به گزارش مشرق، در شرایطی که طی روزهای اخیر حمله نیروهای یمنی به ناوهای آمریکایی و کشتیهای صهیونیستی در دریایسرخ افزایش یافته و دو کشتی متعلق به ارتش رژیمصهیونیستی در دریای سرخ ازسوی یمنیها هدف گرفته شد و ناوهای آمریکایی نیز ازسوی پهپادهای یمنی مورد اصابت قرار گرفت، ناتوانی طرف آمریکایی در رویارویی با نیروهای یمنی، سبب شده مقامها و رسانههای آمریکایی انگشت اتهام را بهسوی ایران نشانه روند و به فضاسازیها دراین زمینه دامن بزنند.
با توجه به چنین رویکرد فرافکنانهای هم بود که مقامهای ایرانی به ادعاهای مطرح شده دراین زمینه واکنش نشان دادند و بار دیگر تاکید کردند گروههای مقاومت در منطقه برای پاسخ به جنایات جنگی رژیمصهیونیستی از ایران دستور نمیگیرند و به تشخیص خود و براساس اصول و منافع کشور و مردمشان عمل میکنند.
چرا دریای سرخ مهم است؟
حملات به اهداف آمریکایی – اسرائیلی در سراسر منطقه و بهویژه دریایسرخ درحالی طی روزهای اخیر افزایش قابلتوجهی داشته که این موضوع با نگرانی فزاینده مقامها و رسانههای غربی همراه بوده؛ موضوعی که دلیل آن بیشاز هرچیز به اهمیت راهبردی دریای سرخ و تنگه «بابالمندب» بازمیگردد که این منطقه را به عرصه رقابت قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای تبدیل کردهاست.
بررسیها نشان میدهد دریای سرخ، که حدود ۴۳۸ هزار کیلومترمربع وسعت دارد و قارههای آسیا را به آفریقا و اروپا و همچنین دریای مدیترانه را به اقیانوس هند و خلیجفارس متصل میکند، از اصلیترین گذرگاهها برای دریانوردی و تجارت بینالملل محسوب میشود. عبور سالانه ۱۶ هزارکشتی تجاری و نظامی و حدود ۳۰ درصد تولیدات نفتی جهان از این منطقه، دریای سرخ را به یکی از مهمترین شریانهای اقتصادی – تجاری اروپا و آمریکا تبدیل کردهاست.
ازسوی دیگر مهمترین کریدورهای اقتصادی رژیمصهیونیستی از دریایسرخ و تنگه بابالمندب میگذرد؛ مسیرهایی که تحت کنترل یمنیها قرار دارد و حملات به کشتیهای این رژیم، اقتصاد تلآویو را با بحرانهای فزایندهای مواجه خوهد کرد.
اکنون اما با ادامه جنایتهای رژیمصهیونیستی، آنهم با حمایت راهبردی واشنگتن و بیتوجهی به هشدارها درباره گسترش دامنه تنشها در منطقه، فعالیتهای تجاری – نظامی محور آمریکایی – صهیونیستی در دریایسرخ با چالشهای فزایندهای ازسوی گروههای مقاومت مواجه و ناتوانی در مقابله با این چالشها، سبب شده غربیها انگشتاتهام را بهسوی ایران نشانه روند و اینگونه جلوه دهند که تهران در پشتپرده حملات به منافع آنان در دریای سرخ قرار دارد.
نگرانیهای محور آمریکایی – صهیونیستی در بابالمندب
درچنین شرایطی برخی تحلیلگران منطقهای معتقدند همزمان با بالا گرفتن تنشها در دریای سرخ، «بدر البوسعیدی» وزیر امورخارجه عمان در جریان سفر اخیر خود به تهران، حاوی پیامهایی برای ایران دراین زمینه بودهاست.
یک کارشناس ارشد مسائل غربآسیا در گفتوگو با همشهریآنلاین، با اشاره به نگرانیهای محور آمریکایی – صهیونیستی از اشراف میدانی انصارالله بر دریایسرخ و تنگه استراتژیک بابالمندب، اظهارکرد: نیروهای یمنی طی روزهای اخیر با انجام حملات دقیق و استراتژیک، با هدف فشار به محور واشنگتن – تلآویو برای متوقف کردن جنایات علیه مردم غزه، دست به توقیف و حمله به کشتیهای صهیونیستی زدند که بازتاب گستردهای داشتهاست.
حسن هانیزاده با تاکید بر بیعملی برخی دولتهای عربی در حمایت از مردم غزه، افزود: این روزها انصارالله و حزبالله، بهعنوان دوبال محور مقاومت، تلاش کردند با انجام اقدامهای موثری، فشارها بر مردم مظلوم غزه را کاهش دهند.
وی ادامه داد: اقدامهای اخیر انصارالله، در چارجوب حق قانونی دولت یمن برای جلوگیری از تردد کشتیهای حامل سلاح برای رژیمصهیونیستی میگنجد.
تلاش آمریکا برای تشکیل یک ائتلاف
این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اقدامهای مقابلهای آمریکا دراین زمینه، گفت: واشنگتن اخیرا تلاشهایی را در دستورکار قرار داده تا با تشکیل اتئلاف منطقهای با حضور برخی دولتهای عربی، با اقدامهای یمنیها مقابله کند و مانع حضور انصارالله در نزدیکی تنگه بابالمندب شود.
هانیزاده با اشاره به اختلافهای موجود میان برخی دولتهای عربی درباره تحولات جاری در سرزمینهای اشغالی، ادامهداد: برایناساس بهنظر میرسد تشکیل اتئلافی دراین زمینه، یکی از مهمترین محورهای رایزنی در نشست اخیر شورای همکاری خلیجفارس بودهاست.
پیام آمریکا به تهران؟
وی با بیان اینکه آمریکاییها ادعا میکنند ایران نقشی در حملات انصارالله به اهداف آمریکایی – صهیونیستی در دریایسرخ داشتهاست، عنوانکرد: معتقدم درجریان سفر اخیر بدر البوسعیدی، وزیر امورخارجه عمان به تهران، پیام آمریکاییها درباره تحولات دریایسرخ و تنگه بابالمندب، به ایران منتقل شدهاست.
هانیزاده ادامهداد: بهنظر میرسد آمریکاییها از ایران خواستهاند که موضوع توقف حملات به کشتیهای آمریکایی – صهیونیستی را با انصارالله درمیان بگذارد و از آنان بخواهد به ایندست حملات پایان دهند. وی اضافهکرد: در چنین شرایطی بهنظر میرسد تحقق چنین خواستهای بیشاز هرچیز، منوط به توقف ارسال اسلحه ازسوی آمریکا به رژیمصهیونیستی باشد. ازسوی دیگر انتظار میرود طرف آمریکایی با افزایش فشارها به تلآویو، سبب توقف حملات صهیونیستها به غزه شود.