل برای از بین بردن تفکر مقاومت در غزه، نکتهای که از ابتدای آغاز جنگ بسیاری از شخصیتهای عربی و حتی اروپایی نیز به آن اشاره کردهاند. در تازهترین مورد «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا امروز در دیدار با وزیر خارجه اردن گفت که حماس یک تفکر و ایدئولوژی است و امکان از بین بردن آن وجود ندارد.
«رونین شکلر» در بخش پایانی، به اداره نوار غزه بعد از جنگ اشاره کرده و نوشت که سخن گفتن از اینکه یک نیروی عربی زمام امور را در غزه در دست بگیرد «یک فانتزی غیر واقعی» است.