به گزارش مشرق، مسابقات فینال گرندپری منچستر طی امروز و فردا در انگلیس برگزار می شود و قرار بود تیم ملی تکواندو ایران در این مسابقات با ۵ تکواندوکار حاضر شود که دولت انگلیس در یک کارشکنی آشکار و خباثت آمیز روادید (ویزا) برای ورزشکاران کشورمان صادر نکرد.
این در شرایطی بود که تکواندو ایران برای کسب ۲ سهمیه المپیک به یک نقره و برنز نیاز داشت اما با این اقدام سیاسی، عملا شرایط کسب سهمیه تکواندوکاران سخت شد.
این اقدام خباثت آمیز پیش از این هم دو مرتبه دیگر توسط انگلیسی ها رخ داده بود و برای تیم ملی تکواندو کشورمان ویزای حضور در این کشور صادر نشده بود.
هادی ساعی رئیس فدراسیون حتی گفته بود که از ۲ ماه قبل برای دریافت ویزا اقدام کرده بودند تا شائبه بهانه گیری انگلیسیها مبنی بر دیر اقدام کردن، شکل نگیرد.
اصغر رحیمی دبیر فدراسیون تکواندو، اقدام انگلیسیها را سیاسی و سنگ اندازی در مسیر ورزش ایران دانست و مستقیما دولت بریتانیا را مسئول دانست.
پیش از این هم با اعلام فدراسیون ووشو شاهد سنگ اندازی آمریکایی ها بودیم و عملا ورزشکاران از حضور در مسابقات بازماندند.
نکته ای که حائز اهمیت است، اینکه انگلیسی ها و کشورهایی از این دست که پیش از هم عناد خود را با کشورمان نشان داده اند، نمیخواهند ورزش ایران در سطح بین الملل موفق ظاهر شود و پرچم ایران به اهتزاز درآید و این مسئله لزوم یک دیپلماسی قوی ورزشی را می طلبد.
این سوال مطرح میشود نقش دپیلماسی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در این اقدام سیاسی کجاست؟
آیا اقدامی صورت گرفته است و اگر پاسخ مثبت است، چرا رسانه ای نشده است؟ تا کی باید در قبال اقدامات کارشکنانه سکوت کرد.
مگر طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، ایران قوی، نیازمند ورزش قوی نیست.
پس در کنار این ورزش قوی، می بایست دیپلماسی قوی داشت تا از طریق فشارهای مجامع بین المللی و اقدامات تنبیهی بازدارنده بر کشورهایی که با خباثت و سیاسی کاری مانع رقابت برابر می شوند، دیگر شاهد این اتفاقات نباشیم.
پیشنهاد ما به وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک این است که ضمن شکایت به مراجع بین المللی، کارگروهی مشترک در حوزه دیپلماسی ورزشی در نظر گرفته شود تا در جهت نیل به اهداف ورزش قوی، ایرانی قوی تر داشته باشیم.